Am afirmat de foarte multe ori faptul că sunt bucuroasă că trăiesc prezentul de acum şi că nu m-am născut în urmă cu 50 sau 100 de ani, asta pentru că nu aş vrea să-mi imaginez viaţa fără tehnologie, libertate şi volumul mare de informaţii. Îmi place prezentul şi nu l-aş schimba pentru nicio altă perioadă din trecut. Un nou proiect pe care l-am descoperit din aria aceasta tehnologică este parteneriatul Teamnet Dedalus. Ce este atât de special la acest parteneriat Teamnet Dedalus şi în ce constă el? Întrebări absolut fireşti, desigur, pe care şi eu mi le-am pus înainte de a citit foarte multe pe acest subiect. Ei bine, Teamnet este unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme informatice din România. Am scris un material pe această temă în urmă cu ceva timp, pe site-ul revistei Flawless. Dedalus, pe de altă parte, este lider pe segmentul de soluţii software pentru sistemul de sănătate public şi privat din Italia. Ceea ce înseamnă că parteneriatul dintre cele două va fi cu siguranţă unul fructuos, de pe urma căruia vor beneficia multe unităţi medicale din Europa şi nu numai.
Bogdan Padiu, CEO al companiei Teamnet, a declarat conform site-ului Economica faptul că munca depusă de-a lungul anilor în cadrul companiei, la nivel de echipă, i-a propulsat doi ani la rând în topul finaliştilor European Business Awards. Tot în materialul cu pricina, despre Teamnet sisteme integrate, Bogdan Padiu a afirmat: “Suntem onorați să ne aflăm printre cele mai solide 110 business-uri din Europa și să reprezentăm România mai departe în prestigioasa competiție, reconfirmând importanța și potențialul industriei locale de IT la nivel european”. Ei bine, prin intermediul parteneriatului Teamnet Dedalus sunt categoric confirmate (din nou) intenţiile echipei companiei, anume de a inova segmentul IT,de data aceasta în ceea ce priveşte sistemele informatice pentru sistemul medical.
Avantajele acestui parteneriat tehnologico-medical constau în interoperabilitatea şi cooperarea în cadrul instituţiilor medicale (practic, nu va mai fi nevoie să aducem rezultatele investigaţiilor de la o unitate medicală la alta, aceste date fiind deja disponibile în programul cu pricina), optimizarea activităţilor de management administrativ şi oferirea unor servicii medicale la standarde cât mai înalte (mulţumită comunicării rapide între instituţiile medicale, fapt care poate salva vieţi în ceea ce priveşte cazurile critice).