Top 10 bărbați care îmi plac

1. Heath Andrew Ledger
Îmi place pentru că, în ciuda succesului pe care l-a avut, nu era unul dintre actorii cu figuri. A fost nominalizat de multe ori pentru rolurile sale, a primit ani la rând premii la festivalurile de film din întreaga lume (majoritatea cu titlul de cel mai bun actor) iar în 2009, post-mortem, a luat Globul de Aur – Best Supporting Actor. Succesul nu i-a schimbat comportamentul, a rămas de-a lungul anilor acelaşi Heath Ledger pe care-l ştiam din filmele de la începutul carierei sale.
E lucru mare să rămâi om într-o lume în care până şi o domnişoară care tocmai s-a angajat la nu-ştiu-ce-birou îşi ia lumea-n cap doar pentru că are o poziţie mai bună decât x% din oameni.
Îl apreciez pe Heath Ledger atât ca om cât şi ca actor. Folosesc verbele la prezent pentru că unii oameni nu mor niciodată, rămân printre noi prin amprenta pe care şi-au lăsat-o într-o anumită industrie.
Mă-nclin!

2. Eminem (Marshall Bruce Mathers III)
Cum să nu-l iubeşti pe “albul” pe care până şi negrii îl iubesc?
Em` a fost clasat de VH1 în “Top 100 cei mai buni artişti ai tuturor timpurilor” şi a avut 9 albume pe locul 1 în top Billboard. Nici nu e de mirare! Nu e unul dintre artiştii care să se fi schimbat de-a lungul timpului, ba chiar recent a lansat Letter to Detroit (în semn că nu a uitat de unde a plecat).

3. Chester Bennington
Aici explicaţia o să sune puţin ciudat… M-am îndrăgostit de Chester când eram în liceu, cam prin clasa a IX-a sau a X-a :)), când l-am văzut în clipul piesei In the end. Pe atunci fetele se îndrăgosteau de cântăreţi şi/sau actori, nu de miliardari cărora le-au mai rămas doar câţiva ani de trăit.
Chestia e că Chester încă se numără printre favoriţi, ba chiar am ales să-l plasez în top 3. Întruneşte multe din caracteristicile pe care le apreciez la persoanele de sex opus (e simplu, e wild, poartă ochelari de vedere şi e fan tatuaje). E yummy!

4. Jonathan Rhys Meyers
Jonathan Michael Francis O’Keeffe, pe numele său real, este un actor şi model irlandez pe care-l apreciez de mulţi ani pentru atitudinea pe care o are. E încrezător, are o statură frumoasă, demnă de invidiat, un aer curat, regal şi, din păcate, nişte ochi care nu-mi plac. Dar trec cu vederea aspectul acesta, având multe alte calităţi printre care cele ce ţin de cariera sa ca actor. I-am urmărit evoluţia de-a lungul multor filme până când am descoperit serialul Dinastia Tudorilor (“The Tudors“), dramă istorică ce-l are pe Jonathan în rolul principal – regele Henric al VIII-lea. Nu ştiu dacă altcineva ar fi fost la fel de potrivit pentru acel rol.

5. Cam Gigandet
Alt badass care îmi place. L-am descoperit într-un rol episodic în serialul The O.C. şi de atunci l-am tot urmărit. Pentru el am vizionat seria Twilight (film din care nu-mi place niciunul din actorii principali) şi Never Back Down. Deşi are alură de băiat rău, mie mi se pare a fi simpatic la modul acela de tras de obraji :)). Cred că e mai degrabă un băieţel care doar are baftă de roluri negative. Dar îl prind bine de tot! L-am văzut şi în rol pozitiv în recentul film Burlesque şi înclin să cred că tot mai bine îi stă ca băiat rău. Na, fiecare cu ce-l prinde mai bine.

