Te întreb dacă ştii ce este o saltea antiescare pentru că, până de curând, nici eu nu ştiam. Însă subiectul mi se pare a fi atât de interesant încât merită să afle şi alte persoane, motiv pentru care stau în creierii dimineţii şi scriu aceste rânduri. Să fie utile şi altora, nu doar mie. Sper totuşi ca acest material să-ţi fie util doar din punct de vedere informativ şi să n-ai chiar tu nevoie de un astfel de produs, o saltea antiescare, ci doar să-l poţi recomanda la nevoie. Informarea e bună, cu atât mai mult cu cât e vorba chiar şi de domeniul medical. Să prevenim anumite afecţiuni este întotdeauna mult mai bine decât să ne chinuim să le tratăm. Nu că n-am avea deja destule alte probleme. O să-ncerc să structurez cât mai bine materialul de astăzi despre saltele antiescare, astfel încât să fie pe înţelesul tuturor şi, la nevoie, să poţi apela la astfel de produse. Deşi, între noi fie vorba, nimeni nu cred că ar vrea să ajungă în punctul în care să aibă nevoie de o saltea antiescare (dacă urmezi link-ul o să găseşti informaţii detaliate despre acest tip de saltele).
Ce sunt saltelele antiescare?
Iniţial eu am crezut că sunt nişte saltele ortopedice, dar cu altă denumire. Pentru că, nu-i aşa, din ce în ce mai mulţi avem dureri de spate din cauza saltelelor pe care dormim (şi din cauza poziţiei în care dormim). Însă o saltea antiescare nu este deloc ce îmi imaginam eu că ar fi. Această saltea este destinată oamenilor care sunt nevoiţi să stea mult timp culcaţi. În principiu oameni care suferă de anumite boli din cauza cărora nu se pot mişca prea mult sau oamenilor care au trecut printr-un accident grav şi sunt nevoiţi să stea la pat câteva săptămâni ori câteva luni.
Practic, o saltea antiescare are zone de presiune care se modifică la un anumit interval de timp (5 minute, de exemplu) şi care prin aceste modificări/mişcări ajută la o circulaţie mai bună a sângelui. E de la sine înţeles că oamenii care sunt nevoiţi să stea mult timp la pat au probleme cu circulaţia. Ei nu pun sângele „în mişcare” şi riscă să se confrunte şi cu alte probleme din cauza aceasta. Ei bine, pentru prevenirea unor astfel de probleme a fost inventată salteaua antiescare. O astfel de saltea poate fi cumpărată de pe site-ul ortopedica.ro şi costă aproximativ 700 de lei. Foarte multe detalii, tehnice şi nu numai, găsiţi direct pe site-ul lor. Nu e frumos să le iau cu copy-paste de acolo, de aceea vă recomand să intraţi pe site-ul ortopedica.ro şi să căutaţi „saltea antiescare”.
Aşa cum am specificat şi la începutul materialului, vă doresc să nu aveţi nevoie de o astfel de saltea. Însă e bine să vedem cum arată şi care sunt caracteristicile unui astfel de produs. Informaţiile nu ne fac rău. Şi… nu se ştie niciodată când vom putea ajuta pe cineva cu un sfat în acest sens.
Am aflat si eu despre saltelele antiescare in luna ianuarie, cand i-a fost amputat piciorul bunicii. Din fericire, la noi nu a fost nevoie de ea pentru ca ea poate ridica si se rasuceste tot timpul nu risca sa dezvolte probleme de genul pe care le-ai expus tu. Pentru cei care sunt imobilizati complet, sunt obligatorii aceste saltele.