File din zile, Topuri & Liste

8 oameni mişto de la Webstock 2015!

By | 05.10.2015 | 14 Comments

IMG_20151002_115413 webstockro 2015 ioanaradu

8 ediţii de Webstock şi tot atâţia oameni care m-au cucerit. Pe cât sunt de agitată, mi-ar fi plăcut ca articolul ăsta şi alte două cu & despre & de la Webstock să apară fix în ziua cu pricina, adică pe 2 octombrie. Dar cum laptopul meu a murit atunci când subiectul era fierbinte, făcându-mi în ciudă, iată-mă postând abia azi. Am încropit de alt laptop, păstrând doar bateria şi încărcătorul de la al meu :)), altfel cine ştie când apucam să scriu. Cei 8 oameni mişto pe care i-am cunoscut la Webstock 2015 sunt un mix între persoane pe care le ştiu din blogosferă de vreo 7-8 ani, de la primii noştri paşi, şi persoane pe care doar le citeam din umbră de câteva săptămâni sau, în cazul unuia dintre ei, de câţiva ani. Ţin să precizez de la început că nu intenţionez să pup pe nimeni în fund, nu e genul meu şi mai toată lumea ştie deja asta de când cu scandalul recenziilor negative care „îmi scapă”. Lucrurile care nu-mi plac, nu-mi plac din motive obiective, justificabile. Iar lucrurile şi oamenii care îmi plac… Ei, bine, ăsta-i unul dintre materialele mele cu impresii pozitive (m-oi fi molipsit de la Optimistul David Mitran).

Cristian Florea

Băi, ardeam de nerăbdare să-l cunosc! La modul profesional, căci îl ştiam din cadrul Blogal Initiative (Campionatul Naţional de Blogging), proiect amplu pe care îl dirijează cu brio. O singură dată am avut răbdare să citesc toate articolele înscrise în cadrul unei campanii. O singură dată, deşi sunt activă de vreo 3 sau 4 ediţii. Nu ştiu de unde are timp să le facă pe toate, dar mai ales de unde are răbdare. Nu merge placa aia cu pasiunea, că unii participanţi, deşi cu vechime, încă mai practică copy-paste-ul integral al brief-ului, lucru care trebuie să fie destul de enervant pentru juriu. Jos pălăria pentru munca pe care o depune Cristian cu Blogal Initiative şi restul chestiilor cărora le ţine piept. Dincolo de toate, are un zâmbet sincer. Gotta appreciate that as well!

IMG_20151002_135514 cristian florea, diana solomon, ioana radu

Ariel Constantinof

Nu pot să fiu ipocrită şi să afirm că-l citesc de hăhă… Îl ştiu/citesc de câteva luni şi îmi place pentru că: este un spirit liber, mă inspiră să fiu o versiune mai bună a mea, are un stil aerisit de a scrie (lucru pe care nu-l pot spune despre mulţi bloggeri) şi iubeşte bicicletele. Să inspire oamenii e un lucru, dar să fie şi rider e deja altă treabă. Cel puţin în viziunea mea de nebună care mai are un pic şi doarme cu mtb-ul în pat (a doua zi după Webstock eram deja la BikeXpert Alpine Challenge, la Pucioasa). Mă bucur că am avut ocazia să-l cunosc pe Ariel şi să descopăr că e la fel de smart ass şi friendly şi în realitate. Este, cred, singurul blogger care şi-a făcut timp să-mi dea un sfat când încă nici nu ne ştiam la faţă. Iar când am întins mâna şi m-am prezentat (noroc cu Webstock), şi-a adus aminte de mine. Thanks, mate!

Zoso

Un fel de „el capo di tuti capi” al blogosferei. Îl citesc de… naiba ştie câţi ani, că eu am pierdut şirul. Să ne cunoaştem a fost destul de ciudat. Eu, la un metru jumate, uitându-mă debusolată în toate direcţiile în vreme ce zecile de bloggeri mişunau pe lângă mine; el făcându-mi cu mâna de la vreo 10 metri. Moment în care m-am întors şi m-am uitat în spatele meu, să văd cui îi face cu mâna. Nu era nimeni. Mă uit iar la el, Zoso still waving at me. Eu, ca în filmele cu proşti, încă aveam senzaţia că îi zâmbeşte şi îi face cu mâna altcuiva. Am arătat cu degetul spre mine, în toată zarva aia, şi… hăhă… eu chiar eram aia pe care o saluta. Awkword moment :)) M-am dus, m-am prezentat şi am constatat că arată mult mai bine decât în poze. I-am şi zis asta, că mie îmi place să le spun oamenilor când constat ceva de bine. Şi când constat de rău, de fapt. Vali Petcu is handsome & friendly. Lucru care mi s-a părut interesant, că mă aşteptam la o versiune a lui mult mai arogantă. E şi cu ochii după gagicuţe, that’s a fact, dar m-am simţit în siguranţă că nu m-a băgat în seamă în funcţie de criteriul ăsta. Dincolo de gropiţe, sunt o băieţică (gamer, rider, departe de nişa fashion).

