Am vrut de mai multe ori să-mi comand diferite lucruri de pe Amazon și Ebay, însă m-am lăsat de fiecare dată păgubașă. Am cedat în fața prea multor întrebări referitoare la procesul de cumpărare de pe aceste site-uri străine. Cât costă transportul? Cât durează să ajungă coletul? E vreo taxă suplimentară de vamă sau altceva ce nu apare specificat pe site? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care mi le-am ridicat singură la fileu și le-am trimis undeva în afara terenului. Acolo au rămas mult timp, până de curând, când mi s-a pus pata pe două cărți scrise de doi dintre băieții care au pus bazele trupei Guns N’ Roses. Nu se găsesc în limba română, nu au fost traduse încă, nu au intrat sub aripa vreunei edituri de la noi… așa că m-am trezit în situația în care mi le doream foarte foarte mult și singurele mele opțiuni de a le avea erau site-urile Amazon și Ebay.
Ce am făcut cu toate întrebările de care mă împiedicasem în trecut când am mai vrut să comand ceva de pe Amazon, Ebay și alte site-uri străine? Le-am grupat într-o singură întrebare, postată pe profilul meu de facebook, în care le ceream prietenilor să-mi spună dacă știu ei ceva informații care să mă ajute încât să nu mă trezesc că plătesc transportul mai mult decât mă costă cele două cărți în sine. Așa am fost îndrumată către pagina aceasta și am considerat-o a fi exact ce căutam. Este o pagină cu un tabel în care se găsesc informații despre mai multe magazine online din străinătate și detalii aferente lor: metodele de plată acceptate, tipul și timpul de livrare, cât și îndrumări către articole detaliate despre cum cumpărăm de pe fiecare site în parte (cu print screen-uri și tot ce trebuie, deci materiale foarte detaliate și bine structurate).
Cum cumpăr de pe Amazon, Ebay… și din alte magazine online din străinătate a devenit în doar câteva minute o problemă de domeniul trecutului, pentru că am obținut toate informațiile de care aveam nevoie și în lipsa cărora mi-era teamă să comand. Admit, cel mai mult mă temeam de taxe vamale, TVA și alte astfel de noroace. Am înțeles acum cum stă treaba și îi mulțumesc pe această cale lui Răducu. Nu știu al cui este site-ul Cumpar.net, dar super idee au avut cu materialul acela detaliat despre cumpărăturile de pe site-uri străine (care livrează în România). Culmea este că n-am văzut niciun link de afiliere pe acolo, deși e evident că atât materialul principal cât și cele secundare sunt scrise bine și că n-ar strica un link mic pe ici, pe colo. Poate le dau eu un mesaj să le sugerez asta, așa, în semn de recunoștință că mi-au fost de ajutor cu informațiile ^_^.
M-am decis să scriu pe blog despre asta pentru că sigur mai sunt și alte persoane în dilemă în privința Amazonului, Ebay-ului și poate și a altor magazine online de peste hotare. Aruncați în ochi pe materialul recomandat și poate o să prindeți și voi curaj 😀 .
Cum de mi s-a pus mie pata pe două cărți care nu se găsesc la noi în țară? E simplu. Am citit cartea It’s so easy… și alte minciuni, scrisă de basistul trupei Guns N’ Roses, Duff McKagan, iar apoi am căutat pe net mai multe informații și m-am “împiedicat” și de faptul că alți doi băieți care au fondat legendara trupă au publicat câte o carte autobiografică. Mai exact chitaristul Slash și toboșarul Steven Adler. Și ambele cărți sunt la prețuri frumoase pe Amazon (second hand, dar în condiții bune, iar astfel mai scutesc niște bani). Cum cumpăr de pe Amazon nu mai e un mister pentru mine. Sunt o cititoare fericită ^_^.
Cheers!
La țanc. Pentru că nu mai doresc să cumpăr momentan de pe emag.
Și cum nu mai sunt în Germania… mi-e dor de calitate, de diversitatea aceea, de prețurile second REALE.
Nici eu nu prea am mai vrut să cumpăr de la emag de ceva vreme… Și cred că știu situația prin care ai trecut tu de curând cu ei. Mă bucur că materialul meu îți este util ^_^.
Mi-ar fi prins bine recomandarea ta acum vreo 2 ani, cand am facut prima mea comanda pe eBay si mi-era o frica de moarte ca raman cu banii dati si fara produs. Intre timp m-am prins ca strainii sunt mai corecti decat romanii si ca nu exista riscuri de genul acesta. Eu comand frecvent din magazinele din strainatate pentru ca au preturi mai bune.
Mie pe partea de cărți second hand îmi plac mult Amazon și Ebay, că le iau în stare foarte bună (probabil citite de o singură persoană) și prețurile sunt mici. Știu asta de când locuiam în Manchester și-mi mai cumpăram din când în când câte o carte ^_^. Am mai cumpărat cărți SH și din România, dar au prețurile doar cu 5-10 lei mai mici decât prețurile de la raft.