6. Bradley Cooper
Părerea mea… e o panaramă de om. Nici nu mi-l imaginez altfel, deşi l-am văzut şi în filme serioase nu doar în comedii. Simţul umorului e o calitate majoră al cărui fericit posesor este şi căruia-i face faţă cu brio. E suficient să mă uit la faţa lui şi să mi se pară amuzant. La modul bun, să ne-nţelegem. Thumbs up pentru Bradley!
Umorul e unul din atributele în funcţie de care-mi aleg oamenii cu care-mi împart timpul liber. Cine nu ştie nici măcar o glumă sau o poantă haioasă, e un om frustrat, pedepsit de soartă. Nu vreau să jignesc pe nimeni şi îmi cer scuze (anticipat) dacă totuşi se-ntâmplă asta.

7. Channing Tatum
Mulţi îl cunoaşteţi ca fiind actor (a jucat în bine cunoscutul film Step Up) dar înainte de asta a fost model. Eu l-am remarcat pentru şarm şi pentru stilul vestimentar pe care-l avea (acum, de când a dat cu nasul de faimă, a cam renunţat la stilul cu care s-a făcut remarcat… ceea ce e păcat). Îmi place Channing cel “vechi”, tipul simplu, o pereche de blugi şi-un tricou sau un short în genul celor de basket şi un hanorac. Era perfect! Păcat că lucrurile bune nu durează o veşnicie. Dar şi-a păstrat şarmul şi nici nu cred că-l va pierde vreodată.
Dintre filmele în care a apărut cel mai mult mi-au plăcut Fighting (2009) şi Dear John (2010).

8. Cumicu (Raul Giurgiu)
Primul şi singurul român din topul acesta. Un clujean născut în ’87 care, din punctul meu de vedere, e unul din puţinii de la noi din ţară care pot fi numiţi rapperi. La 13 ani scria primele poezii iar trei ani mai târziu câştiga deja premiul naţional pentru poezie şi proză. Spune-mi câţi rapperi de la noi au reuşit asta! :)
După ce a făcut parte din două trupe, Raplica şi mai apoi Replica, a ales să meargă mai departe pe cont propriu, astfel că la 19 ani scotea deja primul album solo – “Indiferent”. Doi ani mai târziu scoate al doilea album,”În dulcele stil clasic“, şi clipul piesei “Lasă coniacul să curgă“. Ca răspuns comentariilor de genul “-Clipurile sunt nasoale, home made, low budget, deci eşti naspa!“, Cumicu răspunde “-Desigur, voi investi 1.000 de dolari într-un clip pe care îl voi pune pe youtube… următorul la aparat!
Albumul este foarte bun. Nu pot să spun care-i cea mai bună lucrare, asta ar însemna să notez aici toate piesele de pe album.
Din partea mea, jos pălăria pentru Cumicu! Cred că trebuia să-l pun mai sus în top. Oricum, dac-ar găsi postarea asta, nu cred că s-ar supăra că-i trecut pe locul 8, nu se împiedică el nici de mine şi nici de titluri d-astea apreciative. E acelaşi Cumicu indiferent de câţi scriu despre el, câţi îl ascultă şi câţi merg la concertele lui. Mai rar astfel de oameni.

9. Jake Gyllenhaal (Jacob Benjamin Gyllenhaal)
Cred că el este singurul din acest top care a avut bani de când se ştie. Nu l-aş fi băgat în top dacă atitudinea lui nu era opusă faţă de a puştilor cu bani pe care-i urăsc aproape la fel de mult ca pe oamenii proşti. Jake nu semnalizează cât de gros îi e buzunarul, ba chiar e simplist (atribut pe care l-am apreciat şi la majoritatea celorlaţi menţionaţi în acest top). Are o atitudine aparte, e simpatic într-un mod altfel decât restul lumii… pare timid şi neîndemânatic. E cute. E totuşi ceva ce nu-mi place nici la el şi nu mă pot abţine să nu menţionez: ochii. Nu ştiu de ce niciodată n-am avut slăbiciune pentru ochii albastri, poate din cauză că nu sunt adepta tiparelor.

