Women's World

Digital Divas – event-ul potrivit pentru a regăsi motivația [Fashion&Beauty Blogging]

By | 26.04.2018 | 7 Comments

Am spus cu mai multe ocazii că în blogosferă este loc pentru toată lumea, că e un mediu în care contează ce fel de om este fiecare dintre noi, dar mai ales cât de mult suntem dispuși să muncim pentru planul cu care ne dorim să pornim la drum. Știm vorba conform căreia “primul pas e cel mai greu”, însă mulți pierd din vedere cât e de important să ținem pasul cu schimbările, să ne reinventăm constant și să venim cât mai des cu idei noi. Iar uneori între a avea o idee și a o implementa corespunzător e un crater în care se adună neprevăzutul, timpul, banii, creativitatea, resursele umane și chiar și starea fizică & emoțională. O fi greu primul pas, dar fără o constantă în munca depusă și fără dorința continuă de a depăși anumite bariere e mult probabil ca proiectul să stagneze. Iar un proiect care stagnează, mai ales pe partea de creativitate, este mai greu de readus în prezent decât un proiect nou, fresh, luat de la zero cu entuziasm și (alte) planuri mari. Având în vedere că sunt în blogosferă din ianuarie 2008, știu prea bine cât m-a costat lipsa creativității în unele perioade, dar mai ales cât a cântărit motivația în această ecuație. Ei bine, evenimentul Digital Divas e un boost sănătos în privința motivației, și am aflat asta abia de curând, când în sfârșit am fost prezentă acolo.

Digital Divas by AVON

Digital Divas 2018

În ultimii ani am tot auzit de Digital Divas by AVON, ba chiar urmăream online postările bloggerițelor acreditate la eveniment. Știam că Digital Divas se adresează persoanelor din zona Fashion & Beauty, astfel că nu îndrăznisem să fac pasul către a solicita și eu o invitație. Sunt blogger generalist și trăiam cu impresia că nu e ok să cer o acreditare și să ocup un loc pe care l-ar putea solicita o bloggeriță de pe nișa Fashion și/sau cea de Beauty. Oh, I was so so wrong! Probabil că n-aș fi ajuns nici anul acesta dacă nu aș fi primit invitație.

Ioana Radu @ Digital Divas 2018

Ioana Radu @ Digital Divas 2018

Acum, că am bifat experiența, admit că am greșit că n-am aplicat pentru acreditare în anii anteriori și că am decis eronat că nu mi se cuvine un loc printre cei prezenți. În calitate de blogger generalist scriu totuși și despre fashion & beauty. Dar evenimentul Digital Divas e mai mult de atât și mă bucur că am avut ocazia să aflu asta și vă îcurajez și pe voi, bloggerițele care nu ați mers până acum, să aplicați pentru acreditare la edițiile din anii următori. Singurul inconvenient să zicem că ar fi faptul că trebuie să faceți din timp cerere pentru o zi de concediu, evenimentul desfășurându-se într-o zi din cursul săptămânii.

De ce am spus chiar în titlu că Digital Divas este event-ul potrivit pentru a regăsi motivația? Ei bine, am mers acolo cu niște idei și am plecat cu altele. Am crezut că voi fi rățușca cea urâtă printre atâtea persoane de sex feminin care activează în domeniile fashion & beauty și am mai crezut că realitatea asta mă va face să mă simt incomod. Nu e vorba de încredere aici, ci de a-i da Cezarului ce-i al Cezarului, de a oferi bloggerițelor de pe nișele Fashion și Beauty extra credite pentru munca lor. Și, sincer, multe dintre ele au fost prezențe demne de admirat, ceea ce a fost de fapt una dintre chestiile care m-au motivat să mă dezvolt mai mult în direcția aceasta.

