Standardele frumuseţii la nivel global

Ideea că o femeie simte adesea nevoia să se aranjeze înainte de a se confrunta cu lumea în care trăieşte… sună puţin retro. Cu toate acestea, acel impuls de a se ridica la nivelul standardelor frumuseţii nu este totuşi chiar atât de vechi. Multe femei încă se confruntă cu întrebări legate de frumuseţe.

original vs greciaNoi, românii, ne lăudăm adesea că avem cele mai frumoase femei. Dar ce este frumuseţea? Şi este ea oare aceeaşi pretutindeni? Totul ţine de percepţie, de valorile şi tradiţiile zonelor, de educaţie şi, de ce nu, de trenduri. Căci, să recunoaştem, Vogue Australia şi Vogue France prezintă concepţii foarte diferite despre trendurile în materie de frumuseţe.

Esther Honig, o jurnalistă din oraşul Kansas, şi-a făcut o fotografie nemachiată şi a trimis-o prin e-mail multor experţi în Photoshop din întreaga lume. De asemenea, ea le-a scris tuturor celor peste 40 de destinatari: “Make me beautiful!” Fiecare a editat imaginea într-un anume fel, rezultatele fiind foarte diferite. Iată care sunt standardele frumuseţii la nivel global:

Frumuseţea este cât se poate de relativă! Ca multe alte chestii care există. Până şi starea noastră de spirit poate influenţa percepţia asupra unui lucru. Aşadar aveţi încredere în frumuseţea voastră! Pentru că, până la urmă, atunci când este încrezătoare o femeie este cea mai frumoasă. Hugs & kisses, my ladies! :*

7 comments on “Standardele frumuseţii la nivel global”

 1. Claudiu C. says:

  Am inteles punctul tau de vedere, si se nimereste sa fiu total de acord cu tine. Totodata, nu am putut sa nu observ felul cum a fost editata de artistul din Romania.
  Desi am fost prin cateva tari diferite, si am observat diferentele in felul cum se machiaza femeile, nu cred ca in Romania arata chiar asa.
  Poate ca noi apreciem frumusetea naturala mai mult decat alte natii, dar in editarea aia a fost folosit foarte putin “machiaj”.

  1. Ioana Radu says:

   Asta se intampla, cum spuneam, pentru ca frumusetea este relativa.

 2. Poate exista o filozofie a frumusetii, dar din pozele vazute, atrag atentia ochii si gura. Ochii prin ce transmit, gura prin perceptia viului.
  Daca as fi femeie, mi-as dori ochi expresivi si buze senzuale.
  Si cred ca asta este caracteristica dominanta a Universului feminin: Ce exprima/ ochii si ce promite/buzele.

  Onu

  1. Ioana Radu says:

   Mie imi plac mai mult femeile cu ochi reci, care nu exprima nimic, care nu se lasa a fi citite de la prima privire si nici de la a doua.

   1. Eu le consider femei Iceberg, şi cred că nu se pot bucura de emoţia viului.
    Precum un sloi de gheaţă.
    Onu

 3. Dana says:

  Asa e, o femeie e frumoasa cand e increzatoare dar (uneori), ca sa fie increzatoare, trebuie sa faca unele retusuri! :)

  1. Ioana Radu says:

   Adevarat si la partea asta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>