Diana Solomon

E aşa de… şi de… iubibilă! Nu e vreo pipiţă, este o versiune pretty şi mai puţin zăpăcită a mea. E mai greu de impresionat comparativ cu majoritatea fetelor pe care le ştiu. O versiune cu mult mai multe cărţi la activ decât mine şi cu un proiect foarte şmecher de care multă lume ştie – GoodRead.ro. Cred că e singura persoană care a venit pentru prima oară la webstock şi n-a vrut nimic altceva în afară de informaţii şi un pic de distracţie în cabina #CokeStream. Diana e un om de calitate.

IMG_20151002_093445 ioana radu diana solomon

Luciana Corlan

Povestea noastră este ruşinoasă, citindu-ne şi susţinându-ne în blogosferă de vreo 8 ani, practic de la primii paşi pe care amândouă îi făceam în online, n-am fost în stare să ne cunoaştem şi offline. Noroc cu #WebstockRo 2015. Şi chiar noroc, căci am descoperit o Luciana grozavă. Prietenoasă, lucru rar întâlnit în rândul bloggeriţelor, şi mai comunicativă decât mine. M-a luat sub aripa ei din prima secundă. Feeling safe with Luciana 😀 Abia aştept să ne revedem şi să avem mai mult timp pentru noi două.

IMG_20151002_125928 ioanaradu luciana corlan diana solomon

Emil Călinescu

Descoperit de curând (anul ăsta adică), mi s-a pus pata pe el într-un moment în care am decis să realizez un top 5 al blogurilor la care m-am abonat recent. Deşi e peste nivelul meu în online, m-a întâmpinat cu braţele deschise. Ziua mea la Webstock a început cu „goana după Emil” :)). Ştiam de la Luciana că e esenţial să dau de Emil şi astfel o găsesc şi pe ea + Bojinca. Pe principiul că sunt un grup oarecum închegat. Dar la 153 cm ai mei, într-o încăpere doldora de bloggeri, a trebuit să atac 3 băieţi cu întrebarea “te cheamă Emil?” şi apoi să mă uit pe badge-urile altor doi şi… Emil era de negăsit. A venit ca un domn, un pic mai târziu, moment în care m-am ţinut ca râia până ne-am tras în poză. Ulterior l-am părăsit cu gânduri bune, să-l las să cunoască gagici, să pot să cunosc şi eu. Una alta, nu neapărat gagici.

FB_IMG_1443870332857

Daniela Bojincă

Am un respect aparte pentru oamenii care sunt mai grozavi decât mine în competiţii la care particip cu tot sufletul. Daniela a cucerit prima poziţie în cadrul unei campanii la care mulţi biciclişti ne-am înscris, dar nimeni, absolut nimeni nu s-a gândit la stretegia de promovare cu care a venit ea. Tricouri pentru echipa ei, tricouri pentru susţinători, pagină de facebook de care toată echipa s-a ocupat serios. Îi respect pe cei care îmi taie calea cu idei grozave în competiţii. Pierd cu mândrie în faţa oamenilor de acest fel. Echipa mea a fost pe locul doi. Mă bucur că am avut ocazia să o cunosc pe Daniela Bojincă şi sper să ne revedem. Also, sper că nu m-a uitat deja.

Irina Bărăgoi

E greu de uitat o astfel de apariţie. O ştiam din poze şi din conversaţii pe care le-am avut de-a lungul anilor. Dar Irina cea din realitate este, allow me to say, sexy! La modul elegant, nu vulgar, să nu cumva să existe confuzii. Îmi pare rău că timpul şi agitaţia nu ne-au permis să discutăm mai mult, dar o să “reparăm” asta pe viitor. De ce îmi place atât de mult de ea? Ce o face să fie atât de specială comparativ cu alte femei? Emană energie pozitivă. And that, my friend, it is a lot!