E însă o chestie în privința căreia m-am înșelat și țin să o pun în scris pentru că s-ar putea să existe și în gândurile altor persoane și vreau să fac un bine spulberând-o. Deși am fost înconjurată de atâtea fete și femei frumoase în cadrul evenimentului Digital Divas, nu m-am simțit nicio clipă drept rățușca cea urâtă. Toate persoanele cu care am intrat în contact au fost prietenoase, multe dintre ele chiar inspirându-mă. Am apucat să fac și câteva selfie-uri cu o parte dintre fetele cu care am vorbit, în principiu cu cele pe care le știam deja din online. Dar despre oamenii prin intermediul cărora mi-am regăsit motivația o să vreau să scriu într-un material separat.

Ioana Radu | Lillet | Digital Divas 2018

N-am ales degeaba cuvântul motivație pentru titlu. Este sentimentul pe care l-am avut pe parcursul evenimentului și care e prezent și acum, două zile mai târziu. Sclipește în interiorul meu de parcă a fost îmbrăcat în iluminator 😀 . Simt cum multe dintre planurile pe care le am deja de prea multă vreme vor prinde în sfârșit contur. Dacă știam că Digital Divas by AVON mă îmbracă într-un asemenea vibe cu siguranță aplicam pentru acreditare la edițiile din anii anteriori. Dar, hey, recuperez eu de acum înainte.

Am ajuns la event mai devreme, punctuală fiind din fire, chiar dacă vin de la 100km distanță, drept pentru care am profitat de timpul respectiv pentru a merge la stand-urile diferitelor brand-uri. Practic la evenimentele de Social Media partenerii au stand-uri la care putem face fotografii sau putem avea parte de diferite experiențe. Avon este partenerul principal al evenimentului, iar la stand-ul acestui brand fiecare fată putea fi răsfățată de hairstyliști, buclele specifice divelor din reviste fiind practic realizate celor care și le doreau. Pentru asta se foloseau produse Avon (protecție termică, fixativ și șampon uscat acolo unde era nevoie) + ondulatoare și plăci de păr de la Rowenta.

Digital Divas by AVON - Ioana Radu

În afară de Avon, în calitate de partener principal al evenimentului, au mai fost alți 5 parteneri (Rowenta, After Eight, Samsung, Häagen-Dazs și McCafe), plus Viva Telecom, în calitate de partener internet, și GMP PR, agenție parteneră.

Rowenta a oferit ustensilele pentru realizarea coafurilor la stand-ul Avon și a avut și un stand separat unde puteau fi făcute fotografii. Am bifat partea cu fotografiile, iar acum aștept să apară pe pagina de facebook Digital Divas.

After Eight, brand-ul cu ciocolata cu mentă super cunoscută și îndrăgită, ne-a îndulcit și ne-a oferit și ocazia de a ne face niște fotografii prin intermediul unei oglinzi; astfel m-am ales cu ce vedeți mai jos:

After Eight @ Digital Divas 2018 | Ioana Radu

Häagen-Dazs a oferit înghețată tuturor celor prezenți și a mai avut un stand pentru fotografii de copertă de revistă. Am bifat și experiența asta cu fotografia. La consumat chestii nu prea mă bag, din cauza problemelor cu fierea, astfel că n-am consumat nimic de la event (cu excepția unei limonade). Dar unde se fac poze, hop și eu! 😀

Apropo de limonada de care ziceam, zic să-i dați o șansă când o vedeți în magazine. It looks like this:

7Up sparkling lemonade

Despre speakeri (sau măcar o parte dintre ei) voi scrie în materialul separat, cel despre oamenii care m-au inspirat. Însă pot totuși să menționez aici faptul că panel-urile au fost interesante. O să vă las mai jos înregistrarea ce cuprinde toate cele 3 panel-uri, iar dacă vreți să consultați lista completă a speakerilor, o găsiți aici.

