Adv. & Stuff

Uite când apa îţi dă putere!

By | 06.10.2015 | 2 Comments

apa iti da putere La Fantana

Mi-a rămas ideea asta în cap, de câţiva ani deci nu e chestie măruntă, că omul poate să trăiască fără hrană chiar mai mult de o săptămână, dar fără apă doar vreo 48 de ore. Iar când firma La Fântâna a început să publice clipurile pe ideea „Mai bea şi tu nişte apă”, mi-am adus aminte că #apaitidaputere. Şi ţie, şi mie, şi globului care ne ţine.

Aş putea să-ţi zic prin zeci sau sute de cuvinte pompoase cât de importantă este apa pentru funcţionarea corespunzătoare a creierului. Dar sunt convinsă că ştii deja asta iar menirea mea nu este să-ţi fac capul calendar, fie că mă citeşti înainte de muncă, la cafea, fie după ce scapi de acolo. Ideea este că… mi-am stors mintea în căutarea unor exemple în care apa ne dă putere. Şi mi-ar plăcea să mă contrazici, dacă greşesc pe undeva, ori să mă ajuţi şi cu alte exemple. Sunt deschisă ideilor, indiferent de cât de creizi ar suna 😀

Momente în care am ştiut că apa îmi dă putere

1. Prin intermediul fostului job mi-a fost dat să văd o grămadă de case arse din temelii, alteori pagubele fiind minime. Ştii că apa este aliatul tău în momentul în care, în primul rând, scapi cu viaţă din astfel de accidente. Apa îţi dă putere să stingi incendii, fie că este vorba de flăcările cu care se luptă pompierii, fie incendiile din sufletul nostru.

2. Incendiile din sufletul nostru sunt periculoase când suntem deshidrataţi. În astfel de momente, când organismul nu are suficientă apă şi intră în Power Saving Mode, creierul poate lua decizii pe care în mod normal le-ai contesta fără să stai pe gânduri. La fel se întâmplă şi când suntem obosiţi. Apa, asemeni odihnei, joacă un rol important în buna funcţionare a piticilor noştri de la mansardă. Cu alte cuvinte, #apaitidaputere să gândeşti sănătos!

3. Parcă ai chef şi de ceva mai pozitiv, nu-i aşa? Ce zici de surf? 😀 Unii iubesc acest sport, altora le este frică să-l încerce. Eu ştiu însă că lucrurile de care ne e frică sunt cele care ne pot face sufletul să tresară de bucurie. Sună paradoxal, ştiu. Când a fost ultima oară când te-ai simţit liber cu adevărat? Eu mi-am luat recent inima în dinţi şi mi-am asumat nişte riscuri. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în ultimele câteva luni. Te provoc să încerci ceva nou, fie că e vorba de surf sau nu, ceva de care ţi-e frică! Te provoc să-ţi învingi temerile şi să cunoşti o variantă mai puternică a ta!

Apa îţi dă putere când eşti pe val, fie el la propriu sau la figurat. Şi… vorba băieţilor, mai bea şi tu nişte apă! 😀

2 Comments

 • Reply

  Nicu

  07/10/2015

  Dreptate mare ai! Ce am face dacă nu ar mai exista apă! Să o bem, dar să ne îngrijim şi de sursele naturale de apă, că altfel……

  • Reply

   Ioana Radu

   07/10/2015

   Adevarat! Eu sunt genul care ar folosi chestii cat mai putin nocive pentru pamant. De exemplu as opta pentru panouri solare in schimbul energiei care vine de la centrale. Mi-ar placea totodata sa vad ca iluminatul stradal se schimba, fiind inlocuit exclusiv cu neoane care sa mearga tot pe baza de energie solara si, abia cand se epuizeaza energia asta, neoanele sa treaca automat pe curentul clasic. Idei valabile si pentru curatarea aerului, a apei s.a.m.d. Sunt pro cand vine vorba de ingrijirea planetei.

Leave a Reply