Adv. & Stuff

Sufrageria de vis…

By | 29.10.2014 | 4 Comments

parchetFiecare dintre noi s-a gândit la un moment dat cum ar arăta casa lui, fie că o proiectam adesea în Sims ori căutam să o construim în minte din bucăţi de decoruri văzute în zeci sau sute de imagini pe internet şi în reviste de specialitate. Sufrageria unei locuinţe este camera care spune atâtea lucruri despre noi…

O văd printre bucăţi de gânduri ca şi cum ar fi dincolo de peretele acestei camere. Atât de caldă şi rece în acelaşi timp. O cameră cu accente masive dar şi cu detalii fragile. Văd o canapea verde între 3 pereţi ivory şi unul de culoarea lemnului, perete îmbrăcat în rafturi din lemn masiv – o viitoare bibliotecă demnă de toată atenţia.

Nu văd prea multă mobilă în restul camerei. Două fotolii vintage, o măsuţă într-o formă dubioasă şi câteva rame. Sub toate acestea, în toată splendoarea lui, un parchet din lemn masiv, ceva în genul parchetului din nuc masiv lăcuit. O nuanţă ciocolatie la picioarele mele, un tip de lemn considerat de mulţi ca fiind nobil. Parchetul din nuc are o duritate bună care s-ar împleti foarte bine cu peretele plin de cărţi pe care mi-l doresc. O combinaţie la care mă gândesc de multă vreme.

Apropo de parchet, promit să fiu mult mai atentă cu ceea ce aleg pe viitor. Frumosul parchet pe care l-am ales acum câţiva ani pentru dormitor s-a cojit din cauza roţilor de la scaunul de birou. Şi, să recunoaştem, nu cântăresc prea mult, deci greutatea chiar nu e o problemă.

Am văzut, în schimb, o grămadă de păreri bune despre firma “Parchet pe viaţă”, un magazin care există atât fizic – în Bucureşti – cât şi online. Parchetpeviata.ro a rămas fidel viziunii de la început de a folosi numai produse ecologice şi de calitate, din lemn 100%. Alte veşti bune ar mai fi faptul că oferă garanţie de 5 ani la montaj, fiind siguri pe calitatea şi durabilitatea lucrărilor, şi oferă anual (gratuit) şi serviciul de întreţinere, care în mod normal costă 25 lei/m².
parchetul de vis
Am uitat să menţionez că lemnul masiv care îmi place mie pentru sufragerie ar face echipă minunată cu un candelabru, fotoliile vintage şi canapeaua verde de care vă spuneam mai sus. Sunt încă nehotărâtă cu măsuţa. Mi-ar plăcea din sticlă şi inox, dar ar fi cam incomod să îmi proptesc picioarele pe ea. N-aş vrea să fie nici din lemn, las parchetul şi rafturile bibliotecii să fie singurele atracţii masive şi totodată calde ale încăperii. Hmm… complicat rău cu măsuţa.

Voi cum vă imaginaţi sufrageria perfectă? Materiale reci şi moderne, culori calde şi texturi familiare sau… un mix între vechi şi nou?

4 Comments

 • Reply

  Anda

  30/10/2014

  Canapea verde? Daaaa!!!
  Un da serios si pentru biblioteca pe tot peretele!

 • Reply

  Maria M.

  31/10/2014

  Si eu sunt mare fan al parchetului din lemn masiv. Mi se pare… autentic. Nu stiu sa explic, dar arata mult mai bine si calitatea nu se compara cu a parchetului laminat ala normal.

 • Reply

  Eliza

  01/11/2014

  Eu ma gandesc la ceva total diferit. Totul alb. peretii, mobila, parchetul. Totul cu exceptia unui tablou mare si colorat 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   01/11/2014

   Suna bine si viziunea ta! 😉

Leave a Reply