Adv. & Stuff

Te simţi ca (într-)o vitrină frigorifică?

By | 28.03.2016 | 10 Comments

De când cu vremea asta rece, când mă uit pe geam nu pot să mă gândesc la altceva decât la Vitrine Frigorifice profesionale. Toată ţara noastră e o vitrină frigorifică. Dar pentru mine e un pic altfel… Ca atunci când era vara şi lucram la bar, şi mă simţeam reconfortant de fiecare dată când deschideam frigiderul să iau câteva sticle de bere, suc sau alte licori. Exceptând vântul de afară, aşa mă simt şi acum. Reconfortant. E un aer curat în tot frigul ăsta, un aer respirabil, neîmbâcsit. Îmi aduce aminte de aerul pe care-l respiram în nordul Angliei.

Cred că mai frig decât afară este în sufletele noastre. Şi uităm să ne uităm şi acolo din când în când. Uităm să apăsăm butonul “on” al caloriferului şi purtăm sufletul ca pe o vitrină frigorifică. Exact aşa. Şi toţi din jur ne par mai calzi şi nu prea. Mai fericiţi şi nu prea. Mai optimişti şi nu prea. Se simte, nu?

Vitrina frigorifică pe care tu o ai pe post de suflet cum e? E precum cele de la Dactrust.ro? E o vitrină frigorifică clasică sau o vitrină pentru cofetărie? Ştiu, toţi am vrea ca sufletul nostru să fie vesel precum o vitrină de cofetărie şi cam la fel de gustos ca prăjitura preferată. Dar de la a vrea până la a fi e cale lungă.

restaurant-the_cake_shop_01

Dactrust este o firmă care oferă o gamă largă de produse, printre acestea fiind şi vitrine reci, vitrine pentru masă, vitrine de patiserie, vitrine frigorifice, elemente pentru bufet şi accesorii de vitrine frigorifice.
Asta ca o justificare pentru faptul că am ales să-i menţionez mai sus pe cei de la Dactrust, în defavoarea altor firme. Plus că au o grămadă de alte chestii pentru tot felul de localuri în care se serveşte mâncare.

Întorcându-ne la frigul care ne cuprinde în perioada asta, eu pun pariu că e aceeaşi briză rece care ne strânge în braţe tot timpul anului. În ciuda faptului că ne încăpăţânăm să confirmăm asta. Încă suntem la partea de negare, nu-i aşa? Sau chiar nu. Poate unii dintre voi sunteţi nişte vrăbiuţe fericite până la lună şi înapoi. Până vă prindem noi şi vă devorăm de nu mai rămâne niciun fir de zâmbet. Cam aşa se întâmplă mereu. Fericirea nu durează o veşnicie. Cineva s-a gândit să o pună bine, la păstrat, într-o vitrină frigorifică. Uitând totuşi că are termen de valabilitate…

10 Comments

 • Reply

  Teodora

  28/03/2016

  Hmmmmm, imi da de gandit tonul tau din ultima perioada. M-a luat cu frig doar citind postarea ta, so mission accomplished :).

  • Reply

   Ioana Radu

   28/03/2016

   De la o vreme mă tot încearcă nişte sentimente… amestecate.

 • Reply

  Mihaela

  28/03/2016

  Trist articolul, dar frumos! Poate ne revenim cu totii, daca vara se indura de noi.

  • Reply

   Ioana Radu

   28/03/2016

   O sa se indure, si cred ca la fel de brutal ca sezonul rece. Adica temperaturi mult prea ridicate… Ajungem noi si acolo. Eu abia astept sa merg la piscina, sa stau pe sezlong si sa citesc reviste.

 • Reply

  Hapi

  28/03/2016

  Și acelea-s importante pentru că sunt muuulte produse perisabile pe care le ador și mă trezesc în fața vitrinei… care nu funcționează.

  • Reply

   Ioana Radu

   28/03/2016

   Chiar sunt multe… d’aia ne trebuie o vitrină frigorifică profesională. Să îndesăm în ea toate sentimentele pe care vrem să le păstrăm o veşnicie 😀

 • Reply

  Cătălina

  28/03/2016

  No, sincer, as vrea o vitrină frigorifică acasă la mine, plină cu dulciuri.

  • Reply

   Ioana Radu

   29/03/2016

   Sufletul meu te aprobă.

 • Reply

  Vasi

  29/03/2016

  Foarte bun articolul.Voi scrie din propria mea experienta: Vitrina frigorifica un obiect indispensabil indiferent de anotimp,cat si de stare.Dar eu vin cu 2 intrebari? 1- De ce sa nu incalcam regula de baza a acestor vitrine si sa ne facem ca uitam usa deschisa,sa lasam aerul cald sa intre? 2- De ce trebuie intotdeauna sa asteptam acel ceva ca sa se intample?…Deviza mea: Traieste prezentul pentru ca prin trecut ai fost si stii deja cum este.

  • Reply

   Ioana Radu

   29/03/2016

   1. Pentru că astfel se vor altera toate bunurile din interiorul vitrinei frigorifice.
   2. Pentru că unele lucruri chiar se întâmplă de la sine.
   Prezentul meu e acceptabil deocamdată. Realist.

Leave a Reply