Adv. & Stuff

Un Cabernet Sauvignon din anul în care m-am născut

By | 19.02.2016 | 6 Comments

cabernet sauvignon an recolta 1991

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să primeşti cadou o sticlă de vin din anul în care te-ai născut? Mie nu-mi trecea asta prin minte dacă job-ul nu mi-ar fi strecurat sub nas un link către un site cu vinuri de colecţie. Să ştii că, spre surprinderea mea (poate şi a ta), preţurile nu sunt chiar aşa de piperate. De exemplu, un Cabernet Sauvignon cu vechime de 25 de ani costă 160 de lei (cu TVA inclus, adică acesta este preţul final). O sticlă de vin din anul în care m-am născut ar fi un cadou inedit.

Fie că este vorba de mine sau de oricine altcineva, chiar este genul de idee de cadou pe care o poţi lua în calcul data viitoare când este aniversarea unei persoane. Şeful tău, de exemplu, cel pentru care faceţi chetă an de an când e ziua lui (sau de Crăciun) şi îi cumpăraţi de fiecare dată aceeaşi sticlă de whiskey. Nu crezi că ar fi cu adevărat o surpriză dacă anul acesta schimbaţi un pic pagina? Şi gustul, adică. Dar şi reacţia şefului se va schimba, chiar dacă va fi o sticlă de vin din anul naşterii lui (depinde câţi bani se strâng din cheta angajaţilor) sau o sticlă de vin cu vechime de vreo 20 de ani.

Eu mă gândesc la un Cabernet Sauvignon din gama “vinuri de colecţie”, dar voi puteţi alege orice de pe site-ul www.vinuri-pe-net.ro. În principiu este greu, aproape imposibil, să dai greş cu o sticlă de vin roşu. Cred că e greu să dai greş cu o sticlă de vin în general. Indiferent de culoarea acestuia. Pentru cei mai pretenţioşi cred că vinul rose este o alegere cu stil. Dar nu există reguli bătute în cuie atunci când vine vorba de alegerea vinului perfect pentru cineva. Important este să ţineţi cont de calitate şi vechime.

Vechimea oferă vinului un gust mai aromat, cu note fructate sau florale (în funcţie de tipul vinului şi soiul strugurilor). Iar aroma este cea care ne cucereşte şi care ne face să ne amintim un vin bun, indiferent de câţi ani trec până când ajungem să cumpărăm din nou acelaşi sortiment. De dragul vremurilor… gustoase.

Cheers!

6 Comments

 • Reply

  Catalina Matei

  19/02/2016

  Geniala ideea asta cu vinuri de colectie. Mai ales ca noi, romanii, suntem mari consumatori 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   19/02/2016

   Exact! :d

 • Reply

  cristina dragomir

  19/02/2016

  Ce discreta esti :D. Sper ca ai dat si share sa stie prietenii ce vin sa iti ia si de unde 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   19/02/2016

   Evident! :))

 • Reply

  Nicu

  21/02/2016

  Chiar îmi place aroma acestui vin. Şi cum preţurile sunt acceptabile, ce ar fi să ciocnim un pahar de ziua lui IOana…..anul viitor?
  Fac eu cinste! Hai noroc…..şi la mai mare!

  • Reply

   Ioana Radu

   21/02/2016

   Ar fi ceva! 😀

Leave a Reply