Am notat zilele trecute pe blog 15 activități ce pot fi făcute la domiciliu în perioada pe care o traversăm. Am omis jocurile video, deși le-am tot văzut menționate prin câteva locuri în social media. Le-am omis din marea listă din două motive: 1) pentru că, așa cum am menționat și-n câteva articole din trecut, sunt dependentă de jocuri și încerc să țin ispita la distanță cât de cât (astfel că în lista cu 15 activități am notat fix ce fac eu în perioada autoizolării); 2) pentru că nu eram suficient de convinsă că jocurile video încă sunt pe val (idee care a fost demontată).
Dincolo de timpul și banii pe care le implică jocurile video, există câteva avantaje pe care țin să le notez.
În primul rând calitatea produselor destinate gaming-ului este net superioară, motiv pentru care calculatoarele și piesele concepute pentru astfel de “hobby” (deși e mai mult decât atât, pentru că sunt și competiții de gaming) sunt din ce în ce mai căutate nu doar de cei care sunt pasionați de jocuri video, ci și de cei care folosesc intens un computer cu alte scopuri – așa cum e montajul video. Și la cât de în vogă e vlogging-ul în prezent, montajul video e o activitate pe care tot mai mulți o învață și pentru care au nevoie de aparatură performantă. Poate că un mouse gaming nu e printre primele produse de pe lista de cumpărături, dar o placa video laptop care e destinată gaming-ului are toate șansele să fie în topul căutărilor. La fel și un procesor bun, de gaming, care e conceput să ducă mult și bine. Când mi-a murit mie vechiul laptop, am știut că vreau ceva de cursă lungă și care să nu-mi scoată peri albi în eventualitatea în care o să mă reapuc de vlogging, astfel că am făcut ceva eforturi și mi-am luat un ROG pe care mi-l doream foarte mult ♥.
În al doilea rând, jocurile video (sau unele dintre ele) au capacitatea de a antrena mintea. Necesită concentrare, strategie, uneori chiar abilitatea de a vedea lucrurile din perspectiva adversarului. Sunt abilități bune, care ne sunt de folos în viață indiferent de domeniul de activitate.
Nu în ultimul rând, jocurile video construiesc un profil competitiv în fiecare player, ca un alter ego care va fi mereu pregătit să intervină pentru a obține rezultate cât mai bune. Un player știe că îi sunt esențiale anumite abilități, iar pentru a le obține știe că trebuie să muncească. Un fel de răsplată pentru fiecare level la care ajunge.
În linii mari, e bine să nu descurajăm oamenii pasionați de gaming și nici pe cei care își cumpără produse dedicate acestei activități deși urmează să le folosească în alt scop. Spun ultima parte mai ales pentru că în magazinul de unde mi-am luat laptop-ul agentul de vânzări încerca să mă convingă de faptul că n-am nevoie de un ROG, că există și alte laptop-uri bune pentru o fată. Lăsați, lăsați, că am făcut multă vreme research și știu pe ce vreau să dau banii 😉 .
Cheers!
Întradevăr este o idee buna cu jocurile video,eu nu prea sunt fan dar soțul meu este.
Acum merge făcut orice implica stat în casă 🙂
De cand am inceput sa stau in autoizolare am inceput sa rejoc jocul Euro Truck Simulator 2
În doze mici parcă ne prinde bine autoizolarea asta :D.