Diverse

Sufragerie învechită? 3 idei simple pentru a-i da viață din nou

By | 07.08.2017 | 2 Comments

living room

Nicăieri nu e ca acasă, iar dacă acasă nu e bine… atunci unde altundeva să fie bine?

Camera despre care vreau să vă vorbesc astăzi este sufrageria. Pentru fiecare dintre noi, sufrageria reprezintă un spațiu cu mai multe roluri. Fie că stai să te relaxezi sau te refaci după o săptămână grea, fie că reprezintă locul în care îți primești prietenii, în ea îți îndeplinești multe nevoi.

Dacă simți că ceva lipsește și frustrarea te împiedică să te simți 100% „ ca acasă” în sufrageria ta, în continuare poți citi 3 idei simple ca să o revigorezi, să-i oferi o nouă înfăţişare, un suflu nou.

1. Ia-ți o canapea colorată

Canapele Acaju sunt atât de simpatice că sigur pot scoate din monotonie orice sufragerie. Dacă ai majoritatea mobilei din lemn, o canapea colorată care să se asorteze cu draperia sau orice alt obiect colorat din cameră te va scoate din belele.

În categoria Canapele Living de pe site-ul Acaju vei găsi canapele super drăguțe și ai nouă culori din care îți poți alege. Nu-ți fie teamă de verde, albastru sau galben. Un pas curajos acum, iar mai târziu te vei bucura de aprecierea celor care vin în vizită, dar și de confortul tău fizic și vizual.

2. Așterne un covor modern pe podea

În cele mai multe case, sentimentul de vechi provine din covorul ăla moștenit de la părinți, covor care nu te îmbie la nimic. De cele mai multe ori are un design nereușit și culori moarte. Negru cu maro? Mhm, nu știu de voi, dar eu prefer mai bine fără!

Dacă ai scăpat de covorul de la părinți și ai parchetul descoperit, îți recomand să-ți iei unul nou care fie să aibă o culoare complementară cu cea a canapelei. O altă variantă este un covor cu model care să conțină și un element de culoarea canapelei.

P.S.: culorile complementare stau în perechi astfel: roșu-verde; portocaliu-albastru; galben-violet.

3. Accesorizează

Ultimul pont pe care ți-l recomand este să îți accesorizezi sufrageria. Dacă ești femeie, folosește-te de strategia pe care o adopți când îți accesorizezi ținutele. Gândește-te la ce texturi și culori merg la o ținută pe care deja o ai și vrei să o îmbunătățești. Analogia cu sufrageria ta poate fi următoarea: canapeaua este rochia, draperia este pardesiul, biroul sau masa sunt reprezentate de pantofi. Acum, ce ai pune la gât, în păr, în urechi sau la mână ca să te simți fabuloasă în ținuta ta?

O veioză lângă canapea pentru citit? O vază cu bețe decorative înalte care să îți ocupe spațiul într-un mod artistic? Sau poate o măsuță chic pe care să îți pui niște reviste și ice-tea-ul când e cald afară?

Pentru cazul în care ești bărbat, îți recomand să îți explorezi feminitatea și să te gândești la o compoziție care să îți placă. Îți poți lua inspirația din tablouri, felul în care se îmbracă femeile mișto din viața ta sau un film cu care te-ai simțit bine.

În final, sper că ați găsit ceva util în ideile mele. Vă urez mult succes și vă asigur că redecorarea pe care v-am propus-o o să fie o experiență de neuitat!

Imagine de Naomi Hébert via Unsplash.

2 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  08/08/2017

  la canapea colorata visez si eu, dar am caine negru si nu cred ca se vor impaca prea bine pentru ca orice as face eu, lui tot ii cade părul. Am adaugat in schimb niste perne colorate si parca tot s-a schimbat ceva. Cat de tare as vrea canapea colorata si covor bej, mai tare tin la cainele meu 😛

  • Reply

   Ioana Radu

   08/08/2017

   E de inteles in cazul acesta si e firesc sa facem alegerile in functie de circumstante. Si eu as fi facut la fel daca aveam un patruped ^_^.

Leave a Reply