Adv. & Stuff

Fii alături de Douglas România şi Asociaţia Little People!

By | 05.12.2015 | 10 Comments

Au trecut 2 ani de când am scris câteva cuvinte despre faţa umană a cancerului. Despre frica şi durerea care acaparează chipurile oamenilor care se luptă cu această boală grea. În ciuda faptului că medicina a evoluat foarte mult de-a lungul anilor, cancerul încă este greu de învins.

Multă vreme nu am înţeles de ce nu se inventează ceva, în tot vârtejul ăsta de invenţii, care să stopeze cancerul şi să-i vindece pe oameni. Ulterior am cunoscut pe cineva care s-a luptat cu leucemia şi a învins-o. Un bărbat slab, dar puternic. El a lăsat în urmă boala pe care a avut-o cândva şi care îi ameninţa fiecare celulă a corpului, leucemia fiind una dintre cele mai agresive forme de cancer. Între timp am intrat în contact cu oameni care i-au fost alături în clipele grele.

Acela a fost momentul în care am realizat că există ceva care luptă cot la cot cu tratamentele administrate de doctori şi asistente din întreaga lume. Ceva-ul acela este… psihicul. Rudele şi prietenii acestui băiat care s-a luptat cu cancerul, toţi spuneau despre el că a fost atât de puternic şi atât de hotărât să îşi continue viaţa, încercând să nu îşi piardă speranţa nicio clipă, să nu îngenuncheze în faţa durerii, încât fix acest lucru să fi fost cheia către vindecare.

i can cer vive survive

Psihicul uman are propriile căi de vindecare. Printre cei care sprijină vindecarea cancerului prin forţă psihică (concomitent cu tratamentele recomandate de medicii oncologi) se numără şi Asociaţia Little People România. Această asociaţie a înfiinţat în anul 2006 Clubul Temerarii. Cu alte cuvinte, peste 400 de oameni care au învins cancerul s-au alăturat acestui club şi sprijină copiii şi adulţii care se luptă în prezent cu această boală. Adevărul este că… văzând un om care a trecut prin aceleaşi chinuri, care a simţit aceeaşi durere şi aceeaşi frică dar care dincolo de toate astea s-a ridicat şi a învins cancerul, este mult mai uşor să te ridici şi să-l învingi şi tu. Mă refer aici la cei care încă se luptă cu această boală.

Ideea la care voiam să ajung (şi pentru care au fost necesare rândurile de mai sus) este faptul că Douglas România susţine activitatea Asociaţiei Little People. Şi face acest lucru de multă vreme, având casete pentru donaţii în toate magazinele Douglas din România. Însă românul e sceptic ori de câte ori aude de donaţii în casete, cutii şi alte astfel de metode. Motiv pentru care cei de la Douglas România fac un pas înainte şi nu se dau bătuţi, implementând campania “Beauty of Giving”.

Douglas România donează Asociaţiei Little People câte 10 lei din vânzarea fiecărei palete de machiaj Like. Cu alte cuvinte, o implicare directă şi respectabilă din partea lanţului de magazine Douglas din România. Apreciez că nu s-au lăsat cu una cu două şi că luptă cu toate pânzele sus pentru oamenii bolnavi de cancer, alături de Asociaţia Little People.

De reţinut este faptul că această campanie, Beauty of Giving, se desfăşoară în perioada 23 noiembrie – 20 decembrie. Aşadar, pentru a sprijini Asociaţia Little People, poţi cumpăra o paletă de machiaj Like din oricare magazin Douglas de la noi din ţară. Fieo cumperi pentru tine, fie pentru a o face cadou mamei, soacrei, prietenei, verişoarei, colegei ş.a.m.d. Sau poţi distribui acest mesaj, faptul că Douglas România donează asociaţiei mai sus menţionate câte 10 lei pentru fiecare paletă de machiaj Like vândută.

“Din această vară ne-am alăturat luptei pe care Asociația Little People și-a asumat-o încă din 1996 împotriva cancerului la copii și tineri. În fiecare dintre magazinele noastre din România am montat o cutie de donații pentru programele de suport psihosocial a pacienților și a supraviețuitorilor de cancer pe care Asociația Little People le implementează in România și Moldova. Iar acum am dorit să ne implicăm și prin donație directă lansând campania Beauty of Giving”, a declarat Lavinia Ivas, Country Manager Douglas România.

Fii alături de Douglas România şi Asociaţia Little People! ♥

Douglas Romania beauty of giving

10 Comments

 • Pingback: Fii alături de Douglas România şi Asociaţia Little People! | Ziarul Profit

 • Pingback: Fii alături de Douglas România şi Asociaţia Little People! - Agenda Primarului

 • Reply

  Diana Matei

  05/12/2015

  Foarte frumoasa campania. Cu atat mai mult cu cat implicarea vine din partea unei companii atat de mari precum Douglas.

  • Reply

   Ioana Radu

   06/12/2015

   Intr-adevar, cred ca aceeasi reactie am avut si eu 😀

 • Reply

  Nicu

  05/12/2015

  Este un mare adevăr că psihicul este un aliat principal în lupta cu boala! Experimentez zi de zi acest lucru. “Jos pălăria” pentru campania iniţiată de Doglas România! Toţi bolnavii de cancer au nevoie de sprijin psihic şi material, dar mai ales copii.

  • Reply

   Ioana Radu

   06/12/2015

   Si pe mine m-a impresionat campania aceasta.

 • Reply

  Paula

  06/12/2015

  Intr-adevar, cred ca cei care cedeaza psihic au cele mai mari sanse sa cedeze si fizic. Nu inteleg aceasta reactie, dar cred ca e pur si simplu un sentiment profund de teama in acele momente. Poate doar faptul ca pe langa faptul ca treci printr-o situatie grea, vezi si foarte multa suferinta in jurul tau si asta nu te poate motiva sa crezi ca totul o sa fie bine.

  • Reply

   Ioana Radu

   06/12/2015

   Nici eu nu inteleg asa bine reactia asta a psihicului, dar frica si toate celelalte sentimente negative probabil produc in organism o cantitate semnificativa din anumite substante care nu fac casa buna cu vindecarea. Presupun doar.
   Banuiesc ca cei care sufera de aceasta boala sunt oarecum incurajati si mult mai increzatori in vindecare atunci cand oameni care au trecut prin asta si care au iesit invingatori sunt alaturi de ei. Cu sfaturi, cu vorbe bune, numai sa fie acolo. Ca dovada a faptului ca si ei pot invinge boala.

 • Reply

  Alex Ciocan

  07/12/2015

  desi poate suna a conspiratie, eu cred ca nu se doreste eradicarea cancerului. e mai profitabil tratamentul.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/12/2015

   Sunt mai idealista, eu cred ca se doreste vindecarea lui. Oricum exista o gramada de alte boli cu tratamente mai costisitoare, si vor aparea si alte boli pe parcursul timpului. Din pacate 🙁

Leave a Reply