Adv. & Stuff

traieste.UK ► platformă dedicată românilor aflați în UK sau care plănuiesc să se mute acolo

By | 21.08.2019 | 0 Comment

traieste.UK ► platformă dedicată românilor aflați în UK sau care plănuiesc să se mute acolo | anunturi UK

Mulți dintre noi știm că a pleca într-o altă țară e palpitant la început, când așteptările sunt mari, bagajele mici, iar toate gândurile sunt mai mărețe chiar decât Big Ben-ul. În realitate, însă, lucrurile sunt mult mai complicate decât în aparență. Pentru mulți adaptarea e cea mai mare piedică, motiv pentru care fac cale întoarsă către România. În ideea aceasta a apărut o platformă dedicată românilor aflați în UK sau care plănuiesc să se mute acolo. Platforma se numește traieste.UK și e menită să ușureze adaptarea celor care ajung în Regatul Unit al Marii Britanii, conectându-i cu evenimente organizate de români, cât și cu oferte de locuri de muncă, chirii și altele. Desigur, platforma e ideală și pentru cei care locuiesc deja de multă vreme în UK, pentru că prin intermediul traieste.UK își pot schimba chiria și job-ul, găsind totodată și alte informații de interes.

Site-ul este user-friendly, puteți naviga foarte ușor prin el și găsiți rapid informațiile care vă interesează. De exemplu categoriile pot fi accesate din bara de meniu (aflată în partea de sus, pe fundal roșu, imposibil de omis 😀 ), dar sunt la vedere și pe prima pagină, imediat cum accesați site-ul sigur o să vă sară în ochi, ceea ce e foarte bine. Astfel, acolo veți putea alege din categoriile următoare: Chirie, Locuri de muncă, Servicii, Electronice, Evenimente.

În categoria “Chirie”, în mod evident, veți găsi anunțuri referitoare la cazare în UK. În prezent sunt 63 de anunțuri aici, deci șanse mari să găsiți ceva dacă plănuiți să schimbați actuala chirie sau, de ce nu, dacă sunteți în România și plănuiți de ceva vreme să vă mutați în UK. Există atât locuințe care se oferă integral spre închiriere, cât și camere care se închiriază separat (pentru persoanele care locuiesc singure în UK aceasta e de obicei varianta cea mai rentabilă financiar).

“Locuri de muncă” este o altă categorie de mare interes de pe platforma traieste.UK. În prezent sunt 140 de anunțuri postate aici, unele dintre ele chiar pentru persoane care nu vorbesc încă limba engleză. Astfel, dacă găsiți utilă platforma și dați de un job mai bun prin intermediul ei, ulterior o puteți recomanda și prietenilor/rudelor care doresc să se stabilească pe viitor în UK, existând job-uri pentru ei/ele chiar și în cazul în care nu cunosc încă limba engleză. Sincer vorbind, puțini sunt cei care vorbesc foarte bine limba engleză înainte de a pleca în UK. Mulți o învață acolo, fiind și o limbă străină ușoară, care poate fi învățată fără dificultăți. Ca să vă faceți o idee despre platforma traieste.UK, în cazul în care n-ați intrat încă pe ea, iată câteva dintre locurile de muncă disponibile în prezent: șoferi, bucătari, personal pentru cafenea, cameriste, ajutor instalator, mecanici auto, infirmieri, confecționeri etc. Pe lângă ofertele de locuri de muncă disponibile, cine dorește poate posta pe platformă că este în căutarea unui loc de muncă, iar românii care au firme în UK și sunt în căutare de angajați îi pot contacta prin intermediul platformei traieste.UK.

O altă categorie de interes este cea cu “Servicii”. Aici sunt listate servicii de care mai devreme sau mai târziu puteți avea nevoie, precum transport aeroport (de la aeroport către locuință și de la locuință către aeroport, pentru toate acele zile în care nu vă poate duce un prieten), CSCS, mutări la domiciliu cu duba, transport internașional de colete, servicii foto-video, servicii de contabilitate etc.

În categoria “Evenimente” puteți găsi localuri românești care organizează tot felul de event-uri. Pentru mulți români astfel de activități sunt esențiale pentru a se adapta mai ușor. Intrând în contact cu mulți români și consumând preparate tradiționale românești îi ajută să se simtă cât de cât ca acasă, iar dorul de casă să fie practic mai suportabil. Personal, câtă vreme am locuit în UK, n-am prea avut probleme cu dorul de casă, ci mai degrabă mă bucuram că locuiesc într-o țară mai civilizată și că îmi ajung banii, că nu mai aveam griji financiare. Dar știu că suntem diferiți și că unora le este foarte greu să se adapteze într-o țară străină, astfel că evenimentele alături de alți români, în localuri românești, îi ajută cât de cât pe partea de acomodare peste hotare.

O ultimă categorie de pe platforma traieste.UK este cea cu “Electronice”. Instalări de antene, vânzări ale diferitelor chestii, inclusiv autoturisme, cam asta e ceea ce puteți găsi aici.

Pe parcurs probabil vor apărea tot mai multe anunțuri. Până acum însă cele mai populare categorii sunt locurile de muncă și chiriile. No wonder why 😀 . Partea frumoasă este că site-ul respectiv este dedicat atât persoanelor care sunt în căutare de job, chirie UK și alte servicii, cât și persoanelor care dețin firme și sunt în căutare de angajați. Cred că oricine poate posta un anunț acolo, după ce se înregistrează gratuit pe site. E un fel de portal cu anunturi UK.

Sper că informațiile pe care le-ați găsit aici, pe blogul meu, vă vor fi de folos.

Cheers!

Leave a Reply