standing on the fringes of life

Nu sunt mândră de mine că la 21 de ani mă descurc singură. Circumstanţele m-au forţat.
Nu sunt mândră de mine că sunt singură la părinţi. Mi-ar fi plăcut să împart bucuriile cu oameni care nu se prefac şi care, în ciuda oricăror şi oricâtor încercări de distanţare, s-ar întoarce să-mi fie alături.
Nu sunt mândră de mine că am momente în care sunt distantă. N-am plănuit să rămân fără tată la 16 ani, atunci când poate ar fi trebuit să mă bucur cel mai mult de viaţă şi de ceea ce mi se oferă. Dacă la început asprimea era doar tactică defensivă, în timp a devenit parte din mine. Nu mă scuz pentru ceea ce sunt, de asta nu reacţionez în niciun fel când mi se spune ori mi se reproşează că sunt răutăcioasă.
Hai să clarificăm ceva, totuşi. Răutăcioasă este o persoană care devorează o friptură bine rumenită şi eventual şi un desert în faţa unui om căruia i se lipeşte stomacul de şira spinării. Răutăcioasă este o persoană care îţi pune piedică atunci când deja şchiopătezi. Să facem, zic, diferenţa dintre răutate şi sarcasm.
Sunt multe lucruri pe care vreau să le scriu dar nu vreau.

2 comments on “standing on the fringes of life”

  1. Ruxandra says:

    Nu ne cunoastem personal si ceea ce o sa-ti spun nu o sa fie nici elocvent nici logic. Iarta-ma asadar :). Esti um om bun, iar oamenii buni merita tot norocul din lume. Multa-multa bafta si succes in ce faci si ce o sa faci. Sa fii fericita fata frumoasa! :*

    1. Ioana Radu says:

      Sper sa fiu omul bun pe care tu il vezi in mine iar timpul sa ma mai indulceasca. Apreciez sincer cuvintele frumoase pe care mi le-ai oferit si iti doresc sa ai parte de tot ceea ce este nevoie pentru a trece mai usor peste momentele neplacute dar si de succes in tot ceea ce iti propui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>