Diverse

To Webstock or not to Webstock?

By | 21.08.2018 | 10 Comments

To Webstock or not to Webstock?

Anul acesta este al zecelea an consecutiv când se organizează Webstock, cea mai mare conferință de Social Media din România. Tot 10 ani am și eu în blogosferă, doar că drumurile noastre s-au intersectat abia în urmă cu 4 ani. De la prima mea participare în calitate de blogger acreditat am continuat să-mi doresc să fiu acolo, iar dorința mi s-a împlinit de fiecare dată, primind an de an acreditare, încă din 2015.

Cum am decis să fac pasul către Webstock? Înainte de anul 2015 urmăream evenimentul în mediul online. Umpleam de like-uri fotografiile prietenilor care mergeau acolo (mulți dintre ei fiind bloggeri cu care am crescut, pe care-i știam din mediul digital din perioada în care făceam și eu primii pași în blogosferă, 10 years ago), citeam cu interes materialele lor cu informații de la event și îmi trecea din când în când prin minte că aș putea merge și eu, chiar dacă nu-s din București, având în vedere că sunt mulți cei care vin din mai toate regiunile țării pentru Webstock.

Faptul că din 2015 merg anual la eveniment răspunde oarecum la întrebarea din titlu – To Webstock or not to Webstock? E evident că n-aș fi mers an de an dacă n-aș fi fost mulțumită. Ce e Webstock cât mai pe scurt? Un mix digital de calitate. Ceva mai detaliat, Webstock este o zi întreagă plină de prezentări și conferințe, o mulțime de informații utile pentru toți cei care activează în mediul online românesc, cât și interacțiune cu oamenii care fac digitalul de pe meleagurile noastre să funcționeze la foc continuu.

Practic, în prima parte a zilei sunt prezentări ale unor proiecte grozave, proiecte și oameni care să ne inspire să dăm tot ceea ce avem mai bun în noi, care să ne amintească faptul că niciun efort nu este în zadar și că e important să ducem lucrurile la bun sfârșit. Partea a doua a zilei se împarte în 3 secțiuni, fiecare având loc într-o anumită sală. De obicei o sală este cu conferințe în jurul blogging-ului, altă sală cu conferințe pe teme precum marketing și SEO, iar a treia sală are conferințe concentrate oarecum în jurul relațiilor cu agențiile. Temele de discuții diferă de la an la an, în funcție de ce se schimbă în online, astfel încât mare parte din informațiile prezentate să ne ajute să ținem pasul cu schimbările digitale (din ce în ce mai frecvente în ultimii câțiva ani). Alte teme sunt cât de cât de interes general, menite să le fie de folos celor care sunt la început de drum în mediul online – fie că sunt bloggeri sau s-au angajat de curând într-o agenție și vor să învețe cât mai multe, să înțeleagă mai bine domeniul în care activează.

Dincolo de faptul că este o zi plină de informații, Webstock este și un bun prilej de socializare. Eu m-am obișnuit să merg acolo și să discut cu oamenii din online în prima parte a zilei, având posibilitatea să urmăresc ulterior de acasă înregistrările prezentărilor. Nu chiulesc de la toate, dar o oră tot stau la discuții cu prietenii din online și nu pierd nici ocazia de a cunoaște oameni noi. În partea a doua a zilei îmi aleg cu greu o sală de conferințe și nu mă mișc de acolo 😀 . Spun “cu greu” pentru că subiectele sunt tentante în toate cele 3 săli de conferințe, dar nu pot fi prezentă peste tot. De cele mai multe ori merg acolo unde e Zoso printre speakeri.

Dacă există printre voi persoane care n-au mers până acum la acest eveniment, să știți că în perioada 15 august – 15 septembrie sunt disponibile acreditări gratuite și puteți să aplicați aici pentru ele, după această dată fiind disponibile doar locuri cu plată (250 de lei/loc) și invitații speciale. Cu puțin noroc avem ocazia să ne vedem acolo, anul acesta Webstock fiind programat pentru data de 5 octombrie, la J.W. Marriott – București. Chiar dacă n-ați fost niciodată la un eveniment de social media și poate nu cunoașteți pe nimeni, se merită să prindeți curaj și să veniți. After all, mă știți pe mine 😀 . E o bună ocazie să ne cunoaștem dacă încă nu ne-am văzut față în față. Desigur, acreditările sunt disponibile și pentru cei care au fost la Webstock în anii anteriori.

Ne vedem acolo?

10 Comments

 • Reply

  Catalina

  21/08/2018

  Foarte tare!

  • Reply

   Ioana Radu

   24/08/2018

   Este, este! 😀

 • Reply

  Mili

  21/08/2018

  Si ma gandeam daca ne vedem la Webstock. Daca mentin traditia voi avea frigiderul plin cu magneti de la evenimente 🙂
  Ia-ti aparatul foto pentru ca ne intalnim la o cafea sa punem tara la cale.

  • Reply

   Ioana Radu

   30/08/2018

   Îl iau, îl iau 😀 . Mă bucur că ne vedem din nou!

 • Reply

  Cristina Dragomir

  21/08/2018

  Cu mine sigur nu te vezi si stii si de ce. Poate candva, pana in 50 de ani, o sa imi fac si eu curaj sa ies in lume la evenimente de genul asta. Pana atunci, o sa te urmaresc pe tine ca stiu ca si anul trecut ai venit cu informatii utile dupa participarea la Webstock.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/09/2018

   Eu te astept cu drag pe acolo, oricand va fi sa aplici pentru acreditare. Te imbratisez!

 • Reply

  Catalina

  23/08/2018

  Multumesc mult pentru informatie si pentru link!

  • Reply

   Ioana Radu

   24/08/2018

   Cu drag! Dacă vreți să participați în calitate de companie, pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnici de promovare, vă puteți înscrie pentru unul din locurile cu plată. Iar dacă ați avut în ultimul an un proiect digital interesant, vă puteți înscrie la Webstock Awards.

 • Reply

  Georgiana Sabina

  11/09/2018

  Am dat peste acest articol tot cautand informatii despre eveniment, anul acesta e prima oara cand particip ca si blogger acreditat si abia astept sa vad cum o sa fie.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/09/2018

   Mă bucur că ai găsit materialul meu 😀 . La prima participare eu eram destul de stângace, mai ales că veneam din afara Bucureștiului și era practic primul meu event de social media la care eram prezentă. Însă informațiile de acolo, oamenii și vibe-ul în general m-au prins suficient încât să aplic și-n următorii ani, iar acum sunt deja la a patra participare. Poate reușim să ne vedem.

Leave a Reply