10. Shane West (Shannon Bruce Snaith)
Alt badass, de data asta unul cu ochi frumoşi (verzi, uneori spre căprui). Nu, ochii nu sunt criteriul după care l-am ales. A crescut fără unul din părinţi şi a muncit pentru ceea ce are. Apreciez asta. Pe lângă meseria de actor, Shane este liderul unei trupe punk-rock (o trupă de doi lei de care n-a auzit multă lume). Şi te întrebi dacă îmi place cu adevărat asta? Da! Îmi place! Pentru că atunci când îţi place să faci ceva, faci oricum, chiar dacă ai doar 200 de fani. E o calitate atunci când un om ţine cont de dorinţele sale sau de plăcerile sale în viaţă, indiferent de numărul celor ce apreciază munca lui.

Articol similar: Top 10 femei care îmi plac.

10 comments on “Top 10 bărbați care îmi plac”

 1. Gabi. says:

  uhum… gyllenhaal, ledger, bennington, cigandet, cooper.. :>

 2. Lillee says:

  Imi place topul asta. In mare parte cam astea sunt si preferintele mele.

 3. Rosaline says:

  Era si cazul sa faci si un top pt barbati, banuiesc ca reprezentantii sexului masculin s-ar fi simitit jigniti, mai ales ca sunt atatia care te citesc cu placere.
  Personal, dintre barbatii mentionati, cel mai mult imi place Jake Gyllenhaal, dar mai e dragut si Heath Andrew Ledger. Dar din cate am vazut, barbatii din topul asta sunt actuali, nu vad niciunul mai vechi pe aici.

  1. Ioana Radu says:

   Am ales barbati cat de cat tineri pentru ca, avand in vedere ca e un top, m-am raportat atat la calitatile software cat si la cele hardware. Trebuie sa ma atraga din punct de vedere al mai multor atribute ca sa-i pot adauga in top, deci si fizic.
   Daca era top actori sau top artisti din industria muzicala, alegeam functie de calitatile pe care le aveau in industria in care activau, dar fiind vorba de topul celor care imi plac, am ales functie de mai multe criterii :D

 4. Lucianna says:

  Dar ce au dragă ochişorii lui Rhys Meyers? Am un amic turbat după actorul ăsta, mai ales că îi şi seamănă. Mi-e mi-a plăcut derutat în “From Paris with love”. Ai dreptate, Gigandet rulz, a ridicat Twilight din ţărână!
  De Bradley Cooper nu mai zic. Are mutra aia de ştrengar, care este totuşi credibilă şi în rol de băiat serios…Fain rău!
  Pe Ben Barnes şi Jensen Ackles i-ai uitat sau nu îţi plac?
  Mă bate gândul să fac şi eu un top după modelul tău…Îmi dai binecuvântarea?

  1. Ioana Radu says:

   Mama are ochi albastri ca cerul si de atatia ani vad mereu si mereu ochi albastri. Imi sunt prea familiari, protectivi si amicali.
   In schimb imi place sa vad la barbati orice alta culoare de ochi, preferabil verzi, dar nu e neaparat. Imi plac si caprui si negri… numai sa nu fie albastri :D
   Rhys Meyers m-a derutat pe mine in “From Paris with love” :D, cred ca ii sta mai bine in alt gen de roluri.
   Bradley Cooper… da, e credibil. Ah, cred ca orice barbat ar vrea sa fie in pielea lui cand trebuie sa-si minta partenera.

   P.S.: Am un amic care seamana cu Ben Barnes.
   P.P.S.: Desigur ca poti face si tu un top. Ma roade curiozitatea :D

 5. Matei says:

  Jake Gyllenhaal a jucat in Donnie Darko. L-ai vazut ?

 6. Oana Stefanescu says:

  Imi place ordinea in care i-ai asezat, desi recunosc, desi am auzit de Cumicu’, nu prea m-a interesat care e treaba cu el. Din cate ai scris tu pare foarte ok, ca toti ceilalti. In afara de el, despre care nu stiam nimic, pe toti ceilalti chiar ii apreciez si urmaresc :)

  1. Ioana Radu says:

   Cumicu merita si el atentie :>
   Garantez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>