Despre INSTA NIGHT – Open Instagram Masterclass

Insta Night event 19 10 2017 Bucuresti

Unul dintre puținele motive pentru care regret că nu locuiesc în București e faptul că ratez evenimente la care mi-ar plăcea să pot fi prezentă, așa cum este și cazul Insta Night, care s-a ținut în seara asta. Îmi fac totuși timp din când în când să ajung la evenimentele mari, așa cum e Webstock. Partea frumoasă a lucrurilor, când e vorba de evenimente pe care le ratez fizic, este că le pot totuși urmări online, live, pe facebook. Cam ăsta a fost și cazul INSTA NIGHT, un event pe care l-am anunțat azi pe Facebook, cu câteva ore înainte de live, astfel încât să-l puteți vedea și voi, cei care mă urmăriți acolo și aveți o pasiune pentru Instagram. Also, am distribuit și primul live (+link-ul către partea a doua), astfel încât să vă fie la îndemână să urmăriți prezentările. Dacă ați ratat începutul sau întreg evenimentul, din orice motiv ați fi făcut asta, și vă pare un pic rău… puteți urmări aici prima parte și aici a doua parte ;) .

Evenimentul INSTA NIGHT a fost compus din două workshop-uri dedicate oamenilor activi în Social Media, dar și celor care pur și simplu au o pasiune proaspăt descoperită pentru platforma Instagram și vor să construiască ceva frumos acolo. Eu, de exemplu, am ales să urmăresc evenimentul pentru că îmi doresc să ofer postări mai calitative. Spun postări, nu fotografii, pentru că o postare pe Instagram înseamnă și descrierea potrivită & hashtag-urile potrivite. E ok când fotografia spune o poveste, dar e și mai bine când poate fi găsită prin intermediul hashtag-urilor potrivite și poate fi completată de câteva rânduri sau de un singur cuvânt, dar acela să fie cu adevărat cuvântul potrivit.

Insta Night 19 10 2017 Bucuresti

Ce speakeri au fost la evenimentul Insta Night?
- Mihai Baloianu, care a venit cu informații noi față de cele prezentate în cadrul altui eveniment cu panel special de Instagram la care a fost speaker de curând.
- Alex Damian, care a avut în mare parte aceeași prezentare de la Webstock, dar care e mișto de urmărit (oricum unele informații se merită a fi repetate). Totodată, în timpul prezentării lui, cu accent pe partea de Snapseed, un prieten care urmărea și el live-ul mi-a trimis o editare cu mine trecută prin Snapseed-ul pe care Alex Damian tocmai îl explica. How cool is that, huh? Aplicarea tehnicilor în timp real :D . Asta e poza pe care mi-a trimis-o Florin:

Ioana Radu snapseed edit by Florin Banu

*Dacă-ți place tricoul meu cu “Gangster dă Dâmbovița” și încă n-ai văzut primul sezon al serialului Umbre, o producție HBO Europe, fă-ți timp să-l vezi pentru că pe 12 noiembrie începe sezonul 2 și e prea bun ca să-ți scape!

- Silvia Drăgșan, a cărei prezentare poate fi urmărită în detaliu, guess where?, pe un cont de Instagram (creat special pentru evenimentul Insta Night) – instagram.com/silvia_dragsan_insta_night/.
- Cristian Simonca, pe care nu-l știam până azi, dar a cărui lejeritate mi-a plăcut. Întrebasem în comentariile live-ului cum îi pot găsi contul de instagram, că-l căutasem după nume și nu dădeam de el. Mi-am amintit în câteva minute că îl prezentase Cristian Manafu ca fiind Otravă pe undeva pe la începutul primului workshop din cadrul event-ului. Revelația: Oh, wait, tocmai am descoperit că el este băiatul din spatele proiectului “Blogul lui Otravă”.
- Cristian Șuțu – n-a fost un workshop deschis, deci nu l-am văzut în live-urile de la event.

Alte câteva informații despre Insta Night puteți găsi pe blogul lui Cristian Manafu, fix aici.

Am ales să nu fac o prezentare a subiectelor discutate pentru că nu mă pricep doar la a menționa topicuri, ci mă întind cu detalii și, în cazul ăsta, aș fi ajuns să transcriu oarecum înregistrările. Drept pentru care, dacă vreți pont-uri de la oameni din Social Media în legătură cu obținerea unei funcționalități a contului de Instagram ori doar pentru a descoperi care sunt sfaturile lor referitoare la partea de editare foto, urmăriți înregistrările de la eveniment (prima parte aici, a doua parte aici).

Update: Pentru că la scurt timp după publicarea acestui post am primit de la două persoane mesaje în care mi se cereau detalii despre event și mi se puneau niște întrebări specifice, am zis că ar trebui să scriu și aici ceea ce le-am răspuns lor. Nu a fost un eveniment de promovare a ceva sau al cuiva, ci a fost un eveniment de educare al oamenilor din Social Media, al acelora care își doresc să se dezvolte pe o rețea care se află în top 3 canale sociale (alături de Facebook și YouTube), un eveniment care să ne susțină dorința și planul de a fi din ce în ce mai buni pe acest segment. Unii oameni sunt apreciați în mediul online tocmai pentru că împărtășesc niște tehnici pe care le-au studiat & testat, iar lucrul acesta îl fac fără a cere efectiv ceva în schimb. Da, unora le crește vizibilitatea, însă cei care au cel mai mult de câștigat de pe urma acestor evenimente suntem noi, publicul, cei care strângem în 2 ore (în cazul evenimentului Insta Night) informații pe care speakerii respectivi le-au adunat în săptămâni, luni sau chiar ani de practică.

You have to watch those 2 videos! Doar dacă îți place Instagram, desigur :D .

Cheers!

6 comments on “Despre INSTA NIGHT – Open Instagram Masterclass”

 1. L-am ratat. Bine, nu eram acasa la ora aia, dar se pare ca nu te-am urmarit suficient de atent zilele astea ca sa aflu din timp de eveniment. La cele fizice stii ca ma urnesc greu spre deloc, dar online era chiar interesant de urmarit.

  1. Ioana Radu says:

   Poți urmări înregistrările oricând ai timp :D .

 2. Recunosc, nu sunt vreo fana a instagramului si am si motive intemeiate din punctul meu de vedere,dar, asa cum facebook-ul m-a “corupt” destul de greu, nu exclud sa o faca si instagramul. Ca atare, nici nu ma pricep prea bine, spre deloc. Promit ca voi viziona cele doua clipuri, chiar daca nu integral, macar atat cat sa-mi fac o idee cat de cat.

  1. Ioana Radu says:

   Mie Instagram îmi place mai mult decât Facebook :D.

 3. Denis says:

  Usor usor trecem totul in mediul virtual . Oare o sa ajungem sa facem sex la fel ? :)))

  1. Ioana Radu says:

   Bună, Denis! :D
   Nu știu ce “tot” trec alții în mediul virtual (sau știu doar parțial), însă nu e și stilul meu. Mă poți urmări pe facebook ori pe instagram pentru a te convinge de afirmația mea. În ani de zile de Social Media, după sute sau mii de fotografii postate cu mine, n-am nici măcar una indecentă sau cu anumite părți ale corpului gândite ca fiind elemente “cheie”. Not my type at all. Poate și acesta-i unul din motivele pentru care urmăresc cu interes event-uri despre instagram, pentru simplul motiv că îmi doresc să cresc frumos profilul, fără să apelez la indecență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>