Cu speranța înainte

CSM Târgovişte vs. Beretta Famila Schio: 75-76

Meciul din seara aceasta, disputat între CSM Târgoviște și Beretta Famila Schio, a fost per total bun. Cei peste 2000 de oameni veniți să-și susțină echipa târgovișteană au stat cu sufletul la gură de la început și până la final. Cea mai mare diferență pe tabela de marcaj a fost de 7 puncte și n-a fost nevoie de multe minute pentru ca fetele noastre să depășească punctajul. Din nou echipa Italiei ne-a depășit iar acest ciclu s-a repetat de mult prea multe ori până aproape de fluierul final. În ultimul minut CSM Târgoviște conducea la diferență de doar două puncte iar tribunele fierbeau de nerăbdare ca scorul să fie ținut sub control și victoria să fie a noastră. Cu 3 secunde înainte de încheierea meciului, baschetbalistele Italiei își adăugau, prin Laura Macchi, trei puncte… iar ecuația s-a schimbat la 180 de grade. Time-out! Toată sala era în picioare, multe inimi făcute ghem de speranță și emoție dar numai o minune ar fi condus fetele noastre către un marcaj curat. Din păcate, mingea s-a desprins din mâinile Jillianei Robbins la câteva milisecunde după fluierul final. A fost un marcaj bun dar în zadar au sperat românii, atât cei din sală cât și cei din fața micilor ecrane, ca acesta să fie adăugat scorului.

N-a fost să fie în seara asta… Dar criticând după faptul că echipa Italiei are 9 participări în Euroligă iar România tocmai a făcut primul pas, putem să punem înfrângerea în cârca emoțiilor. Cel mai important factor rămâne însă echipa, care s-a antrenat în această formulă doar câteva săptămâni, spre deosebire de adversare. Iar ca sport de echipă, cunoașterea coechipierilor și modul de joc al fiecăreia sunt primordiale. A fost un meci bun! Deși am debutat cu o înfrângere, să nu uităm nici faptul că Famila Schio este și câștigătoarea EuroCup din 2008 dar mai are în sac și două cupe Ronchetti (căpătate în ani consecutivi).
Avem timp să venim din urmă cu alte echipe cu care ne confruntăm. Zic însă să nu vă faceți iluzii pentru meciurile cu Turcia (Fenerbahce Spor Külübu) și Rusia (Nadezhda Orenburg).

One comment on “Cu speranța înainte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>