Diverse

Suntem frumoși, dar vrem mai mult

By | 24.10.2018 | 5 Comments

Suntem frumoși, dar vrem mai mult

Ne uităm în oglindă destul de des și am avut atâția ani să ne studiem fiecare centrimetru pătrat al feței. Ne uităm în oglindă în timp ce ne spălăm pe dinți, ne uităm în oglindă în timp ce ne pensăm, ne uităm în oglindă după ce ne spălăm pe față. Ne privim în ochi în oglindă, după ce ne-am analizat pentru a nu-știu-câta-oară, și ne șoptim în gând cât de mult ne-ar plăcea să dispară deviația de sept și să avem un nas mai frumos și care să funcționeze mai bine. Ne mai șoptim uneori, în timp ce ne vedem reflexia în geamul de la duș, că poate am fi mai frumoase cu o mărime mai mare a sânilor. Doar o mărime. Sau, dacă nu avem nevoie de un boost pentru sâni (you see what I did there?), atunci un pic de ceva pentru buze. Norocul meu e că m-a înzestrat natura cu buze pline, însă dacă nu le-aș fi avut aș fi tânjit după ceva intervenții în direcția asta.

Eu știu că fiecare dintre noi e unic. Și în unicitatea asta e farmecul nostru, în chestiile care ne diferențiază, care ne scot din anonimat, care le rămân altora în minte. Dar când unicitatea nu e un atribut sănătos, când avem probleme din cauza ei, când e vorba de sănătate… indicat e să intervenim. Știu oameni cu deviație de sept care se chinuiau cu ea și se gândeau să se opereze însă le era frică. Și e normală frica, fiind vorba de intervenții chirurgicale. Însă aproape toți aceștia după o vreme și-au luat inima în dinți și s-au operat. La unii recuperarea a fost ușoară, la alții a fost mai complicată, fiind vorba și de cum reacționează fiecare organism în parte și cât de repede se reface de obicei. Însă ceea ce contează cel mai mult e că acum sunt bine. Toți se laudă că dorm mai bine, că respiră mai bine și că arată mai bine. Deși fiecare dintre ei a făcut acest pas din motive de sănătate, au recunoscut că își văd nasul mai frumos atunci când se privesc în oglindă. Un fel de efect bonus :D. Pentru informații clare despre deviația de sept, recomand pagina aceasta.

Revenind la faptul că fiecare dintre noi este unic și frumos în felul lui, putem recunoaște că uneori ne dorim să arătăm altfel. Unii oameni apelează la operații estetice pentru că nu au suficientă încredere în sine, alții o fac tocmai pentru că au foarte multă încredere în ei și își doresc să ajungă cât mai aproape de un ideal. Iar dacă idealul lor teoretic are cupa B la sutien, atunci niște implanturi de silicon sau orice altă variantă de mărire a sânilor sunt o idee de luat în calcul. Și eu mă încadrez aici, n-am de ce să mint. Nu pot să spun că mă deranjează mărimea sânilor, dar mi s-ar părea frumos să trec la cupa B, care-i o cupă de bun simț atunci când vorbim de bust. Da, am luat de câteva ori în calcul ideea de implanturi silicon. De ce n-am făcut pasul până acum? Nici eu nu știu exact (deși, într-o mare măsură, cred că din considerente financiare). Am însă o verișoară care și-a pus implanturi mamare în urmă cu două săptămâni și jumătate și m-a liniștit că n-a simțit nimic, că operația a decurs foarte bine (ea fiind la fel de fricoasă ca mine când e vorba de ace și cam tot ce ține de medicină).

Acum, indiferent care-i motivul pentru care ne dorim implanturi silicon, acid hialuronic pe ici, pe colo, o operație la nas sau orice altă chestie ce ține de fizic, cred că fiecare este liber să decidă pentru el. Știu că ideal este să ne privim în oglindă și să fim mulțumiți de ceea ce vedem, dar dacă ar fi așa de simplu am sta toți și ne-am chinui cu deviații de sept, dinți strâmbi și negi urâți. În schimb, toate chestiile astea sunt schimbate frecvent de către medici, ajutându-ne să fim nu doar mai frumoși, ci prin prisma unora dintre intervenții chiar mai sănătoși.

Cheers!

5 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  24/10/2018

  asta e corect ca fiecare vrem mai mult, dar ideea cu operatiile estetice este sa stii unde sa te opresti. Adica pot intelege ca te deranjeaza deviatia de sept, ca poate vrei urechi mai mici sau sani mai mari, dar sa nu mergi din operatie in operatie pana le pierzi numarul. Sunt fete de pe la noi pe care eu le consideram tare frumoase si acum au ajuns sa arate tare nasol pentru ca au intervenit prea mult. Una dintre ele Daniela Crudu.

  • Reply

   Ioana Radu

   25/10/2018

   Da, stiu exact ce zici. Daniela mi se parea si mie frumoasa inainte, avea farmecul ei tocmai pentru ca intervenise cu masura. Acum, insa, arata la fel ca multe alte fete…
   Masura aia e cheia 😀 .

 • Reply

  Valeria Chertes

  25/10/2018

  Asa este, ai perfecta dreptate. Mie imi place naturaletea, sunt multumita asa cum sunt desi nu sunt perfecta dar nu as apela la operatii niciodata.

 • Reply

  Georgiana Popa Vlas

  25/10/2018

  Eu am invatat sa ma iubesc si grasuta cum sunt,cu imperfectiuni si defecte! Fiecare e special! ❤

 • Reply

  Bratu Gabriela

  26/10/2018

  la un moment dat cochetam cu ideea de buze marite. am o prietena care are asa si chiar ii sta bine. eu, avand buzele foarte subtiri, o oarecum invidiam :)) dar mi-a cam trecut. deviatia de sept e un lucru care trebuie sa-l rezolv neaparat…dar nu stiu cand si cum. aici problema chiar tine de partea financiara si de faptul ca nu pot face operatia in orasul meu, nu am incredere deloc… dar cumva trebuie facuta, pentru ca ma deranjeaza la respiratie. nu mai e vorba de estetic deja

Leave a Reply