Indiferent dacă un om lucrează sau nu într-un domeniu creativ, anumite detalii ies în evidenţă şi sunt perceptibile. Iar când detaliile sunt perceptibile, este foarte uşor pentru ele să fie şi memorabile. Şi, haide să fim serioşi, ce deţinător, manager sau alt reprezentant al unui brand nu-şi doreşte ca firma (pentru care lucrează ori pe care o deţine) să fie una memorabilă? E o întrebare retorică, desigur. E o precizare pe care am simţit nevoia să o fac, pe ideea că nu tot ce e evident este într-adevăr evident. Pare că mă joc un pic cu cuvintele, însă chestiile pe care le vei citi mai jos vor fi evidente abia în momentul în care le vei citi.
Am văzut tricouri brodate cu numele mai multor brand-uri. Am văzut cămăşi, sacouri, salopete, şepci, hanorace, geci, halate de măcelari şi chiar şi halate medicale brodate cu nume ale diferitor brand-uri. Am simţit nevoia să le enumăr pentru a fi perceptibilă gama largă de produse ce pot fi inscripţionate/brodate şi utilizate în strategii de marketing. Inscripţiile clasice, cauciucate sau doar prin imprimare, nu rezistă cu trecerea timpului şi nu sunt nici profi. Şi-s convinsă că nu vrei ca firma ta să fie pusă pe aceeaşi treaptă cu produsele de slabă calitate. O strategie de marketing bună este o strategie în cadrul căreia se iau în calcul şi efectele pe termen lung.
Dacă aş purta tricoul polo de la firma de piese hardware pentru care lucrez chiar şi după ce îmi schimb locul de muncă, aş contribui în continuare la campania de publicitate care a fost gândită prin brodarea tricourilor şi a altor produse din cadrul campaniei desfăşurate în interiorul firmei. Pentru că, nu-i aşa?, se fac campanii şi prin intermediul angajaţilor, nu doar prin prisma clienţilor. Sincer, am şi alte produse vestimentare brodate, de la foste locuri de muncă, pe care încă le mai port (la sală, când ies la alergat sau chiar în outfit-uri casual). Nu că mi-ar fi drag sau dor de job-urile respective, ci pentru că sunt din materiale bune şi au broderia frumoasă (nu s-a curăţat din loc în loc, aşa cum se întâmplă cu tricourile inscripţionate prin metoda clasică).
Broderia e profi. Nu doar arată bine, dar rezistă extrem de mult timp. O campanie de marketing care include brodarea unuia sau mai multor tipuri de produse este o campanie reuşită.
Dacă angajatul tău, când se duce acasă, se urcă în autobuz sau metrou, ori stă pe loc 20 de secunde la trecerea de pietoni pentru a aştepta să se facă semaforul verde, întotdeauna există oameni care se plictisesc suficient de mult ori care vor să-şi distragă atenţia şi se trezesc cu ochii pe inscripţia de pe tricoul sau cămaşa lui, a angajatului tău. Dacă e un produs alimentar, probabil că măcar unul dintre observatori va pune mâna pe acel produs şi îl va arunca în coşul de cumpărături când trece pe la supermarket în drum spre casă. Dacă nu e un produs alimentar, rezultatul este totuşi similar, brand-ul rămânând în minte. Cu cât eşti mai vizibil pentru publicul tău, cu atât şansele de succes cresc. Aşa că data viitoare când vrei să dai startul unei campanii de publicitate, asigură-te că ţii cont şi de astfel de detalii.
Cheers! 😉
dintre echipamentele de genul acesta, cel mai bine mi se pare ca functioneaza tricourile și sepcile brodate cu sigla firmei. Nu știu de ce. Și prin filme îmi place când văd băieții cu pizza prezentându-se în uniforme de genul acesta. Dacă nici americanii nu știu cum stă treaba cu marketing-ul, atunci cine?
As plusa si cu camasile. Si astea dau extrem de bine 😀 .
Mi-am adus aminte de o intamplare tragicic-comica. Participam la o prezentare si purtam un tricou cu o inscriptie mare cauciucata pe spate. Si era o caldura insuportabila, iar soarele arzator la un moment dat ne-a facut pe toti sa fugim ca potarnichile la umbra. Apoi am renuntat la ele. Vestea buna este ca le aveam peste hainele noastre obisnuite ca daca acel cauciuc intra in contact direct cu pielea ne alegeam si cu arsuri. Nu a fost deloc profi pentru firma respectiva sa isi chinuie angajatii.
Urata experienta. N-am stiut ca se poate ajunge chiar in astfel de situatii. Stiu doar ca eu mi-am imprimat o imagine pe un tricou, imprimeul fiind cauciucat, si s-a facut destul de urat dupa cateva luni. De atunci n-as mai apela la imprimeul de acest fel.
Bună,
Eu te-aș contrazice un pic, sunt administratorul unei agenții de publicitate și cel mai bine dau bluzele.
Mai nou exista și imprimeu care este pe baza de apa și întra în țesătură, astfel ca nu se mai dezlipește, șterge…
Bună, Remus,
Pe bluze şi cămăşi aş cam miza şi eu, cam astea fiind în viziunea mea cele mai inspirate alegeri când e vorba de imprimeuri cu numele brand-urilor. Însă parcă aş rămâne la broderie. Mi se pare că dă mai bine. Sunt o mofturoasă de fel :D.