Diverse

The pain is real

By | 17.07.2018 | 4 Comments

the pain is real

Cam dintotdeauna am știut cât e de importantă sănătatea, având în vedere că de mică am tot avut diverse probleme. În ultima vreme, însă, îmi dau seama tot mai mult de lucrul acesta. Câteva persoane de la clinicile la care merg cel mai des au ajuns chiar să-mi fie dragi. Deși ajung acolo cu dureri sau cu diferite alte probleme, deși la final trebuie să bag cardul în aparat și să tastez pinul… unele dintre persoanele respective îmi sunt suficient de dragi încât să zâmbesc atunci când le văd. Can you imagine that?

De două nopți dorm cu prosop pe pernă ca să nu o murdăresc de sânge. Teoretic nu e nimic complicat. Practic… aș renunța la aproape toate bunurile materiale pe care le am, numai să nu rămân fără calmante până trec de chestia asta. Chestie măruntă, dar, vorba aia, buturuga mică răstoarnă carul mare. Și în același timp încerc să mă încurajez pentru următoarele intervenții. Nu, nu-mi pun silicoane și nu-mi schimb forma nasului, chestiile astea mi-au ieșit din cap, vreau să trec peste toate și să scap de durerile din perioada asta. Totodată, mi-am dat seama și cât de mult contează oamenii de lângă noi atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate. Contează mult cum se raportează la ceea ce simțim noi în momentele în care suntem slabi.

Recomandarea mea este să nu luați în glumă investigațiile care vă sunt recomandate de medici sau alte persoane abilitate. Să nu credeți că dacă nu vă faceți analizele o dată pe an sau o dată la câțiva ani înseamnă că nu aveți nimic. Să nu refuzați o investigație cu Computer Tomograf sau una cu RMN doar pentru că nu prea aveți bani. Lucrurile astea, făcute la timpul potrivit, contează mult. Deși sunt pe calmante în perioada asta, în curând știu că voi fi bine. Cu atât mai mult cu cât am susținerea și înțelegerea celor din jur ♥. Acesta-i un lucru pe care vreau să-l rețineți, că e important pentru noi să facem unele lucruri la timpul potrivit. Iar apoi vom fi bine și toate relele vor părea să fi fost dintr-un alt univers :D.

Și dacă tot am adus vorba de imagistică, am văzut zilele astea pe site-ul celor de la Medlife că pacienţii care vin cu bilet de trimitere de la medicul specialist, care are contract cu CASMB, pot beneficia de investigaţii CT (Computer Tomograf) decontate, în funcţie de fondurile disponibile în luna respectivă. Ca să verificaţi posibilitatea efectuării analizei CT decontate de CAS, puteţi suna la callcenter-ul Medlife.

Eu vă doresc totuși să nu aveți nevoie de investigații. Sper că sunteți sănătoși și că aveți grijă de voi în fiecare zi. Să ne auzim, citim și vedem cu bine!

De data asta nu prea mai pot să închei materialul cu “Cheers!”, pentru că am voie să beau exclusiv apă și-am auzit că nu se dă noroc cu lichidul ăsta :D. Cum de reușesc totuși să scriu, în ciuda faptului că the pain is real? Păi am totuși câteva ore în care calmantele funcționează bine, astfel că profit și fac lucruri obișnuite, așa cum e scrisul pe blog, activitate pentru care până de curând îmi făceam timp zi de zi…

Ne auzim curând!

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  18/07/2018

  Sa stii ca mie mi se pare minunat ca tot mai multe clinici private ofera si servicii medicale decontate prin casa de asigurari. Stiu ca sunt probleme, ca dureaza mult pana gasesti un loc sa te programezi, ca uneori nu sunt fonduri si mai trebuie sa pui ceva bani din buzunar, dar medicii de la privat trateaza altfel omul si afectiunile lui. Din fericire, nu am avut nevoie de mai mult decat cateva radiografii pana acum si sper sa ma tina Dumnezeu sanatoasa si de acum incolo.

  • Reply

   Ioana Radu

   19/07/2018

   Chiar e o fericire asta. Multa sanatate si de acum inainte! ♥

 • Reply

  O femeie

  19/07/2018

  Asanatatea e cel mai important lucru in viata si fac totul pt asta. Recuperare rapida! Imi pare rau sa aud ca ai probleme…

  Eu am fost rau de tot, acum 10 ani ani o dr imi zicea ca starea e grava, nu e bine ce vede, sa iau cortisone restul vietii, si cu tot cu cortizon aveam 3-4 crize pe sapt. Cu eforturi Si disciplina am ajuns sa nu am nicio criza de anul trecut, si medicamentele mi-au expirat in 2014. Ma simt fantastic, regret ca nu am facut eforturile astea mai devreme

  • Reply

   Ioana Radu

   19/07/2018

   Multumesc mult pentru gandurile bune! Multa sanatate si tie!

Leave a Reply