Sunt o mulţime de întrebări pe care aş putea să le ridic la fileu din primele rânduri, dar vreau ca înainte de toate să recunosc faptul că prietenul meu cel mai bun este cel care m-a atenţionat de multe ori cu privirea la vitamina C, spunându-mi de fiecare dată câteva beneficii ale acesteia, totodată determinându-mă să îmi cumpăr prima cutie cu pastile masticabile. I did it! Iar acum scriu aici pentru a da mai departe înţelepciunea primită. 😀 Vitamina C chiar este aliatul nostru şi, spre deosebire de alte suplimente, este gustoasă şi uşor de administrat. Beneficiile consumului de vitamina C sunt atât de multe încât niciodată nu mi le amintesc pe toate dacă vreau să le înşir.
Personal sunt împotriva pastilelor, adică de-a lungul anilor am luat prea multe încât nu vreau să le mai văd. Încerc pe cât de mult posibil să le evit. Însă fac excepţie pentru vitamina C naturală. Spun “naturală” pentru că există şi câteva combinaţii, precum vitamina C cu zinc, vitamina C cu ginseng, vitamina C cu echinacea ş.a.m.d. Există mai multe opţiuni şi în ceea ce priveşte forma în care se prezintă acest produs, cât şi modul de administrare. Astfel, vitamina C ca supliment pentru organism poate fi găsită la plic (conţinutul se dizolvă într-un pahar cu apă), sub forma unor discuri efervescente (se prepară tot cu apă), pastile (se administrează obişnuit) sau tablete masticabile (aşa cum le spune şi numele, vitamina C sub formă de tablete trebuie mestecată). Se găseşte în toate aceste “forme” la bioportal.ro, iar preferatele mele sunt tabletele masticabile. Îmi place să le ronţăi 😀 şi nu simt că aş lua vreun supliment, aşa cum s-ar întâmpla dacă aş alege vitamina C sub formă de pastile sau cea solubilă (fie că e vorba de pliculeţe sau discuri efervescente).
Dintre toate beneficiile pe care le are vitamina C, cel mai mult şi mai mult mă interesează faptul că este esenţială pentru imunitate. Ea este inclusiv pe lista de cumpărături a sportivilor, ajutând nu doar la a-i feri de o răceală care ulterior se poate transforma în vreo gripă urâtă (ceea ce duce la întreruperea activităţii sportive până la recuperarea completă), ci şi la păstrarea oaselor sănătoase. Tot printre proprietăţi se numără şi ajutorul în lupta cu viruşi şi bacteri, dar şi faptul că este un bun antioxidant ce protejează corpul uman în lupta cu diverşi factori externi (printre care şi acei factori ce duc la instalarea stresului oxidativ).
Împrieteneşte-te şi tu cu vitamina C pentru a avea un organism mai puternic! ♥
Am fost racita si-n loc sa-mi cumpar medicamente scumpe, precum Nurofen sau Coldrex, am preferat sa-mi iau Paracetamol Sinus si Vitamina C de la farmacie, adica exact ingredientele pe care le au medicamentele mentionate mai sus. Vitamina C imi place la nebunie, inghit pastilele de parc-ar fi bomboane. :))
Stiu ce zici, si mie imi place vitamina C la nebunie. Incerc totusi sa nu rontai prea multe :)). Tot la categoria “bomboane” le-as incadra si eu. Ce bine ar fi daca toate pastilele ar fi asa, masticabile si cu gust bun 😀 .
Incerc sa iau cat mai multa vitamina C din alimente si pe timp de vara chiar cred ca reusesc mai ales ca sunt mare fan patrunjel. Iarna insa e mai greu si atunci vin si eu cu suplimente pe baza de vitamina C si eventual si echinacea. Preferata mea este vitamina C cu miere si propolis. Are o aroma inconfundabila.
Mie nu-mi place aroma de propolis. Prefer Vitamina C simpla 😀 .
Deci eu sunt în unele perioade ale anului atât de sensibilă încât cred că am găsit aici la tine soluția. Eu am tot luat vitamine de când mă știu, deci nu aș fi la prima ”abatere”. Oricum nu știam că există un supliment masticabil, și-mi place cum sună, mai ales că eu iubesc lămâia.
Daaa, astea masticabile sunt cele mai grozave de administrat. Eu sub forma asta iau si complex de vitamine, gasesc fie ursuleti masticabili (pentru copii, dar sunt buni), fie niste drajeuri mici care se topesc pe limba 😀 . Nu prea imi plac deloc pastilele clasice.
Vitamina C chiar are un efect benefic, eu de cate ori sunt racita iau si ma simt mult mai bine.