Cursul de Publicitate – partea a doua – review

În urmă cu aproximativ o lună vă spuneam că m-am înscris la cursul de Publicitate din cadrul ESCC. Acum, că mi-a sosit deja al doilea caiet de curs (adică lecţiile 3 şi 4), consider că e cazul să revin asupra subiectului cu impresii la cald, ca de început de drum.

Aşa cum am menţionat şi în materialul anterior, am ales să studiez prin corespondenţă pentru că de 8 luni mă împart între România şi Suedia. La fiecare 2 luni, 3 sau chiar 4, iau avionul şi schimb locaţia, însă îmi păstrez activitatea pe care o desfăşor şi, în paralel, încerc să investesc în mine pe segmentul educaţional. Îmi merge super bine formula aceasta de studiu din cadrul ESCC (Şcoala Europeană de Cursuri prin Corespondenţă). Mi-e uşor să învăţ chiar dacă am un program încărcat şi chiar şi în ciuda faptului că nu am domiciliul fix pe perioada studiilor. Aşadar, fiind deja la al doilea caiet de studiu (a doua lună de când am aplicat) pot deja să mă declar mai mult decât mulţumită de faptul că am ales Cursul de Publicitate din cadrul ESCC.

Primul caiet de studiu a avut aproximativ 50 de pagini şi cuprindea 2 lecţii. În cazul cursului de Publicitate fiecare caiet de studiu conţine câte două lecţii. Nu ştiu să vă spun dacă este la fel şi cu celelalte zeci de cursuri pe care Institutul Eurocor le pune la dispoziţie, însă pe viitor simt că o să mă înscriu şi la altceva, căci sunt chiar mulţumită de cum decurg lucrurile, deci o să pot la momentul respectiv să fac o paralelă între două cursuri diferite din cadrul aceleiaşi instituţii. La finalul fiecărei lecţii m-a aşteptat cuminte şi o temă, aceasta conţinând aproximativ 4 exerciţii. Tema rezolvată am încărcat-o în platformă, iar acolo la scurt timp mi-a fost corectată de profesorul coordonator. La ambele teme pe care le-am trimis până acum am luat nota maximă :D .

Care e treaba cu platforma? În primul rând, dacă nu vă descurcaţi cu internetul, puteţi trimite temele prin poştă. Însă platforma de cursant de pe site-ul www.eurocor.ro e chiar super uşor de folosit. Ca să vă faceţi o idee, meniul de cursant din platformă arată cam aşa:

meniu cursant platforma Eurocor

Acasă – este zona cu informaţii generale despre cursul pe care îl urmez, grupa la care sunt, profesorul coordonator al grupei mele şi alte informaţii de acest gen.

eCurs – este zona în care găsesc cursul în format electronic. Plătesc 10 lei în plus în fiecare lună pentru opţiunea eCurs, opţiune pe care am ales să o activez ţinând cont de faptul că nu sunt în România în fiecare lună şi nu pot intra în posesia caietul de curs în format fizic.

Facturi şi Plăţi – aici plătesc cursul, însă dacă nu aveţi card sau dacă nu doriţi să faceţi plata online să ştiţi că puteţi plăti cursul şi prin ordin de plată, mandat poştal şi cred că şi ramburs.

Teme – aici încarc temele atunci când sunt gata. Iar la finalul fiecărei teme am un câmp special în care pot pune întrebări profesorului în legătura cu tema ori dacă este ceva ce n-am înţeles din lecţia respectivă.

Calificative – mai mult decât evident, aici verific calificativele pe care mi le oferă profesorul :D .

Loialitate – cursanţii care trimit temele şi plătesc la termen au avantajul de a primii nişte puncte de fidelitate, iar cu aceste puncte pot fi achiziţionate diferite cadouri (la alegere).

Librăria Eurocor – aici sunt materiale auxiliare care să ne ajute să studiem, însă până în acest moment eu n-am apelat la ele.

Certificări – aici sunt listate programele care pot fi autorizate prin programul “Faţă în faţă”, adică acele cursuri la care putem susţine la final şi un examen de tip “faţă în faţă”, suplimentar faţă de examenul susţinut prin corespondenţă (clasică sau online).

al doilea caiet de studiu Cursul de Publicitate Institutul Eurocor

Aşa cum menţionam mai sus, am ajuns deja la al doilea caiet de curs, respectiv lecţiile 3 şi 4 din cadrul cursului de Publicitate. În perioada aceasta nu sunt în România, însă mi-a făcut mama poză caietului pe care îl vedeţi mai sus. Iar eu, luna aceasta, mă delectez cu varianta electronică a cursului (din contul de cursant, opţiunea eCurs).

Chiar simt că se merită investiţia. Pot plăti cursul şi integral, însă eu am preferat să plătesc fiecare caiet de curs în parte, adică lunar, după ce îl primesc, astfel încât să dau treptat banii şi să nu-i simt :D. Dacă aveţi întrebări, căsuţa de comentarii de mai jos vă stă la dispoziţie. Eu o să mai revin cu informaţii pe măsură ce mai primesc şi celelalte caiete de studiu.

Lots of hugs!

6 comments on “Cursul de Publicitate – partea a doua – review”

 1. sigur o sa te ajute foarte mult cursul asta, inclusiv pe blog.Aproape ca mi-e frica de tine :D. Daca as avea timp, mi-ar placea sa invat despre treburile astea, mai ales ca am faccut si prin facultate ceva comunicare, relatii publice si pubicitate.

  1. Ioana Radu says:

   Am avut si eu un curs de PR in facultate, dar nu m-a prins prea tare pe atunci. Segmentul de Publicitate, in prezent, e exact ce imi doream (si ce aveam nevoie) :D .

 2. Mihaela says:

  Eu nu am avansat prea mult cu cursul de machiaj pentru ca are doar cate o lectie si momentan a doua nu a ajuns, dar sunt fericita ca pot sa invat ceva nou in conditiile in care nu am nici cum, nici cand sa merg la un curs in oras.

  1. Ioana Radu says:

   Si eu sunt fericita din aceleasi motive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>