Adv. & Stuff

Ţi-e frică de implanturi dentare?

By | 14.05.2017 | 5 Comments

Sinceră să fiu, şi eu am trăit multă vreme cu ideea că implanturile dentare sunt cele mai de temut intervenţii când e vorba de stomatologie. Mergeam la medic pentru chestii minore şi vedeam mereu în sala de aşteptare un afiş informativ frumos colorat pe tema implanturilor. Modul în care se montează acestea, cum arată şi faptul că se pot folosi fie pentru un singur dinte lipsă, fie pentru 2-3 sau chiar o arcadă întreagă. Mi-era frică de ideea de implanturi numai când mă uitam la afişul în cauză :)). Ulterior m-am nimerit în sala de aşteptare, în zile diferite, cu 4 persoane care aveau implanturi şi care se lăudau cu faptul că nu au simţit absolut nimic în timpul intervenţiei. Nu-mi venea să cred ce aud. Părea prea frumos ca să fie adevărat. Asta până când au început tot mai mulţi oameni să-mi confirme asta. Îmi menţionau că singura chestie care doare este buzunarul, dar că şi aici depinde mult de clinica stomatologică aleasă. Pentru a afla costul unui implant dentar e suficient doar să verificaţi lista de preţuri a mai multor clinici stomatologice din oraşul în care locuiţi. Ori din Bucureşti, în cazul în care aveţi deja o clinică favorită de acolo.

Slavă Domnului, la mine n-a fost nevoie de aşa ceva până acum. Însă va veni o vreme în care cel mai probabil voi avea nevoie de implanturi, la fel ca multe alte persoane. Am tot avut probleme cu dantura (chestie ereditară, pe care n-am putut să o controlez decât prin multe vizite la medicul dentist, altfel riscam să am de multă vreme implanturi). De scăpat de implant dentar… slabe şanse. Singura veste bună este că nu mai sunt terifiată de aceste intervenţii. Chiar dacă şi înainte ştiam ce presupune un implant dentar, faptul că am aflat că nu e un proces dureros câtă vreme stau pe scaun în cabinet m-a mai liniştit. Apar dureri în zilele următoare, lucru firesc, fiind un corp străin pe care organismul încearcă să-l accepte ca făcând parte din structura osoasă a maxilarului. Însă uşor uşor lucrurile intră pe drumul cel bun.

implant dentar

Mă bucur că medicina a evoluat până în acest punct şi continuă să evolueze. Pentru un început sănătos al acestei luni, găsiţi aici o listă cu 3 obiceiuri bune de adoptat. Nu uitaţi că sănătatea ar trebui să fie prima pe lista priorităţilor noastre, astfel încât să ne putem bucura de viaţă aşa cum se cuvine. Fie că aveţi o clinică stomatologică Bucureşti pe lista preferinţelor, fie că aveţii deja un medic stomatolog la care mergi de mulţi ani, nu săriţi niciodată peste controalele periodice, astfel încât să vă asiguraţi că sănătatea danturii este în parametri optimi.

Lots of hugs!

5 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  14/05/2017

  Vrei sa fiu sincera? Mi-e frica mai mult de preturile implanturilor dentare, nu de implanturi in sine. Merg destul de des la stomatolog si stiu ca totul se face cu anestezie si nu te mai chinuie nimeni cum te chinuia pe vremuri. Rar se lasa cu dureri in urma unui implant. In schimb, pot aparea dureri de inima la vedea facturii, asa ca oricat de tare ar fi o oferta a vreunui cabinet, eu zic sa avem grija de dinti cat putem.

 • Reply

  Marina Adriana

  15/05/2017

  Și eu am o teamă imensă de dentist dar fix de el am tot avut parte. Este singurul doctor de care am avut nevoie până la 21 de ani și sper să nu mai am nici de acesta!
  Despre implant am auzit și eu de la o prietenă că nu doare, dar la ce fobie am prins de stomatolog…

  • Reply

   Ioana Radu

   15/05/2017

   Si eu merg foarte mult la dentist. Stii cum e, conteaza si norocul, cat si mostenirea genetica.

 • Reply

  o femeie

  15/05/2017

  la ce interventii avui inainte, nu mi-a fost frica de implant. Dar e si durere, durerea e dupa ce trece efectul anesteziei, a fost nevoie sa iau medicamente (si eu cumpar f. rar)

 • Reply

  Ionela

  02/11/2017

  Foarte bun articol, nu trebuie sa lasam niciodata frica sa puna stapanire pe noi, lucrurile lasate la voia intamplarii intotdeauna degenereaza.

Leave a Reply