1. International: Are we there yet?
2. Influencers & Brands: In a complicated relationship
3. Authenticity: Deeper than skin

După conferința împărțită în cele 3 panel-uri a urmat Gala Digital Divas Awards. Din păcate eu n-am mai putut fi prezentă și la gală, dar anul viitor poate voi reuși să bifez și partea aceasta a programului. Mare parte din crema online-ului de Fashion & Beauty vine doar la gală, precum și diferite persoane a căror principală activitate se desfășoară în alte medii, așa cum este cazul Antoniei și Andreei Esca.

Digital Divas este cel mai mare eveniment dedicat segmentului de Fashion & Beauty Blogging din România. Este, fără niciun dubiu, un efort lăudabil al celor de la Evensys, organizator care se ocupă anual și de Webstock (cel mai mare event de social media din România). A fost o plăcere pentru mine că am avut ocazia să iau parte la Digital Divas 2018 și abia aștept edițiile următoare. N-o să mai pierd ocazia de a fi printre atâția oameni frumoși și de a intra în contact cu oamenii pe care-i știu deja din mediul digital și care au admirația mea.

Bloggerițelor care mă citesc le spun sincer că se merită să meargă la acest eveniment, fiind o adevărată sursă de inspirație și motivație. Se organizează o dată pe an, la sfârșitul lunii aprilie, într-o locație extrem de frumoasă – Palatul Bragadiru ♥. Chiar dacă poate unele dintre voi nu vă simțiți dive, așa cum era și cazul meu, să știți că evenimentul în sine vă va imprima sentimentul că universul acesta este accesibil și pentru noi. Suntem dive digitale câtă vreme oferim comunităților noastre materiale de calitate.

Cheers!

baloane Avon Advance TECHniques

decor event Digital Divas 2018 @ Palatul Bragadiru

lights and shoes

decor event Digital Divas 2018 @ Palatul Bragadiru

decor event Digital Divas 2018 @ Palatul Bragadiru

7 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  26/04/2018

  Hai, termina cu prostiile ca nu ai nicio legatura cu ratusca cea urata. Aia sunt eu. Eu sigur nu am ce cauta acolo. Din start, cand aud de dive, ma simt in plus gandindu-ma numai la o eventuala participare. Tu esti frumoasa, te pricepi sa te machiezi frumos, eu sunt pe dinafara la capitolul asta. Si nu zic asta ca sa imi spui tu ca si eu as fi simpatica si ca pot evolua. Daca in 33 de ani nu m-am prins cum sa ma dau cu tus, n-o s-o fac nici de acum incolo, iti zic eu sigur.

  • Reply

   Ioana Radu

   27/04/2018

   Chestia cu tușul nu-mi iese nici mie tot timpul ^_^. Anul viitor când încep înscrierile la eveniment o să-ți scriu și poate mergem împreună. E un boost de pozitivism care o să-ți placă, trust me 😀 .

 • Reply

  Mihaela

  27/04/2018

  Locatia e superba, tu la fel si se vede ca totul acolo a fost la superlativ. Eu sunt destul de curajoasa si m-as fi dus acolo pentru inspiratie dar nu stiu daca pot sa merg insotita, asta a fost motivul care m-a facut sa nu solicit o invitatie. Ma bucur ca te-a inspirat si ai plecat de acolo cu planuri si sentimente pozitive.

  • Reply

   Ioana Radu

   27/04/2018

   Dacă reușesc să am mașină până la ediția de anul viitor, aș putea să te însoțesc eu pe drum și pe toată durata event-ului :D.

 • Pingback: 7 oameni grozavi de la a șaptea ediție Digital Divas ⋆ Ioana Radu

 • Reply

  Bratu Gabriela

  29/04/2018

  Mi-ar placea sa ajung si eu la un moment dat. Vorba ta, mereu am considerat ca nu am ce sa caut acolo, insa m-ar interesa foarte tare sa vad ce au ceilalti de spus, niciodata nu stii ce mai poti invata!

  • Reply

   Ioana Radu

   29/04/2018

   Poate ne vedem la una dintre viitoarele ediții :D.

Leave a Reply