Diverse

Cele mai ușoare 3 costumații pentru Halloween

By | 19.08.2018 | 2 Comments

Știu că teoretic mai e mult până în octombrie, când e Halloween-ul, dar la cât de repede trece timpul mâine-poimâine ne-ntrebăm ce ne-a adus Moș Crăciun. În afară de vară, anotimp în care viața are alt gust datorită zilelor lungi și prietenoase, restul anului e destul de fad. Și cam e de datoria noastră să ieșim din zona de confort, de la căldurică, unde stăm cu o cană de ceai sau de cafea și citim o carte sau ne uităm la un serial. Dacă vrem zile mai pline trebuie să le umplem cu experiențe, nu să facem în continuare aceleași activități “drăguțe”. Iar Halloween-ul, eveniment de care m-am ferit mulți ani, reprezintă una dintre acele ocazii în care putem lăsa lenea și putem scoate și noi capul în lume, să ne mai ocupăm și cu altceva în afară de cărți și seriale. Nici măcar nu e nevoie să ne agităm prea mult, având în vedere că există și costumații lejere și simple, care nu ne dau prea mari bătăi de cap.

Personal mă număr printre oamenii care încă sunt cu un picior în tabăra Halloween-ului și cu celălalt picior în afară. Nu m-aș agita prea tare să mă costumez – cu machiaj, coafură, accesorii and so on. Las mai jos 3 sugestii de costumații la care mă gândesc pentru mine și pe care le puteți lua și voi în calcul dacă faceți parte din aceeași categorie, a celor care nu își doresc să se strofoace prea tare cu event-ul ăsta, dar care parcă ar ieși din casă cu prietenii la un pahar de vorbă în ultimul weekend din octombrie.

Cele mai ușoare 3 costumații pentru Halloween

1. Medic, asistent(ă), farmacist(ă) și cam orice altă meserie ce implică halat alb
Când spun meseriile acestea nu am în minte clasicele costume sexy pentru Halloween (they are not my thing, truth be told). Mă gândesc însă la halate medicale, clasicele halate medicale, cele care pot fi purtate peste aproape orice outfit. Practic în seara de Halloween ne putem îmbrăca la fel ca în fiecare zi (pantaloni din jeans + tricou/bluză/pulover) și aruncăm pe noi un halat medical. Cam asta-i costumația. Greu? Păi doar am promis idei ușoare de costumații încă din titlu. Pot fi eu în multe feluri, dar nu mincinoasă :)).

2. Bucătar, ajutor de bucătar, cofetar și alte meserii cu halat și bonetă 😀
Dacă vi se pare totuși prea simplă costumația de la punctul 1, puteți încerca o costumație din zona gătitului. Fie că vreți să fiți chef la cratiță sau maestru în ale dulciurilor, ca să puteți aborda ușor domnișoarele în seara de Halloween cu tot felul de replici apetisante sau dulci, totul se rezolvă extrem de simplu cu un costum de bucătar sau o tunică, iar suplimentar puteți adăuga o bonetă specifică bucătarilor/cofetarilor. Eu mă văd chiar purtând un șorț, fără să mă stresez prea tare, dar să par totuși costumată :D.

3. Mecanic auto, electrician, tehnician și alte meserii ce implică salopetă albastră
Când eram mai mică visam să devin mecanic auto ori zugrav. În prezent lucrez în publicitate, dar gândul mi-e tot la filtre, turbosuflante, tobe, cutii de viteze, trafalet, amorsă, șmirghel și glet. Așadar, nu-i deloc de mirare că m-am gândit să pun și salopeta albastră în lista cu idei de costumații la îndemână. Și e chiar comodă, dacă ne gândim că a fost concepută pentru a fi purtată de meseriași care se bagă pe sub mașini, se urcă pe schele, cuplează și decuplează cabluri… plus multe alte activități pentru care e nevoie de mobilitate peste medie. Iată că și ideea asta de costumație e ușoară. S-ar putea să nu fie nevoie să cheltuiți bani, că sigur aveți vreun prieten care lucrează în domeniu 😉 .

Acum, cu ideile astea 3, poate faceți un efort și luați parte la Halloween-ul de anul acesta. Și eu o să fac un efort, că doar ziceam mai sus că nu-s tocmai o împătimită a evenimentului, dar dacă e rost de ieșit cu prietenii n-o să refuz. Ce să iau repede pe mine? Halat alb sau salopetă albastră? Șurubelnița mi-a văzut-o cineva?

2 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  21/08/2018

  acum ca mi-ai dat idei, ma inviti si la vreun party de Halloween? Ca eu nici nu am nevoie sa dau banii pe halat, ca l-am gasit zilele trecute pe ala pe care-l purtam la ora de chimie din liceu si e numai bun. Ma mai gandesc eu la niste accesorii si sigur imi iese tinuta corecta. Deci, unde ma prezint cu halatul?

  • Reply

   Ioana Radu

   12/09/2018

   Tinem legatura 😀 .

Leave a Reply