Diverse

Un cadou personalizat de la mine pentru mine

By | 10.01.2018 | 6 Comments

Aș putea să închid ochii, să ascult piesa Meds de la Placebo și să aud vag cum sună cineva la ușă. Verific dacă într-adevăr e cineva, deschid, semnez pentru primire și cuprind cu ambele brațe un colet un pic cam prea greu pentru cum îl cântărisem din priviri. Dar lucrurile nu s-au întâmplat așa, iar realitatea chiar are farmecul ei, mai ceva ca-n gândurile pe care le construim cu ochii închiși. Adevărul e că mi-am comandat singură un coș cadou personalizat (cutie cadou). O sticlă de vin doar pentru mine, într-o cutie de lemn personalizată pentru mine. Don’t look at me like that. Cele mai frumoase cadouri sunt cele pe care mi le fac singură, iar cea mai recentă victimă a fost site-ul CadoZ.ro. Și am ales vin, lucru pe care nu l-am mai făcut de multă vreme.

But why?

cutie cadou personalizat CadoZ foto3

Sunt o fată atipică. Nu-mi cumpăr vin pentru zile grele. Nici pentru seri în care ajung acasă de abia mai sunt în stare să stau în picioare. Nici pentru clipe frumoase pe care să le plănuiesc de la A la Z. Îmi cumpăr vin (și whiskey) pentru momente. Atât. Simplu. Pentru momente, fără niciun alt adjectiv. Pentru când mi-e poftă de vin sau poftă de o friptură în vin. Pentru când aș vrea ceva și nu știu ce. Pentru când stau în mijlocul patului și mă uit la un serial de pe Netflix sau la o emisiune de pe TLC. Pentru când scriu ceva, citesc ceva, învăț ceva. Nu sunt o alcoolică, nu mă cinstesc singură cu fiecare ocazie din cele enumerate ori multe altele pe care nu le-am scris aici, ci doar atunci când… când simt că vreau să fac asta, când nu-mi aduc aminte ultima zi în care am scos paharul de vin din dulap. Ca acum, după multă vreme în care n-am mai gustat vin nici din complezență.

De ce mi-aș cumpăra un coș cadou personalizat pentru atât? Pentru o sticlă de vin? Un alt adevăr despre mine este că îmi plac lucrurile… altfel. Și dacă într-o zi de terapie prin shopping am găsit un site care face cutii personalizate din lemn în locul clasicelor coșuri cadou, de ce nu mi-aș fi făcut eu una chiar pentru mine? Cu drag, de la mine pentru… da, pentru mine. Și am ales să-mi scriu numele pe ea, ca să îmi amintesc cu trecerea timpului că nu e o inscripție de serie, ceva făcut la normă, ci e chiar un text scris pentru mine. Totodată, voi putea refolosi această cutie personalizată, ceea ce nu prea se poate spune despre multe modele de coșuri. Va fi cutia cu produse de machiaj sau cu produse de beauty. Sau cutia cu dulciuri, astfel încât să nu le mai pitesc prin toată casa.

cutie cadou personalizat CadoZ foto1

cutie cadou personalizat CadoZ foto2

cutie cadou personalizat CadoZ foto4

cutie cadou personalizat CadoZ foto5

Să-mi fi gravat un citat pe ea? Par eu genul de fată care ar face asta 🙂 ? Mai degrabă ceva simplu. Da, cam asta am făcut. Am cerut ca al meu coș cadou personalizat / cutie din lemn personalizată să aibă scris textul “Pentru Ioana Radu, cu drag”. Prea puțin? Îmi plac lucrurile făcute cu măsură. Prea simplu? Cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Prea… nominal? Am justificat într-un paragraf anterior alegerea asta, anume că n-am vrut să arate a inscripție făcută la normă, ci chiar am vrut să fie ceva personal. Puțin, simplu & personal. Cam așa cum sunt și eu.

Ideea de a-mi face un cadou personalizat a fost chiar bună. Cutia este din lemn de calitate, frumos lucrată, iar textul e ca și cum ar fi cioplit în lemn de un meșter iscusit (numai că a fost făcut cu un laser special, pretty flawless). Site-ul CadoZ.ro mi-a fost recomandat în urmă cu vreo două luni de cineva care și-a făcut prin intermediul lui o comandă de cutii din lemn personalizate pentru petrecerea de Crăciun de la firmă. Eu n-am avut petrecere de Crăciun. Nu am nici firmă. Dar asta e mai puțin important și nu a fost un impediment în a-mi face singură un cadou. Cineva mi-a scris că sunt răutăcioasă după articolul în care mă declaram nemulțumită de mare parte dintre cadourile pe care le primesc de la diferite persoane, cu diferite ocazii. Însă tot acolo am menționat că aș prefera ca oamenii să nu spargă bani pentru mine, că am eu grijă să-mi cumpăr tot ce vreau :D.

cutie cadou personalizat CadoZ foto7

cutie cadou personalizat CadoZ foto6

Dar dacă cineva vrea o idee să mă surprindă totuși, ar putea încerca varianta bifată de cei de la CadoZ, care au decis să-mi strecoare în colet o cutie cu cioco Merci Finest Selection. Culmea este că eu chiar aleg des Merci în materie de ciocolată, fie că e vorba de bomboane sau de tabletă, toate sortimentele fiind produse în Germania (nemții cam au dulciuri bune).

Mă strigă sticla de vin. O auzi? Merg să am grijă de ea și de multe lucruri care-mi trec prin minte de câteva zile. Te las cu ale tale și… nu uita să te mai răsfeți și tu din când în când.

Cheers!

6 Comments

 • Reply

  Emma

  11/01/2018

  Ce mi-a placut articolul asta! :)) <3
  Si ce mi-ar mai placea un pahar de vin bun…dar,pana deseara ma multumesc cu cafeaua:)))
  hugzzzz <3

  • Reply

   Ioana Radu

   11/01/2018

   Mă bucur că ți-a plăcut. Te-aș fi invitat pe la mine dacă nu erai așa de departe 😀 . Te îmbrățișez și eu! ^_^

 • Reply

  Dragomir Cristina

  11/01/2018

  Imi plac mult produsele personalizate si in special cele gravate. Eu i-am facut cadou sotului meu acum 3 ani o sticla de sampanie gravata cu o strofa scrisa de mine. Anul asta, de Craciun, am pregatit cadou pentru trei familii cate o rama foto din aia pomisor, gravata cu un mesaj personalizat.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/01/2018

   Tu ești un om grozav, faci cadouri altor persoane. Eu, pe de altă parte, m-am cam lăsat de activitatea asta 😀 .

 • Reply

  Lamiita Petre

  13/01/2018

  Inedit cadou ti-ai facut, imi place. Si vinul ales, Feteasca Alba. Am zabovit putin pe site si chiar imi plac aceste cadouri personalizate si faptul ca ai ales cutia. Este de retinut ideea.

  • Reply

   Ioana Radu

   13/01/2018

   Îți mulțumesc, Lămîița! Te invitam pe la mine, dar s-a terminat vinul deja 😀 .

Leave a Reply