Women's World

Sugestii de culori pentru vopsirea părului

By | 15.05.2019 | 4 Comments

Și? Anul acesta cu ce ne vopsim? Care-s nuanțele spre care ar trebui să ne îndreptăm privirea? Ei bine, dincolo de faptul că mai toată lumea a cam văzut sugestia cu mulberry, despre care se spune că ar fi culoarea anului 2019 și care e un mov-roșiatic, eu sunt de părere că nu e cazul să ne aruncăm în a ne colora părul în ceva ce urmează să fie un fel de hit în saloanele de înfrumusețare, ci să optăm pentru alte nuanțe în vogă și să ne diferențiem. A fi diferit e semn bun adesea. În cazul culorilor pentru păr, eu sper ca materialul meu de astăzi să vă ajute să faceți alegeri inspirate și, când la final de 2019 toate vom trage linie, să putem să ne bucurăm că opțiunile noastre n-au fost un fel de uniformă, ci ne-au scos din mulțime și ne-au ajutat să fim frumoase în felul nostru.

În tot procesul de colorare a părului nu uitați să alocați importanță produselor pe care le folosiți, iar aici sugerez să alegeți vopsele de păr fără amoniac. În calitate de persoană care se vopsește des, chestie care durează de mulți ani deja, pot să admit că n-am folosit întotdeauna vopsele fără amoniac, dar de când am început să optez pentru ele părul meu e mai puțin afectat și mai plăcut la atingere. Indiferent că e vorba de vopsea profesională sau vopsea de supermarket, important este să fie fără amoniac. Și, că tot vorbim de vopsit, să fim atente și la îngrijirea de după colorare, anume folosirea produselor potrivite pentru păstrarea culorii pentru cât mai mult timp – sampon, balsam sau mască, eventual și un tratament leave-in pentru păr vopsit sau păr deteriorat.

Iată culorile pe care le puteți lua în calcul anul acesta pentru vopsirea părului:

• Roz •


par roz

Am avut un an al lui verde, unul dedicat părului gri, altul pentru roșu… Ei bine, cum fiecare an trebuie colorat într-o nuanță aparte, rozul pare să fie o alegere bună pentru 2019. Rozul e jucăuș, liber, nonconformist, rebel și ideal pentru vară (deși nu e exclus nici pentru a colora zilele de toamnă și a le încălzi puțin pe cele de iarnă).

Deși e drăguț și încă se poartă rozul pal, eu sugerez să optați pentru un roz mai curajos și să vă bucurați de el și de atenția pe care o veți primi de la cei din jur prin prisma lui. După câteva spălări, ca orice altă culoare aplicată pe păr decolorat, se va estompa și va rămâne un roz pal. Cumva, practic, veți obține două look-uri diferite cu o singură vopsire. Dacă ajunge să vă placă foarte mult, puteți repeta procesul, astfel încât să fluturați părul roz toată vara aceasta. Dacă însă nu simțiți că vreți mai mult, optați ulterior pentru o altă culoare.

• Mov •


par mov

Fie că e vorba de mov-lila (care e foarte deschis, un fel de mix cu gri), mov-mulberry (care este un mov roșiatic, cu subton cald) sau mov-indigo (o nuanță rece, ușor albăstruie uneori) un lucru e cert, anume că nu putem da greș cu movul indiferent de nuanța pentru care optăm sau indiferent de nuanța care prinde pe părul nostru (pentru că aceeași nuanță poate prinde diferit de la o persoană la alta, în funcție de mai multe criterii).

Eu mi-am colorat părul mov-indigo în urmă cu o lună. Culoarea a curs deja de pe păr, dar încă îmi place suficient de mult încât luna aceasta să mă vopsesc din nou cu ea :D.

• Natural •


par nuanta naturala

Ei bine, da! Naturalul se poartă și cred că se va purta întotdeauna. Naturalul, indiferent de nuanța părului cu care ne-am născut, are avantajul inocenței. Cu trecerea anilor, însă, își pierde din strălucire. Așa cum și pielea noastră începe să se rideze, nivelul de colagen scăzând pe măsură ce înaintăm în vârstă, e firesc ca părul să piardă și el anumite chestii. Din acest motiv există persoane care se vopsesc cu nuanța lor naturală, reușind să dea un plus de vitalitate și un luciu frumos podoabei capilare, dar fără a schimba nici măcar un pic nuanța.

• Negru •


par negru

Vă așteptați ca negrul să fie pe lista sugestiilor? Puțin probabil. Ei bine, negrul a cam dispărut din jurul nostru, numărul brunetelor micșorându-se considerabil. Și cum lumea asta mai are nevoie și de brunete, e timpul să luăm din nou în calcul vopseaua de păr în această nuanță. Fetele și femeile cu părul negru ca abanosul au o putere aparte chiar de la prima privire. Sunt serioase, hotărâte, misterioase și pare că nimic nu le stă în cale.

Și la mine au trecut ani buni de când n-am mai pus negru pe păr, dar simt cumva că mă voi întoarce la el. Nu știu exact când, dar o voi face.

Când vine vorba de colorarea părului, în cazul meu opțiunile sunt destul de generoase, astfel că iau produsele din mai multe locuri. De exemplu uneori optez pentru vopsea din salon (mai ales când mi se pune pata pe o anumită nuanță din catalog), alteori o cumpăr de pe net, iar în unele cazuri iau vopsea de par de la mega image, fiindu-mi la îndemână. Important e să fie fără amoniac 😀 .

Pe final, ceea ce-mi doresc mie vă doresc și vouă, adică să obțineți nuanța la care aspirați și să vă bucurați de ea atât cât e să țină pe păr. Schimbările sunt bune uneori. Și, să nu uităm, așa cum zice o vorbă mai veche, o femeie când își schimbă culoarea părului se pregătește să facă și alte schimbări în viața ei 😉 . Mult noroc cu toate planurile pe care le aveți!

Cheers to us!

4 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  15/05/2019

  Mie îmi place mai mult natural.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/05/2019

   E foarte frumos și părul natural ♥.

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  15/05/2019

  Multumim pentru recomandări! Imi plac foarte mult aceste nuanțe si chiar mi as face parul asa!

  • Reply

   Ioana Radu

   16/05/2019

   Cu drag! 😀

Leave a Reply