Diverse

Viața din aerul pe care-l respirăm

By | 18.09.2018 | 3 Comments

Am aflat recent că nu eram chiar atât de informată pe cât credeam eu în ce privește dezumidificatoarele. Am făcut o vreme cercetări de piață pentru astfel de produse, în ideea achiziționării unuia, însă a trebuit să cumpăr mașină de spălat și am zis “lasă, că dezumidificatorul poate să mai aștepte”. După o vreme am început iar să caut unul și din nou au apărut niște cheltuieli. Eu nu cred că-i un semn, nu dau vina pe univers pentru piedicile pe care le întâmpin, cu atât mai mult cu cât știu că de multe ori în viață a trebuit să fac ceva în mod repetat pentru a reuși (de exemplu am aplicat de 4 ori pentru acte în Suedia până am reușit să fiu acceptată). Nu sunt dezertoare și nu sunt dispusă să renunț nici la ideea de a-mi achiziționa un dezumidificator. Însă ceva informații noi am aflat de curând pe tema asta și le notez și aici, pe blog, în câteva dintre rândurile ce urmează să fie tastate.

poluarea aerului

Există pe piață un dezumidificator cu garanție de 60 de luni. Asta înseamnă 5 ani garanție, cam ca la panouri solare, mașini de spălat și frigidere premium. Cârcotașă cum sunt uneori, m-am gândit că trebuie să fie vorba de un aparat cu funcții basic, ceva care să nu se strice repede, evident. Cam așa e cu autoturismele – cele cu mai puține opțiuni au mai puține șanse de a ajunge în service. Acel dezumidificator cu garanție 5 ani se numește Meaco Platinum 20 și nu e deloc atât de simplu pe cât mi-l imaginam, au contraire.

dezumidificator cu purificator aer

La nivel informativ, Meaco Platinum 20 este un dezumidificator cu purificator, adică un aparat bun atât pentru persoanele care vor să respire aer cu nivel optim de umiditate, dar bun și pentru persoanele care au alergii la spori de mucegai, polen, praf, acarieni, păr de animale ș.a.m.d. Totodată, aparatul e conceput încât să aibă un consum redus de energie, să funcționeze cu brio pentru încăperi de până la 55mp, să fie util și-n cazul uscării rufelor (say whaaat?! 😀 ) și să fie și silențios, deci bun și pentru camerele copiilor. Are și racord pentru evacuarea externă a condensului. Și are și funcție de blocare pentru copii (ca să nu bâjbâie pe la el și să schimbe vreo setare). Are băiatul ăsta o mulțime de chestii în fișa lui, dar nu e de datoria mea să-i fac reclamă. Eu m-am minunat să citesc de chestia că-i util în cazul uscării rufelor și faptul că e un dezumidificator cu purificator de aer inclus (și conține și filtru HEPA cadou, suplimentar față de garanția aia babană). AlecoAir se întrece pe sine cu chestia asta și le înțeleg acum și sloganul – professional air control.

Aerul pe care-l respirăm e viața noastră. Se zice că organismul uman poate supraviețui până la 3 săptămâni fără hrană, până la 3 zile fără apă și până la 3 minute fără aer. Cam atât de important este aerul, numai că noi nu-l luăm în seamă la nivelul la care ar trebui pentru că e unul dintre acele chestii gratuite. Însă el e gratuit în diferite forme, unele sănătoase, altele nocive – așa cum e cazul aerului din București pentru care vor trebui luate măsuri drastice astfel încât țara noastră să nu primească amenzi de la Uniunea Europeană (una dintre măsurile respective fiind reducerea nivelului de emisii toxice prin interzicerea autovehiculelor Euro 3 și mai vechi – zilnic în intervalul orar 6:00-22:00, măsură ce va intra în vigoare parcă din 2020). Ei bine, aerul acesta gratuit, împletit cu un nivel de poluare ce depășește limitele maxime în unele orașe… nu-i tocmai bucurie pentru corpul și sufletul nostru. Nu e acel aer despre care ziceam că e viața noastră, precum aerul din frumoasele zone montane ale țării noastre. Însă dincolo de toate chestiile pe care nu le putem schimba există și câteva decizii care ne duc mai aproape de ceea ce ne dorim. Da, aparatele de reglare a umidității și aparatele de purificare a aerului din locuințe (sau varianta care le oferă pe ambele, Meaco Platinum 20) reprezintă soluția pentru o parte din timpul zilelor noastre.

Știu că viața nu înseamnă doar vată de zahăr și baloane de săpun, însă personal îmi doresc să trăiesc frumos și să fiu sănătoasă mulți ani de zile, astfel încât să pot bifa cât mai multe experiențe, să pot vedea cât mai multe capitale din lumea asta mare, să pot face o mulțime de lucruri la care poate nici nu visam cândva. În ochii mei, la asta se rezumă viața, la cum și cât o trăim. Și am planuri mari pentru mine, de aceea sunt interesată în general de o mulțime de produse concepute pentru a mă ajuta să am stilul de viață pe care mi-l doresc (sănătos), astfel încât să-mi pot împlini cât mai multe dorințe.

I wish you well, my beautiful ones!

3 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  25/09/2018

  Noi anul trecut ne-am cumparat umidificator la recomandarea medicului de familie pentru ca sotul meu avea probleme de respiratie. Ne zisese de atunci ca ne-ar trebui si un dezumidificator cu filtru, dar nu aveam prea multe informatii despre beneficiile unei asftfel de jucarii si fuseseram anuntati ca este si scump, asa ca am lasat-o balta. Acum am inteles pefect care sunt beneficiile dotarii locuintei cu asa ceva…

  • Reply

   Ioana Radu

   27/09/2018

   Imi amintesc cand ai scris pe blog despre problemele lui, cat si despre testul de alergii pe care l-a facut. Ulterior m-am interesat si eu de testele pentru alergii care se fac pe aici prin zona unde locuiesc eu 😀 . Sper ca acum e mai bine. Multa sanatate va doresc amandurora! :*

 • Reply

  Roxana

  25/09/2018

  Foarte bun articolul, un dezumidificator bun chiar face diferenta, aerul calitativ din camera unde stai mai multe ore iti poate aduce multe beneficii.

Leave a Reply