Un altfel de fazan

Pentru cei care nu-şi mai amintesc fazanul sau pentru cei care n-au jucat niciodată, jocul consta în formarea unui cuvând pornind de la ultimele două litere ale cuvântului anterior (ex: suc – ucenic – iconoclasm – smochine ş.a.m.d.). De câteva zile a început pe facebook un joc de formare a 4 cuvinte care să aibă aceeaşi iniţială şi să răspundă la 4 întrebări: Ce îţi place? Ce nu îţi place? Ce iubeşti? Ce urăşti?
La început mă enerva să văd la statusuri ale diferitelor persoane cele 4 întrebări urmate de cele 4 răspunsuri însă, de plictiseală, am intrat şi eu. Partea frumoasă este că iniţiala cuvintelor nu o alegi tu ci ţi-o propune cel care a “completat” deja răspunsurile întrebărilor. Conform regulilor, vor primi câte o iniţială toţi cei ce dau like postării de pe wall (cea cu jocul).

Eu am primit litera “t” şi am postat răspunsurile pe wall. Când am început să primesc like-uri, implicit să ofer şi iniţiale, am încercat pe cât posibil să aleg litere diferite dar la un anumit punct mi-am dat seama că aş mai avea nevoie de încă un alfabet ca să reuşesc să nu repet literele (pentru că au fost 52 like-uri în 24 de ore). A fost plăcut să văd că lumea încă este deschisă în faţa jocurilor.

Dacă sunt persoane care n-au cont de Facebook şi vor să intre-n joc, nu trebuie decât să lase la acest post un comentariu cu termenul “like” sau “vreau literă”. Imediat după aprobarea comentariilor voi începe să ofer litere şi aici.

Câteva dintre răspunsurile pe care le-am primit via Facebook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>