Mi-ar fi plăcut să scriu despre mai mulţi oameni. Mi-ar fi plăcut să am timp să vorbesc cu mai mulţi. Mă bucur că am putut să-l trag de mânecă pe Andrei Otineanu şi totodată că i-am cunoscut offline pe Manuel Cheţa şi Sergiu Diaconu (eram prieteni pe Facebook de câţiva ani, deci era şi timpul să ne vedem). Alţi bloggeri pe care îmi pare bine că i-am cunoscut sunt David Mitran, Bianca Matei şi Alexandra Gheorghe. Sper să ne revedem şi cu alte ocazii. Eu nu-s din Bucureşti dar… găsim soluţii.

Mai multe postări cu şi despre Webstock 2015 în zilele ce urmează.

14 Comments

 • Reply

  Diana Solomon

  05/10/2015

  Mulțumesc pentru cuvintele frumoase (*blushing*). Cât despre Ariel și Cristian, pentru că sunt singurii pe care îi citesc dintre cei enumerați, pot spune că-s cei mai faini. Și da, ambii sunt acolo cu un sfat bun pentru oițele ușor pierdute prin blogosferă.

  • Reply

   Ioana Radu

   05/10/2015

   Sunt mai puţin pierdută şi mai mult încăpăţânată să folosesc nişte chestii care nu mă ajută la fel de mult comparativ cu altele. Dar o să fac asta, că-i pentru binele meu.

 • Reply

  Emil Calinescu

  05/10/2015

  La intrebarea TE CHEAMA EMIL, raspunsul corect ar trebui sa fie: Nu am auzit sa ma fi chemat. Daca m-ar fi chemat, m-as fi dus! :))

  • Reply

   Ioana Radu

   05/10/2015

   Depinde, depinde… Că poate nu toată lumea are încredere în Emil, nu toţi cei care-s chemaţi se şi duc :))

 • Reply

  Luciana

  05/10/2015

  Vaaaai! Mă făcuși să roșesc. Poate ne mai vedem când mai ai drum prin București. Mi-ar face plăcere să stăm la cafea amândouă, într-un cadru în care să nu fim în plin maraton de căutare a bloggerilor.

  • Reply

   Ioana Radu

   05/10/2015

   Ma bucur sa aud ca suntem in continuare pe aceeasi lungime de unda 😀 da, clar o sa ne vedem din nou.

 • Reply

  Ariel

  05/10/2015

  Cel mai trist sunt că Diana nu a venit să îi dau un hug, cu care îi sunt dator de ceva timp, dar mi-a dat un sms după câteva ore că mă salută și că m-a văzut pe la Webstock… și cu toate astea cu tine s-a văzut. n.o.t.f.a.i.r.

  Keep it up, Ioana! 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   05/10/2015

   Noi două am stat pe acelaşi scaun în prima jumătate a zilei 😀 Şi… lasă că, acum, ţi-e ea datoare cu o îmbrăţişare. Sună bine?

  • Reply

   Diana Solomon

   07/10/2015

   Diana e social freak. Dar invata din mers. ^_^. Pana atunci…imbratisari virtuale pentru amandoi, ca-mi sunteti tare dragi.

 • Reply

  Cristian Florea

  06/10/2015

  Heei, mulțumesc mult pentru nominalizare! A fost o plăcere să ne cunoaștem. Poate reușești să vii mai des la astfel de evenimente. 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   06/10/2015

   Nu-ţi dai seama ce emoţii aveam ^_^ Mi-ar plăcea să vin la mai multe astfel de evenimente dar e mai greu pentru că nu-s din Bucureşti. Din cauza asta n-am putut rămâne şi la gală.

 • Pingback: Kum Fu @ Webstock 2015 ⋆ Ioana Radu

 • Reply

  Daniela Bojincă

  20/10/2015

  Heeei, Ioana! Desigur că nu te-am uitat! Și mă bucur că am dat peste articolul tău, chiar dacă am făcut asta ceva mai târziu 😀 😀 :D.

  Îți mulțumesc tare mult pentru cuvintele tale despre mine. M-ai făcut să roșesc aici și să mă bucur precum un copil. Pentru asta, ai o ciocolată de la mine. Și, ține minte, eu NU DAU, de obicei, ciocolată, nimănui. Când vine vorba despre ciocolată mă transform într-o fiară :)).

  • Reply

   Ioana Radu

   20/10/2015

   Te trec pe caiet, să nu te prefaci că uiţi de cioco :)) 😀 Glumesc. Şi mă bucur că nu te-ai uitat strâmb la articol şi (încă) îţi aminteşti de mine. Thank you! >:D<

Leave a Reply