De când am început cursul de Publicitate de la Eurocor am primit constant întrebări în legătură cu el, dar și cu Institutul în general. Sincer, nu mă așteptam ca lumea să fie într-atât de receptivă și curioasă cu acest subiect. Don’t get me wrong, știu că am mulți oameni inteligenți în jurul meu (cred că, în fond, e un mediu în care m-am încăpățânat să exist, evitând cât mai mult oamenii pe care nu-i pot respecta și de la care nu am nimic de învățat). Și mai știu că acești oameni sunt în continuă dezvoltare, fie pe un singur plan bine stabilit, fie muncind pe mai multe fronturi. Ei bine, pentru mulți dintre noi o ramură a dezvoltării o reprezintă și studiile. Dincolo de facultate, master și ce alte trepte vrem să mai urcăm, alegem uneori și studii în afara sistemului clasic de învățământ, adică studii precum cele de la Rezistența Online și cele de la Institutul Eurocor. Ambele variante sunt recunoscute internațional. Go big or go home, right?
Totuși… de ce insist să scriu des despre cursurile pe care le urmez în prezent și despre cele pe care îmi doresc să le fac pe viitor? Pentru că este o experiență de care sunt mulțumită și pe care îmi doresc să o împărtășesc cu aceia dintre voi care vă doriți ceva similar. Am spus-o și o repet ori de câte ori este nevoie: da, am fost și eu sceptică la început, mi-am pus tot felul de întrebări, am căutat informații cu o sete pe care mi-e greu să o descriu, ca apoi să trag linie și să optez pentru Institutul Eurocor. La cei de la Rezistența Online încă nu m-am înscris, dar am două cursuri de la ei trecute pe wishlist.
De ce Eurocor?
Cred că este întrebarea care mi-a fost servită cel mai des. Știu, nu pot să-mi fac o părere despre o instituție doar raportându-mă la părerile pe care le găsesc pe internet. În cele mai multe cazuri părerile sunt subiective. Însă la un studiu mai amănunțit asupra subiectului am decis că Eurocor pare să fie cel mai potrivit pentru mine, cu atât mai mult cu cât studiul prin corespondență înseamnă atât variantă tipărită a caietelor de curs, cât și variantă electronică (care îmi este de mare folos în perioadele din an în care locuiesc în Suedia). Și m-a mai încântat faptul că am teme și profesor coordonator căruia trebuie să i le trimit pentru corectare, dar pe care-l pot întreba și diferite chestii ce au legătură cu studiul cursului de Publicitate (cel pe care l-am ales eu, dar Eurocor are atât de multe cursuri încât le-am pierdut numărul).
De ce tocmai cursul de Publicitate?
Ei, asta poate fi într-o oarecare măsură o întrebare mai personală. Pe de o parte este vorba de domeniul în care lucrez, pe de altă parte este vorba de pasiune. Și, nu în ultimul rând, ambiție personală. Desigur, în spatele acestei alegeri e ceva mai mult decât sunt dispusă să spun. Nu vorbesc despre planuri în curs de procesare, ci o să las rezultatele să vorbească atunci când schimb macazul.
Cum e cursul în general? Se merită?
Uite alte două întrebări pe care le-am auzit cam la fel de des precum cele notate mai sus. Cursul pe care eu l-am ales, adică cel de Publicitate, începe oarecum light. Pare ușor, însă treptat, pe măsură ce am continuat să achiziționez caietele de curs (am ales să le plătesc lunar, deși puteam opta să plătesc cursul integral) lucrurile devin din ce în ce mai serioase. Îmi amintesc că după ce am terminat de studiat primul caiet de curs ori chiar și pe al doilea… reacția mea a fost una de încântare că știam multe din informațiile respective, însă dincolo de baza pe care o aveam am descoperit prin intermediul următoarelor 3 caiete de curs faptul că îmi lipseau multe cunoștințe din domeniu. Iată, deci, că un astfel de curs chiar merită încercat (și urmat până la final).
În prezent tocmai am primit caietul de curs nr. 5. Adică lecțiile 9 și 10. Fiecare caiet A4 pe care l-am primit a avut două lecții (aproximativ 50 de pagini). Al meu curs de Publicitate are în total 12 caiete de curs, ceea ce înseamnă că studiul va dura în total 1 an (pentru că eu am ales să primesc un caiet pe lună, dar voi puteți opta pentru ce perioadă vreți, în funcție de cum vă permite timpul liber să studiați). Aproape am ajuns la jumătatea cursului și, da, sunt mulțumită de el! Și îl recomand cu drag atât celor care își doresc să intre într-un mediu creativ, cât și celor care lucrează deja în domeniu și își doresc consolidarea ori înmulțirea cunoștințelor. Go for it! Iar dacă pe parcurs nu o să vă mai placă sau constatați că nu mai aveți timp pentru studiu, puteți întrerupe cursul. Sincer, eu nu mă așteptam să ajung până în acest punct. Așa cum am spus și într-un articol anterior (sau mai multe) am fost sceptică la început, însă lucrurile au devenit serioase pe parcurs, iar acum sunt hotărâtă să parcurg întregul curs de Publicitate.
Dacă totuși nu ați ajuns aici din interes pentru cursul pe care am ales să-l urmez eu, ci pentru a citi în general despre experiența cu Eurocor, să știți că aici găsiți o listă completă a cursurilor disponibile în cadrul Institutului. Sper că informațiile din acest material v-au fost utile.
Cheers!
Sunt inca reticenta la ideea aceasta de cursuri online la distanta, dar, daca as avea timp si resursele financiare necesare, cred ca as incerca macar cateva lectii dintr-un curs de dezvoltare personala. Poate m-ar ajuta sa ma inteleg mai bine.
In situatia mea, impartindu-ma intre Romania si Suedia, cursurile la distanta sunt deocamdata singura optiune valabila. Altfel chiar nu am cum sa ma inscriu la vreun curs.
Si eu am urmat cursuri la distanta si am fost super multumita. Daca materialul de curs este redactat bine poti sa inveti fara probleme. Faceam naveta si invatam pe drum.
Esti exact ca mine din punct de vedere al studiului. Si eu invat tot in bucatile mici de timp pe care le am din cand in cand, adica de cele mai multe ori cand sunt in tren. 😀