Adv. & Stuff

Topul celor mai neobișnuite și apreciate flori oferite în prima zi de școală – unde le găsești în București?

By | 06.09.2019 | 0 Comment

Atunci când spui prima zi de școală, automat îți vine în minte întrebarea “Ce flori îi luăm doamnei?”.

Pentru că dincolo de pregătirea ghiozdanului cu rechizite și aranjarea uniformei, cel mai important este modul în care îți faci apariția la careu alături de cel mic.

Să alegi un buchet simplu, dintr-un singur soi, sau poate un aranjament, care să se așeze bine pe catedra doamnei ori o floare clasică, după cum se obișnuia nu demult?

Cu acest articol vin în sprijinul mămicilor și piticilor care încep școala, cursurile de after-school sau pregătirile. În septembrie, perioada de după începutul școlii, se știe, e “alocată” buchetelor de flori.

Indiferent dacă mergi pe variantele clasice sau optezi pentru flori mai puțin obișnuite, important este să transmită ceea ce simți – emoția începutului, bucuria revederii și recunoștința.

Ca să fii sigur că lucrurile merg “ceas” în ziua în care sună din nou clopoțelul, te sfătuiesc să alegi un loc diferit de florăriile de cartier. În București, chiar pe Calea Victoriei, vei găsi cea mai buna florarie din Bucuresti în care te simți ca în grădina plină de flori proaspete de acasă.

La Gioia, sub îndrumarea floristului-artizan vei descoperi povestea florilor, îți vei putea alege mixul care ți se potrivește în funcție de ceea ce vrei să transmiți și vei lua parte la crearea bucuriei, prinsă într-un buchet sau aranjament. Practic, totul decurge ca și cum ai păși printre flori, pe alei îmbietoare, deși te afli în inima Bucureștiului.

Care sunt florile ce merg cel mai bine prinse în jocul începutului de an școlar?

aranjament scoala hortensii

În atelierul cochet de la Gioia, luna septembrie este un spectacol al florilor. Deși ai crede că numai primăvara natura abundă în frumusețe, și toamna are farmecul său special. Acum înfloresc crizantemele, florile cosmos, gladiolele, gerbera, liliacul, anemonele, irisul, orhideele, salvia ori floarea-soarelui.

Cum faci însă să le pui în valoare într-un buchet personalizat, care să te reprezinte și să o caracterizeze mai ales pe cea căreia il vei oferi? Simplu. Apelezi la experiența și inspirația floristului-artizan, care își va folosi dibăcia pentru ca momentul primei zile de școală să fie pe sufletul tău.

Topul celor mai apreciate flori în prima zi de școală?

Din experiență, atunci când recunoști o floare dintr-un buchet îți apare un zâmbet subtil în colțul buzelor. Dacă aceasta este alăturată uneia mai puțin obișnuită, uimirea este următoarea reacție. Cert este că florile au capacitatea de a transmite sentimente și spune povești. Iar tu ai posibilitatea să îți alegi ce ți se potrivește.

Trandafirul – Consideri că un mix clasic ar fi reprezentativ? Alege parfumul soiurilor românești și nuanțele lor pastelate. Vei fi surprins cât de bine se pot alătura buchetului câteva fire de achilea, sedum și eucalipt pentru efectul de prospețime. Întregul aranjament va beneficia de eleganța trandafirului, totul într-o vază jucăușă, confecționată din creioane colorate.

aranjament scoala tradafiri

Hortensia – Poate ai întâlnit-o prin curțile oamenilor, ca arbust ce decorează spațiul, însă această floare arată minunat prinsă într-un buchet pentru prima zi de școală. Un aranjament cu fire de hortensie, alstroemeria, trandafiri românești și dalii dă bine într-un vas din creioane pentru a începe școala cu dreptul.

Orhideea – Atât de gingașă și fragilă și totuși atât de spectaculoasă. Eleganța pură și farmecul său au reprezentat mult timp un simbol al iubirii și frumuseții. O poți oferi în dar sub forma unui aranjament simpatic, într-un ghiveci tip creion colorat.

Frezia – Îți dorești parfumul primăverii în mijloc de septembrie? În ciuda aşteptărilor, puţine sunt florile care au parfum. Freziile sunt însă minunate pentru că au o mare disponibilitate în timpul anului. Le poţi asorta cu trandafiri albi pentru o primă zi de şcoală parfumată.

Lisianthus sau Eustoma – Delicatețea acestei flori de toamnă, ce pare să se asemene cu trandafirul, dă un aer gingaş oricărui buchet. O poţi combina cu fire de frezie, gladiole sau ranunculus pentru a obţine aranjamentul sau buchetul perfect începutul şcolar.

Floarea soarelui – Când zici flori de toamnă te gândeşti la lanuri întregi, de culoare galbenă, ce par pictate cu măiestrie de un pictor celebru. Impunătoare şi totuşi gingaşă, floarea soarelui apare ca o rază ce aminteşte de căldura verii în buchetul primei zile de şcoală. Cu siguranţă va însenina ziua celei care o primeşte.

Având forme şi culori diferite, florile reuşesc să transforme orice moment din viaţa noastră în unul special, unic şi memorabil.

Dăruite cu drag, alese cu atenţie din ateliere florale care au grijă de prospeţimea lor, buchetele pentru prima zi de şcoală pot reprezenta primul pas în periplul cunoaşterii.

Parcă altfel înveţi într-o sală de clasă ce vibrează în culori şi parfum de toamnă.

Leave a Reply