Tu cât de departe ești de aeroport?

air-plane

Deși au fost zile în care eram supărată că nu locuiesc într-un oraș în care să-mi fie mai ușor să ajung la aeroport, îmi dau totuși seama că eu stau cât de cât bine. De bine, de rău… sunt doar 100 de km, drum aproape drept și avantajul de a fi un aeroport de unde zboară avioane ale multor companii aeriene. Vorbesc de Otopeni. Însă sunt cazuri (multe) în care oamenii sunt nevoiți să străbată drum lung până la aeroport sau invers, de la aeroport spre casă. Fie că te întorci din vacanță, fie de la muncă din străinătate, după aterizare îți dorești să ajungi acasă cât mai repede și mai în siguranță. Și, desigur, să nu simți gropile din asfalt, dar asta se întâmplă inevitabil, amintindu-ți cu adevărat că vacanța în care tocmai ai fost s-a terminat.

În alte împrejurări m-am gândit ce norocoși sunt sibienii, că au aeroport și nu mai sunt nevoiți să caute mijloace de transport până la aeroporturile din Cluj ori București. Însă m-am pripit cu gândul acesta, dat fiind faptul că de pe aeroportul din Sibiu nu zboară avioane de la atât de multe companii aeriene comparativ cu aeroportul din Cluj, astfel că oamenii au aeroport acolo, dar sunt uneori nevoiți să plece din Cluj. Nu degeaba se caută pe Google transfer Sibiu Cluj într-o veselie. Prima firma care apare la rezultatele căutărilor este Transfero. Adevărul e că au foarte multe mașini pentru transfer aeroport pentru mai multe zone ale țării, nu doar pentru transfer Sibiu – Cluj. Conform informațiilor de pe site-ul lor, au 73 de autovehicule destinate transportului de persoane spre aeroport și de la aeroport acasă. Au inclusiv opțiunea “Rent a car”, în cazul în care sunteți mai pretențioși, ca mine, și când ajungeți în țară vreți să aveți la dispoziție o mașinuță numai pentru voi, de care să vă folosiți eventual câteva zile. Am văzut totodată că stau bine și la partea de prețuri și, desigur, nu pot să nu afirm că au și un site bine pus la punct, așa că puteți să obțineți de acolo toate informațiile necesare. Sau să intrați direct aici.

Eu în viitorul apropiat n-o să am nevoie de mijloc de transport de la Sibiu la Cluj, că vorba aia, Otopeni e la o aruncătură de băț de mine, dar nici nu mă pot pronunța că n-o să locuiesc vreodată prin zonele respective ale țării și n-o să fiu nevoită să apelez la astfel de servicii. Deși, cum ziceam mai sus, pentru mine care stau mai mult plecată, parcă-i mai util să închiriez o mașină mică de la ei și să mă folosesc de ea câteva zile, până îmi fac iar bagajul și merg la aeroport. Da, știu că varianta asta implică alte costuri, dar și dacă ar trebui să alerg de colo-colo cu taxiul să rezolv tot ce am de rezolvat… tot la banii ăia aș ajunge. Până la urmă noi să fim sănătoși, nu-i așa?

6 comments on “Tu cât de departe ești de aeroport?”

 1. pai, daca eu, ca sunt Bucuresti, dar in partea opusa aeroportului Otopeni, si ma ingrozesc la gandul de a plati un taxi sa ma duca sau sa ma aduca de acolo, nu vreau sa stiu cum este pentru cei din afara capitalei. Foarte buna idee au avut cei care au gandit astfel de servicii de transfer la si de la aeroport.

 2. Leo says:

  Stau în Sibiu de 5 ani. Am folosit aeroportul doar o dată, pe o cursă plătită de facultate. În rest, Otopeni. Am preferat sa dau un 50 de lei la memento bus sau sa merg gratis cu trenul, decât să dau mult mai mult pe un bilet de pe Sibiu. Asta dacă era rută…

  1. Ioana Radu says:

   Din exterior, adica de la ceva distanta fata de Sibiu, pare ca sunteti norocosi ca aveti aeroport. De la fata locului, in Romania, nimic nu e asa cum pare :( .

 3. Diana Ion says:

  Eu locuiesc cam la 100 si ceva de km de cel mai apropiat aeroport, deci sunt norocoasa :D Adevarul este ca nu faci atat de mult pana la aeroport, au fost situatii in care sotul a mers sa astepte in toiul noptii pe cate cineva care venea din strainatate.

 4. Emma says:

  Stau la 10 minute de aeroport,dar de multe ori a trebuit sa merg in Cluj sau Bucuresti,pentru ca aici nu prea am multe optiuni. Oricum,e mai bun decat nimic. :))

  1. Ioana Radu says:

   Auch… Vezi? Si eu care va credeam super norocosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>