Adv. & Stuff

Toţi pentru unul… şi Marius Matache pentru toţi

By | 12.03.2016 | 2 Comments

În primul rând îmi place foarte tare ideea de oameni care se unesc pentru a sprijini alţi oameni. Mi se pare a fi o chestie altruistă şi nu pot decât să mă bucur. Cât de des ai auzit tu de oameni care pun bani pentru a ajuta alţi oameni să-şi îndeplinească nişte dorinţe? Nişte proiecte frumoase, dar pentru care e nevoie de susţinere financiară.

Cam acesta e scopul campaniilor de crowdfunding. Ne alegem unul sau mai multe proiecte, dăm câte 20, 30, 72, 100 de lei sau cât vrea muşchiul nostru, şi aşteptăm să vedem dacă proiectul pe care noi îl susţinem va fi sau nu câştigător. Adicătelea, dacă în perioada de strângere de fonduri nu se atinge suma de care e nevoie, toţi banii se întorc la cei care i-au donat. Dacă suma se strânge, proiectul prinde contur. Iar aici e partea cu adevărat frumoasă, momentul în care vedem cum proiecte pe care le susţinem ajung să fie realizate.

Una dintre campaniile de crownfunding pe care eu le susţin este cea a lui Marius Matache. Este blogger, dar şi muzician. Pentru că piaţa muzicală din România este atât de ţâţoasă şi dezbrăcată, eu îmi pun baza în Marius că o va face mai decentă şi mai ascultabilă. Îşi doreşte să lanseze al doilea albul, denumit Alchimie, dar pentru asta are nevoie de nişte bani. Aici intervenim noi. Găseşti aici un video cu mai multe informaţii despre campanie: http://alchimie.mariusmatache.ro/

Sound-ul albumului este unul foarte interesant, fiind o combinație de retro-rock și folk. De aceea, instrumentele folosite au fost „vintage”, bas Rickenbacker, Fender rhodes, chitări acustice, iar chitări electrice Fender Telecaster etc. – Victor Panfilov (producător muzical)

Ca să vedeţi că nu vorbesc verzi şi uscate şi eu chiar cred în proiectul acesta, am făcut un screenshot la panel-ul cu plăţi din contul de PayPal (există şi alte modalităţi de plată, în afară de PayPal). Nu e o sumă mare, am donat doar 5 euro, dar dacă ne strângem vreo 400 de oameni şi donăm suma asta… Marius Matache o să-şi poată realiza proiectul.

campanie crowdfunding Marius Matache

Îmi place extrem de mult ideea aceasta de crowdfunding, adică să fim uniţi şi să ne ajutăm între noi când e vorba de oameni minunaţi cu proiecte grozave.

Baftă, Marius! 😀

UPDATE 14.03.2016
Îi mulţumesc lui Leonard Drăghici pentru implicare!
Chiar dacă nu-l cunosc personal pe Marius Matache, ştiu din online că-i un om grozav şi merită să-şi împlinească proiectul “Alchimie”.

2 Comments

 • Reply

  Luciana

  12/03/2016

  Hai că ne vedem când o lansa albumul dacă zici că îl susții și tu!

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2016

   Am vazut ca si tu ai donat! Sper sa se stranga toata suma necesara.

Leave a Reply