Review produse & servicii, Women's World

Surprize de toamnă de la Bioderma ♥

By | 24.10.2019 | 1 Comment

Când am descoperit apa micelară și fluidul matifiant din gama Bioderma Sebium am simțit în sfârșit că îngrijirea tenului mixt poate fi în sfârșit simplă. Dacă printre voi, cei/ele care mă citiți, sunt persoane cu ten mixt sigur știți că rutina de îngrijire e foarte importantă și că uneori, în ciuda grijii de a nu folosi prea multe produse și de a obține efectele dorite, tenul o ia totuși razna. Și noi în același timp cu el.

În decurs de aproape 15 ani, adică de pe vremea adolescenței, am încercat destul de multe produse dedicate îngrijirii tenului mixt. Unele au fost ieftine, altele foarte scumpe. Unele n-au făcut nimic, cu altele reușeam totuși să obțin ceva rezultate după utilizare îndelungată. După ani și ani, când am primit cadou un set Bioderma Sebium, am realizat că ăsta era răspunsul problemelor tenului meu. Sunt produse dermatocosmetice, un brand foarte bun, zona medie de preț, însă cel mai mult m-a uimit și bucurat faptul că am observat rezultate încă de la primele utilizări + faptul că efectul era de durată. Must be the Holy Grail of skin care.

Ulterior, adică după ce am primit cadoul acela format din apă micelară și fluid matifiant Bioderma Sebium, am continuat să folosesc produse din gama aceasta, cel mai recent achiziționându-mi gelul de curățare.

Ei bine, acum, pentru că cei de la Bioderma nu așteaptă sărbătorile de iarnă ca să își surprindă fanii (categorie din care fac și eu parte 😀 ), au lansat un nou super produs Bioderma Sebium, fiind vorba de Night Peel – un gel purifiant cu efect de peeling dedicat tenului mixt/gras cu imperfecțiuni. Mi-au trimis și mie unul pentru a-l testa, iar pentru că acest gel peeling se aplică pe tenul curățat în prealabil, ei s-au gândit să-mi trimită și un gel de curățare a feței… și e fix gelul de curățare pe care mi-l cumpărasem eu de curând :)). Cam care erau șansele să se întâmple asta? Nu mă supăr că am apucat să mi-l cumpăr și că acum am două, ci chiar mă bucur că o să-mi ajungă pentru mai mult timp. ♥

Dacă în trecut am scris despre primele mele produse Bioderma Sebium, adică apa micelară și fluidul matifiant, azi e timpul să vă spun câte ceva și despre cele mai noi produse pe care le am din aceeași gamă, adică gelul de curățare și gelul purifiant Night Peel.

Bioderma Sebium

Sebium gel spumant de curățare

Acest produs se folosește pentru curățarea tenului dimineața și seara. Dimineața e important să curățăm excesul de sebum de pe ten cu un astfel de gel, ceea ce ajută în timp la reducerea imperfecțiunilor, dar și la o absorbție mai bună a cremei hidratante și a altor tratamente faciale (în funcție de ce folosește fiecare). Seara, de asemenea, după demachiere e la fel de importantă spălarea tenului cu apă și un astfel de gel de curățare. Chiar și în zilele în care nu folosim machiaj e important să spălăm tenul cu un produs de curățare, pentru a înlătura praful și alte impurități.

La gelul spumant de curățare de la Bioderma Sebium e special faptul că nu conține detergent, adică nu irită pielea și nu o agresează în timpul curățării. Formula de la baza produsului respectă echilibrul cutanat al pielii și e totodată non-comedogenică (adică nu astupă porii și ajută la prevenirea formării imperfecțiunilor).

Produsul este hipoalergenic și nu conține parabeni, fiind blând cu pielea, dar în același timp eficient. Are la bază și un complex brevetat, laboratoarele Bioderma fiind cunoscute în lumea întreagă pentru inovațiile în materie de îngrijire a pielii. Eu mi-am cumpărat de pe net tubul de 200ml (și ulterior am primit unul cadou, deci acum am două la fel). Există însă și tub de 500ml. Primul costă în jur de 45 de lei, iar cel mare costă aproximativ 75 lei. Prețurile diferă de la un magazin la altul / de la o farmacie la alta în funcție de adaosul comercial.

Bioderma Sebium

Sebium Night Peel

Adevărata surpriză de toamnă de la Bioderma Sebium este produsul acesta, lansat de curând și menit să vină în completarea rutinei de îngrijire a tenului mixt/gras cu imperfecțiuni. Din ce știu eu până acum, produsele de tip peeling reprezintă o exfoliere în profunzime ce are întotdeauna la baza formulei un acid AHA (mandelic, lactic sau glicolic). Pentru tenul mixt/gras se recomandă cu precădere peeling-ul cu acid glicolic în compoziție, având greutatea moleculară cea mai mică dintre toți acizii AHA și prin urmare penetrând cel mai în profunzime. Pe scurt e varianta cea mai bună pentru curățarea în profunzime a tenului mixt.

A fost o surpriză plăcută să citesc pe eticheta noului produs Sebium Night Peel că la baza lui se află chiar acidul glicolic (în concentrație de 15%). Alt ingredient important este D-panthenol-ul, ce are rol de calmare a pielii, astfel încât peeling-ul să nu agreseze pielea.

Sebium Night Peel a fost conceput pentru minimizarea imperfecțiunilor tenului și reducerea luciului. Ca mod de utilizare, Sebium Night Peel se aplică în fiecare seară (sau din două în două seri, pentru cine are tenul un pic mai sensibil) pe pielea curățată și uscată. Produsul se folosește pe o perioadă de 4 săptămâni, după care se face pauză o lună-două, iar apoi se poate relua pentru alte 4 săptămini, după care iar pauză și tot așa. Este practic un tratament pentru ten, acționând pe timp de noapte, motiv pentru care dimineața e necesar să clătim fața.

Bioderma Sebium

Spun cu mâna pe inimă că sunt fericită că descopăr tot mai multe produse Bioderma Sebium. E atât de ușor de îngrijit tenul mixt cu produsele astea încât am un stres în minus datorită lor. Nu există nici măcar un detaliu mic mic de tot care să nu-mi placă. I told you, must be the Holy Grail of skin care!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    24/10/2019

    Îmi doresc să văd cum sunt aceste produse.

Leave a Reply