File din zile

Surpriză frumoasă de la TFC

By | 05.03.2016 | 2 Comments

Zilele acestea, martie fiind, doamna de la casa de bilete m-a îndemnat să-mi iau o ciocolăţică şi un mărţişor, din partea companiei TFC (companie de trenuri private). A fost o surpriză pentru mine, căci m-am obişnuit cu ideea că singurele chestii „pe ochi frumoşi” se dau de către politicieni în campaniile electorale.

Mi-am luat biletul, mi-am ales ciocolăţica şi un mărţişor iar apoi m-am urcat în tren. În momentul acela am deschis mărţişorul, care avea pe „copertă” o panglică finuţă inscripţionată TFC, şi am descoperit o floricică lucrată manual de mânuţele unui copil de la Şcoala Specială. Chiar scrie pe prima pagină, şi-mi menţionase şi doamna de la casa de bilete, că mărţişoarele au fost făcute de copiii de la Sc. Gimnazială Specială Nr. 1 Ploieşti (Str. Făgăraş nr. 1).

martisor si cioco TFC 02

Mă uitam la floricică şi m-am emoţionat. M-am gândit că un copil normal sau un om normal nu ar face niciodată, cu propriile mâini, mărţişoare pe care să le dea gratuit străinilor. Niciodată! Încă mă uit la mărţişor şi am un sentiment frumos, dar şi un pic de tristeţe.

martisor si cioco TFC 03

M-am gândit că… există posibilitatea ca TFC-ul să fi sprijinit această acţiune, având în vedere că mărţişoarele au pe „copertă” panglica inscripţionată TFC. Chiar e posibil. Apoi i-am spus şi prietenului meu despre surpriza aceasta şi am decis împreună ca pe viitor să le facem o surpriză câtorva copii de la şcoala respectivă din Ploieşti.

Ah, da, şi ciocolăţica a fost bună. Cu aromă de mentă :D. Şi scria pe spate „TFC vă doreşte un drum dulce şi o primăvară frumoasă”. Iar în interiorul micuţului ambalaj erau trecute şi alte date (gotta appreciate that!), precum: numele firmei care s-a ocupat de etichetare (SC Theobroma SRL), un nr. de telefon, termenul de valabilitate şi site-ul firmei producătoare de cioco (ciocolaterie.ro). Sunt foarte atentă la detalii 😀

martisor si cioco TFC 01

Nu ştiu dacă am apucat să scriu până acum despre asta, dar de câteva luni a fost redeschis traseul feroviar pe rutele Târgovişte-Pietroşiţa şi Târgovişte-Ploieşti. M-am bucurat enorm când am auzit, pentru că îmi place foarte mult să merg cu trenul. Adio autobuze în care se stă în picioare, adio genţi în cap atunci când ai noroc să prinzi un loc, adio mirosuri diverse şi gropi tipic dâmboviţene (teribile, de altfel, când prinzi loc pe roată).

Merg frumuşel cu trenul de două ori pe săptămână. Mai puţini bani decât la autobuz, muuult mai curat şi mai aerisit, plus căldură pe timp de iarnă. Sunt 12 trenuri în total pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa: 4 sunt de la CFR, iar 8 sunt de la o firmă privată, adică TFC (Transferoviar Călători). Preţul este la fel. Căldura… la CFR e ok, la TFC sunt vreo 23 de grade iarna (love it!). Am călătorit cu trenurile astea destul de des şi chiar îmi plac. Nu ştiu cum sunt în alte zone ale ţării, dar aici chiar sunt mişto. Ambele, adică şi cele de la CFR, dar şi cele de la compania privată TFC.

Mulţumesc, TFC, pentru ciocolăţică şi pentru mărţişor! ♥

2 Comments

 • Reply

  eliza

  05/03/2016

  te contrazic un pic. la CFR e cu 50 d bani mai ieftin biletul, dar e un pic mai frig..dar doar un pic. tot stai cu geaca langa tine 😛

  • Reply

   Ioana Radu

   05/03/2016

   Eu dau mereu 4,40 lei. Adica de doua ori pe saptamana plec cu CFR si ma intorc cu TFC. Acelasi pret.
   Dau 3,90 lei doar cand cobor la Romlux. Asta e pretul pentru 11-20km. Le-am invatat deja :))

Leave a Reply