Diverse

Weekend-urile sunt pentru relaxare, lectură și experiențe noi

By | 04.08.2018 | 4 Comments

Îmi tot spun că weekend-urile sunt pentru relaxare, lectură și experiențe noi, poate chiar îmi intră în cap la un moment dat și mă comport în consecință. Într-o oarecare măsură fac asta, adică după multă vreme în care am fost împreună și a văzut că lucrez cu drag și pasiune de luni până duminică, mi-a zis că e timpul să-mi iau măcar o zi liberă pe săptămână. Ritmul cu care m-am obișnuit e ok pentru mine, îmi place să fac tot timpul ceva și mă tem să nu ajung vreodată să fac umbră degeaba pământului (când temerile de genul acesta îmi traversează mintea parcă îmi vine un chef și mai mare de lucru). Deși muncă e mult spus, pentru că atunci când vorbim de pasiune lucrurile se mai simplifică. Singura constantă e însă oboseala, care se strânge și nu ține cont de nimic. O egoistă, asta e oboseala, if you allow me.

Una peste alta, am început, cât de cât, să bifez noi experiențe. Și acord ceva mai mult timp și lecturii – cărți, reviste și bloguri deopotrivă. Cărțile îmi place să le savurez în liniște, acasă, de obicei seara înainte de culcare. Revistele și blogurile le parcurg însă în alte circumstanțe – când sunt în tren, când aștept pe cineva, când aștept să-mi vină rândul la dentist (pentru că ajung eu întotdeauna mai devreme, anywhere, de parcă aș fi cea mai punctuală persoană pe o rază de sute de kilometri – no kiddin’)…

Orice tip de material are sensul lui. De exemplu pot să mă relaxez citind pe CentrulDeStiri.ro articole despre uniforme moderne și confortabile, cursuri acreditate pentru specializări diverse, fenomenul vacanțelor Do-It-Yourself, avioane supersonice și stații spațiale care se prăbușesc. În aceeași măsură pot să mă relaxez citind articole de style, îngrijire personală și călătorii în cele câteva reviste pe care încă le consider de calitate, în ciuda faptului că internetul a luat amploare. Și la fel de bine pot să mă pierd și într-o poveste frumoasă de dragoste, o dramă sau un roman SF, cu puțin timp înainte de a pune geană pe geană.

Weekend-urile sunt pentru relaxare, lectură și experiențe noi. Continui să-mi spun asta până când voi reuși să mă dau pe brazdă și să dedic tot timpul din weekend-uri numai pentru asta.

Până una alta, dacă vremea încă e frumoasă, ar trebui să mai vizitez câte ceva. Poate duminică. Poate pe bicicletă. La capitolul acesta, al experiențelor, 2018 clar e anul cel mai bogat (și încă nu s-a terminat).

Tu cât de bine stai în privința relaxării, a lecturii și a experiențelor noi?

4 Comments

 • Reply

  Bookish

  04/08/2018

  Eu uneori mai combin relaxarea cu curățenia :)) Dar, da, în general încerc să am activități frumoase în weekend. Săptămâna trecută mi-a reușit din plin. Am fost la un picnic cu proiecții de scurt-metraje sâmbătă, iar duminică m-am delectat cu un roman de Elena Ferrante, Iubire amară, care mi-a plăcut mult de tot.

  • Reply

   Ioana Radu

   21/09/2018

   Cunosc, cunosc, ca si eu fac uneori curatenie in scop terapeutic, de relaxare ^_^.

 • Reply

  Caietul Cristinei

  04/08/2018

  Si eu sunt la fel ca tine, nu prea-mi place sa citesc cand sunt pe drumuri. Atunci prefer publicatiile online sau blogurile. cartea ma asteapta cuminte pe noptiera si am intalnire cu ea seara, cand e liniste in casa si ma pot concentra si relaxa 100% in compania ei. Recunosc insa ca in multe weekenduri muncesc mai mult decat ar trebui. Mi-ar placea sa am mai des weekenduri in care sa ma dedic total activitatilor care-mi plac.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  11/08/2018

  ca si experiente noi… da, anul asta a fost asa si asa. ca si relaxare, zic ca mereu e loc de mai bine. ca si citit, ma bucur ca nu mai e ca anul trecut, cand abia daca mai puneam mana p vreo carte. acum nu trece o seara fara macar cateva pagini!

Leave a Reply