Women's World

Tenul frumos cu cheltuială se ține

By | 21.02.2018 | 6 Comments

Iau în calcul toate variantele de hate atunci când scriu un titlu, drept pentru care mă asigur că este unul potrivit și pe care îl justific puțin pentru a nu exista neînțelegeri. Da, sunt convinsă că vor apărea și persoane care vor încerca să-mi spună că nu-i adevărat, că un ten frumos nu are nevoie de îngrijire, că majoritatea femeilor de-a lungul zecilor și sutelor de ani n-au folosit produse cosmetice și de îngrijire pentru a fi frumoase. Desigur, s-ar putea să se refere la chipurile imortalizate în fotografiile alb-negru, fețișoarele doamnelor și domnișoarelor care n-au avut altă ocupație în viață decât să zâmbească frumos la brațul vreunui nobil. Chipuri de femei care n-au stat în soare, ci au folosit umbreluțe, chipuri de femei care n-au cunoscut poluarea, stresul, lipsa somnului. Ei, păi în circumstanțele astea cred și eu că titlul meu nu-i potrivit.

Dar vremurile alea au apus de mult timp, drept pentru care ne conformăm și ne folosim de toate armele pe care le avem la dispoziție pentru a ne îngriji tenul și pentru a ne asigura că arătăm ca scoase din cutie chiar și după câteva nopți în care abia dacă am dormit (din cauza grijilor… sau a manelelor din cartier). Nu mai e suficient să facem un tratament facial pe lună și să folosim cremă de față cu acid hialuronic în fiecare dimineață, uneori fiind nevoie de fond de ten și anticearcăn pentru a ascunde oboseala, ba chiar și de un spray pentru fixarea machiajului, care să ne ajute să părem fresh toată ziua. Fake it till you make it, right?

Ioana Radu ingrijirea tenului

Sunt totuși una dintre fetele care nu se machiază în fiecare zi, cea mai importantă parte pentru mine fiind îngrijirea tenului. Încerc să nu sar niciodată peste ritualul de îngrijire, asta însemnând gel de curățare + cremă de față și cremă de ochi în fiecare dimineață, iar la sfârșitul zilei șterg tenul cu loțiune tonică. Cam de două ori pe săptămână aplic și o mască de față, iar în ultimele câteva luni m-am îndrăgostit de măștile pe bază de argilă de la Sephora (Clay Mask Sephora Collection – cea cu argilă verde fiind perfectă pentru tenul meu mixt). De curând am inclus în rutina de îngrijire și face mist-urile, adică acele spray-uri pe bază de apă termală, aloe vera, ceai verde, cocos… care mă ajută să-mi păstrez tenul hidratat pe tot parcursul zilei și totodată să-mi ofere un boost de prospețime (vara, mai ales, spray-urile acestea sunt o bucurie în lupta cu temperaturile prea ridicate).

masca de fata cu argila verde Sephora Green Clay Mask review foto2

Sunt complimentată adesea pentru tenul meu și nu mă sfiesc să investesc constant în diferite produse de îngrijire astfel încât să-l păstrez tânăr și luminos pentru cât mai mulți ani. Deci e pe bune, tenul frumos cu cheltuială se ține 😉 .

Lots of hugs!

6 Comments

 • Reply

  Dragomir Cristina

  22/02/2018

  Sa stii ca am primit si eu de Craciun doua produse de la Sephora. Acela a fost primul meu contact cu produsele lor si sunt incantata de ele. Adica eu sunt genul ala care mereu zice ca nu da banii pe lucruri scumpe, dar pretul dicteaza calitatea si fata mea face diferenta rapid intre produse bune si produse proaste. S-ar putea sa ma auzi foarte curand vorbind mai mult despre acest brand.

  • Reply

   Ioana Radu

   02/03/2018

   De cativa ani am ajuns sa ma indrept mai mult catre produsele mai scumpe si chiar simt ca se vede diferenta. In plus, o iau si ca pe o forma de respect de sine toata investitia asta :D.

 • Reply

  Mihaela

  22/02/2018

  Sigur ca se tine cu cheltuiala, asta daca ti la tine si iti pasa de felul in care arati. Eu in ultimii ani, de cand am inceput sa citesc bloggerite de beauty, am devenit mult mai atenta la produsele cosmetice pe care le folosesc si chiar daca in ultimul timp nu am mai ajuns la salon cum aveam obiceiul vreau sa remediez asta in curand. Te admir, pentru ca investesti in tine pe toate planurile.

  • Reply

   Ioana Radu

   02/03/2018

   Multumesc mult, Mihaela! Si eu te admir pentru ca esti un om bun si frumos!

 • Reply

  o femeie

  22/02/2018

  Eu am stat si la soare (munca in camp), sarit noptile, dat banii pe machiaje, implinit si 40 ani etc.
  In continuare cred ca frumusetea iese si din interior: alimentatie potrivita, somn potrivit, liniste interioara potrivita. Si al naibii de mult costa astea.

  (argila am acasa, imi fac masti si eu in amestec cu vit E, miere, ce am chef)

  • Reply

   Ioana Radu

   08/03/2018

   Cu siguranță contează foarte mult și aspectele menționate de tine. Tocmai, mai e și cheltuiala asta, a alimentației corespunzătoare, a timpului de relaxare, a multor aspecte pe care le putem încadra la îngrijire interioară. Dar vremurile pe care le traversăm au nevoie de ceva mai mult de atât. Cu alimentație sănătoasă sau nu, poluarea tot se lipește de tenul nostru și e nevoie de un exfoliant bun, o curățare facială cam o dată pe lună, poate și ceva tratamente cu fiole.

Leave a Reply