(VIDEO) Un antreprenor britanic apreciază munca imigranţilor

Astăzi l-am descoperit pe Pete Bennett, un britanic cu viziune obiectivă asupra situaţiei imigranţilor din UK. L-am văzut pe acesta într-un scurt video pe care l-a făcut şi ulterior uploadat pe pagina sa de youtube. Pete îşi începe filmarea vorbind în şoaptă într-o zonă în care locuiesc britanici, despre care el spune că majoritatea încă dorm la ora 8, spre deosebire de imigranţi, care se trezesc în zorii zilei pentru a munci. Domnul Bennett mai spune, în clip, următoarele:

“Ce credeţi? Că imigranţii sunt un lucru rău? Că sunt leneşi? Credeţi că în UK n-ar trebui să existe imigranţi sau să nu mai primească alţii noi pentru că ne fură locurile de muncă? Nu sunt sigur… Ba da, de fapt, sunt sigur: cred că este un rahat.

Cred că sunt rasist. Sunt sătul până peste cap de britanici care trăiesc din ajutoare sociale şi care se plâng că nu există locuri de muncă. Nu există niciun motiv pentru care toţi acei oameni din complexul de locuinţe sociale să nu se trezească şi să muncească, să-şi deschidă o afacere.”

Eu am descoperit acest clip pe site-ul celor de la Adevărul, într-un articol sec! O mizerie de articol sau despre cum să nu fii jurnalist! Tot textul este din video. Nimic, absolut nimic în plus.

Curioasă din fire şi pentru că vreau ca materialul meu să fie complet, am luat legătura cu Pete. Direct de la sursă, nu? Asta e principala regulă! Nu am găsit profilul său de facebook ori vreo adresă de email făcută publică pe profilul său de youtube, aşa că am ales să-i scriu acolo. Sincer, a fost pentru prima dată când am scris cuiva mesaj pe youtube, aşa că l-am rugat frumos pe Pete să îmi răspundă pe mail, dacă vrea. Aşadar…

Pete Bennett este un antreprenor britanic care şi-a început cariera în Industria Petrolieră. De-a lungul anilor, el a înființat mai multe companii iar în prezent deţine două astfel de întreprinderi în sectorul de servicii de afaceri. El are ca angajaţi persoane de naţionalitate britanică dar, pe lângă aceştia, a oferit în cadrul companiilor sale locuri de muncă şi pentru oameni din România, Italia şi Polonia.

I-am menţionat lui Pete că sunt din România, aşadar mă interesează mai mult zona aceasta de discuţie. El a adăugat faptul că românul care lucrează pentru el şi-a început munca în calitate de intern şi, în timp, şi-a croit drumul către o poziţie de conducere, în prezent ocupându-se de echipa de manageri de proiect. “He is extremely hard working and competent” – acestea sunt exact cuvintele pe care le foloseşte Pete Bennett pentru a-l descrie pe românul care şi-a căştigat poziţia de conducere menţionată.

Am mai aflat şi faptul că atunci când intervievează persoane în scopul de a le oferi un loc de muncă, Pete este plăcut impresionat de persoanele care provin din zona de est a Europei, în care se încadrează şi România. Omul de afaceri britanic mai spune că este deranjat de unii oameni originari din UK pe care îi contactează şi care nici măcar nu se deranjează să se mai prezinte la interviu sau, dacă o fac, de obicei ajung mai târziu. Cu alte cuvinte, imigranţii (români şi nu numai) nu “fură” locurile de muncă ale britanicilor, ci le câştigă prin munca pe care o depun.

Mai jos voi posta un screenshot cu mail-ul primit de la Pete Bennett, căruia îi mulţumesc că a răspuns mesajului meu într-un mod atât de plăcut şi de obiectiv în ceea ce priveşte situaţia imigranţilor.

screenshot of an email from Pete Bennett to Ioana Radu

One comment on “(VIDEO) Un antreprenor britanic apreciază munca imigranţilor”

  1. Pete says:

    Thank you for posting and good luck to everyone in Romania.

    I hope to visit your country one day.

    Pete Bennett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>