Diverse

Tu pe cine ajuți? Copii, bătrâni, prieteni… sau doar pe tine?

By | 12.12.2018 | 4 Comments

Există cazuri umanitare fictive și-s atât de multe la număr încât mulți dintre noi ne-am ars deja cel puțin o dată. Am băgat mâna în buzunar și am dat puțin din puținul nostru cuiva care spunea că are copilul bolnav, cuiva care strângea bani din ușă în ușă pentru o asociație umanitară care nu exista, cuiva care făcea o așa-zisă campanie pentru ajutorarea bătrânilor… și multor altor persoane care pretindeau că au intenții bune.

Ceea ce ne-a determinat să scoatem câțiva bani din buzunar a fost gândul că putem ajuta pe cineva să trăiască, ideea că ne putem uni să facem bine, speranța că încă nu suntem complet compromiși de traiul modest pe care-l ducem, dar și frica de viitor, un viitor în care poate și noi vom avea nevoie ca oamenii să se unească și să ne salveze… sau măcar un pic de karma pozitivă atunci când momente grele apar în viața noastră.

Ne-am ars. Ne-am ars de multe ori, suficient încât să nu mai donăm așa ușor. Și, adaug spre binele tuturor, ne-am ars cu campaniile umanitare fictive suficient încât să cercetăm bine de tot înainte de a mai dona. Ceea ce e bine, că asta înseamnă că banii cu care intenționăm să îi ajutăm pe alții chiar ajung la ei și își ating scopul, pentru că acum donăm doar după ce ne informăm bine. Fie că sprijinim financiar o familie cu un copil care are de făcut un tratament post-operator costisitor, fie că donăm pentru cineva care are neapărat nevoie de o operație pentru a putea trăi… important e ca banii chiar să ajungă la ei. Ce știu eu până în prezent, informație care poate fi de ajutor acelora care vor să ajute și sunt necăjiți de cât de multe campanii frauduloase sunt în jur, e faptul că Asociația “Salvează o inimă” este o asociație reală.

Cum am aflat eu că “Salvează o inimă” este o asociație reală? The hard way. Ne strânsesem mai multe bloggerițe după ce am aflat că una dintre noi are probleme grave de sănătate… Pusesem bani în contul ei, însă ne doream să facem mai mult și în disperarea noastră am scris și asociației “Salvează o inimă”, pentru a ne sprijini cu o eventuală campanie de strângere de fonduri. Asociația a solicitat mai multe documente din partea medicilor care puseseră diagnosticul și nu numai, realizând un fel de anchetă pentru a stabili veridicitatea cazului. Cazul, în final, s-a dovedit a fi fals. Eram destul de multe bloggerițe care donaserăm deja în contul celei care ne era colegă și prietenă online de câțiva ani deja. Până la urmă persoana în cauză a recunoscut că nu avea probleme medicale și banii ne-au fost returnați.

Din păcate am învățat să am și mai puțină încredere în oameni decât aveam până atunci.

Din fericire am învățat că “Salvează o inimă” este o asociație reală, o asociație care își dorește atât de mult să ajute oamenii încât face campanii de strângere de fonduri doar pentru cazuri reale. Știam de mulți ani de asociația aceasta, însă a crescut foarte mult în ochii mei după chestia prin care am trecut alături de alte fete din blogosferă. Îi apreciez pentru faptul că verifică tot ce e de verificat înainte de a începe o campanie de strângere de fonduri. Și îmi place că au campanii care își ating obiectivele.

Salveaza o inima

Una dintre actualele campanii este pentru Cristina Romanescu, o fetiță de 7 ani ce a fost diagnosticată cu cancer, având o tumoare destul de mare la ficat. Vestea a aflat-o la sfârșitul lunii ianuarie 2018 la spitalul de copii din Botoșani, moment din care a fost transferată de urgență la Iași unde a urmat 11 ședințe de chimioterapie, în tot acel timp tatăl ei dormind/locuind în mașină în fața spitalului. Acum Cristina are nevoie de o operație pentru extirparea tumorii, iar cei de la “Salvează o inimă” s-au alăturat familiei pentru a-i ajuta să strângă suma de bani necesară intervenției și tratamentului post-operator (chimioterapie și radioterapie).

Poți fi și tu alături de Cristina Romanescu dacă donezi 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu textul Cristina. Totodată, dacă intri pe site-ul https://www.davidac.ro și folosești codul promoțional SALVEAZAOINIMA vei beneficia de 4% reducere la orice comandă, asta pentru că această campanie umanitară este organizată de Asociația “Salvează o inimă” cu sprijinul magazinului online Davidac. Orice mână de ajutor e semn bun. Și orice SMS din partea noastră e o șansă în plus pentru Cristina. Cine dorește să doneze sume mai mari are pe site-ul asociației mai multe opțiuni, precum transfer bancar, PayPal sau contract sponsorizare (și toate numele & sumele apar listate pe site).

O altă chestie pe care aș putea să o menționez e faptul că am observat că s-a strâns deja suma necesară operației și tratamentului post-operator (chimioterapie și radioterapie) pentru micuța Cristina Romanescu, dar oamenii continuă să doneze, dorindu-și să sprijine familia pentru a putea face față și altor cheltuieli pe care le implică situația Cristinei. Mă emoționează lucrurile astea, lucrurile bune pe care le fac oamenii, faptul că se unesc atât de mulți pentru câte o cauză. Nu reușesc să scriu mai mult pe subiectul acesta pentru că se strânge sufletul în mine, însă pâlpâie o luminiță acolo, la capătul tunelului, pentru toate momentele în care oamenii au sprijinit una sau mai multe cauze umanitare reale, în ciuda dificultăților din propriile vieți.

Poți arunca un ochi și pe alte campanii de strângeri de fonduri de pe site-ul salveazaoinima.ro, în eventualitatea în care vrei să dai o parte din banii de cadouri (bugetul de Crăciun) pentru niște copii care chiar au mare nevoie de ei.

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  13/12/2018

  Mda, mi-ai adus aminte de femeia aia care si-a batut joc de noi! Vorba ta, din cauza unor oameni ca ea, fara frica de Dumnezeu, ajungi sa iti fie teama sa mai bagi mana in buzunar. Dar la Salveaza o inima stiu si eu ca sunt verificate cazurile si am mai donat si eu… dar putin pe langa nevoile pe care le au copilasii cu probleme pe care incearca sa ii ajute. Din fericire, la Cristina vad ca s-a strans suma necesara. Acum Doamne Ajuta sa dea rezultat tratamentul!

  • Reply

   Ioana Radu

   13/12/2018

   Chiar daca a trecut ceva timp de atunci, e greu sa uitam.
   Si eu m-am bucurat sa vad ca s-a strans toata suma necesara operatiei si tratamentului post-operator pentru Cristina. Sper sa se faca bine si sa se bucure de viata multi ani de acum inainte ♥.

 • Reply

  Lamiita Petre

  13/12/2018

  Multumesc Ioana. E atat de usor sa faci bine…. Nu trebuie sa ne gandim ca nu avem sume mari, putin cate putin se face suma necesara, doar sa nu trecem nepasatori pe langa cei in suferinta. Am reusit in final prin paypal, pentru baietelul despre care ti-am spus. Sa le ajute Dumnezeu la toti cei aflati in suferinta!

  • Reply

   Ioana Radu

   27/12/2018

   Esti un om minunat! Multa sanatate si tie si celor dragi! ♥

Leave a Reply