Ce am citit în vacanţă? Legislaţie rutieră şi câteva lecţii de Publicitate

După două săptămâni de vacanţă a venit timpul să mă întorc la ceea ce ştiu cel mai bine să fac, astfel încât să-mi permit multe alte vacanţe peste hotare şi să mă îmbogăţesc cu experienţe pe care nu le pot bifa altfel. Vara aceasta am fost în Italia şi Croaţia şi, spre deosebire de alţi ani, nu am luat obişnuitele cărţi de vacanţă la mine. Nu am creat în mintea mea poveştile din diverse cărţi de beletristică şi nici nu am stat la soare aşa cum făceam de obicei. Am preferat să stau la umbră, să mănânc salate de fructe şi să învăţ. Da, exact aşa. Să învăţ. Am avut la mine cărămida cu legislaţia rutieră şi modulul 3 din cadrul cursului de Publicitate (adică lecţiile 5 şi 6), iar între timp am primit şi modulul 4 (lecţiile 7 şi 8) din curs. Ultimul modul primit l-am studiat online, evident, căci doar nu era să cer luna asta livrarea pe alte meleaguri. Deşi în general nu sunt adepta variantei online când am de studiat, platforma celor de la Eurocor este chiar prietenoasă, astfel că experienţa de studiu este una cât se poate de ok.

Noaptea trecută am ajuns în România, însă nu mă simt ruptă de viaţa de zi cu zi în ciuda faptului că am lipsit două săptămâni, timp în care am şi vizitat multe zone. Mă simt suficient de fresh şi de informată încât să nu-mi fie greu să reiau ceea ce am de făcut. În plus, faptul că am ales să nu iau la mine cărţi de beletristică şi să mă concentrez pe studiul legislaţiei (anul acesta sper să devin şofer) şi al Publicităţii (curs pe care-l urmez în cadrul Institutului Eurocor) cred că a fost una dintre cele mai bune decizii. Am răsfoit ambele segmente de studiu, am învăţat şi m-am simţit chiar bine făcând asta pe plajele de pe coasta dalmată şi în alte locaţii frumoase în care am fost.

curs Publicitate Eurocor modul 4

Acum, fiind deja la al patrulea modul din cadrul cursului de Publicitate, chiar simt că nu mai e o joacă şi că am ajuns cu hotărârea în punctul în care sunt dispusă să renunţ la alte chestii pentru a putea studia. Chiar dacă publicitatea nu e un domeniu străin pentru mine, faptul că investesc pentru aprofundarea acestui segment e o dovadă de pasiune. Dar, aşa cum am menţionat în articolul de luna trecută, este o pasiune ce merge la braţ cu hotărârea de a duce această decizie la bun sfârşit. Nu o să renunţ la acest curs pentru că în general nu sunt o persoană care renunţă, iar lucrurile pe care mi le propun şi care ştiu că îmi sunt benefice le îndeplinesc indiferent de piedicile ce apar pe parcursul drumului. Totodată, nu o să renunţ la acest curs pentru că “m-a prins” şi mă face tot mai curioasă cu fiecare lecţie.

Apropo de lecţii, preferata mea a fost lecţia nr. 4 – Psihologia reclamei. Nu sunt spoiler să mă apuc să scriu pe acest subiect aici şi să stric cursul celor care acum sunt poate la lecţiile mai de început (ori a celor care poate se gândesc să se înscrie la cursul de Publicitate), însă pot menţiona faptul că psihologia cumpărătorului şi impactul psihologic al reclamei sunt factori extrem de importanţi când vorbim de Publicitate. Personal, acesta-i segmentul care rezonează cel mai mult cu mine. Nu departe de lecţia nr. 4, în ceea ce priveşte preferatele, se află lecţia nr. 7 (adică cea din cadrul modului/coletului nr. 4, lecţie pe care o studiez în prezent şi pe a cărei temă mă pregătesc să o trimit profesorului coordonator).

Ştiu că eu m-am familiarizat cu termenii din cadrul cursului de Publicitate, că scriu tot timpul despre lecţii, exerciţii, teme, module şi alte detalii. Şi mai ştiu că pentru cei din exterior acestea sunt detalii ce pot părea un pic alambicate. Pentru aceia dintre voi care nu aţi apucat să citiţi materialele pe care le-am scris anterior despre experienţa mea cu Eurocor… menţionez că al meu curs de Publicitate este un curs la distanţă şi primesc lunar un colet cu un modul de studiu. Un modul conţine două lecţii, iar în prezent sunt la modulul nr. 4, adică lecţiile 7 şi 8. Cu alte cuvinte studiez două lecţii pe lună. Şi trimit două teme pe lună la corectat, teme pe care le încarc în platforma despre care am scris aici şi care ulterior îmi sunt corectate de profesorul coordonator (uneori primesc inclusiv felicitări la finalul temei corectate :D ).

Experienţa de studiu este foarte plăcută. La început eram puţin nesigură, însă mă bucur că am continuat să cumpăr lecţii, astfel că în prezent sunt hotărâtă să duc acest curs până la final. Nu fac asta pentru diploma pe care o voi primi, ci pentru a-mi îmbogăţi cunoştinţele şi a mă descurca din ce în ce mai bine în domeniu.

curs Publicitate Eurocor modul 4 lectiile 7 si 8

Mă bucur că în sfârşit am înţeles care e cea mai mare prioritate a mea. Evoluţia personală. Şi “lucrez” pentru ea pe mai multe fronturi, printre care se numără studiul propriu zis, călătoriile, vizitele dese la salon, sportul şi o alimentaţie corespunzătoare. Grija faţă de mine, trup şi suflet, mă ajută să trăiesc într-atât de frumos încât n-aş fi crezut că o să pot vreodată. Dar, la fel ca şi în cazul studiului propriu-zis, fie că e vorba de cursul de Publicitate ori de alte cursuri pe care le-am urmat în trecut, primii paşi sunt cei mai grei. Apoi… lucrurile curg de la sine. Cu suficientă încredere în forţele proprii, orice este posibil. Chiar şi o viaţă frumoasă la care cândva poate nici nu îndrăzneam să visăm.

Îndrăzneşte să crezi în tine şi îndrăzneşte să fii cea mai bună versiune a ta! ♥

One comment on “Ce am citit în vacanţă? Legislaţie rutieră şi câteva lecţii de Publicitate”

  1. Prinde bine si diploma aia pe undeva, dar sigur e mai important ce iti ramane tie in cap si ce inveti tu din acest curs. Sunt sigura ca te vor ajuta cunostintele si pe blog, nu doar la viitoarele tale job-uri. Eu am facut in facultate cursuri de relatii publice si publicitate si chiar imi placeau seminariile alea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>