Am decis să-mi cumpăr cartea În patru secunde ai pierdut totul după ce am citit alte două cărți din aceeași serie a autoarei K. A. Tucker. Cele 3 romane au legătură între ele, acesta fiind de fapt al treilea dacă e să le punem în ordine, însă pot fi citite și separat (adică nu e nevoie să le cumpărați pe primele două dacă vă place cum sună doar cartea a treia, în funcție de ce citiți despre ea în materialul meu de azi sau în orice alt loc de pe internet).
În patru secunde ai pierdut totul este un roman ce-i are în rol principal pe Charlie și Cain.
Charlie este o fată de 18 ani care a dus o viață bună, dar care a fost folosită de tatăl său vitreg pentru livrări de heroină către mari distribuitori din diferite zone ale SUA. Practic cam ăsta-i și motivul pentru care a fost unul dintre copiii cărora nu le-a lipsit niciodată nimic, faptul că tatăl ei vitreg se ocupa cu drogurile, iar ea dădea o mână de ajutor în toată ecuația asta, ori de câte ori i se impunea. Nu era violent, ci rezonabil, crescând-o de mică în cel mai bun mod cu putință. Aproape cel mai bun. Numai că anii au trecut și ceea ce-și dorea ea cel mai mult să facă era să scape de afacerea în care o băgase tatăl ei vitreg și să înceapă o viață așa cum și-o dorea, o viață departe de droguri, o viață cât de cât normală. Vede ca portiță de scăpare perioada în care el decide să o trimită în Miami, pentru extinderea afacerii.
Cain, al doilea personaj principal, este proprietarul unui club de striptease din Miami, însă e genul de personaj conturat în așa fel încât să fie prințul din poveste. Deștept, frumos, plin de bani și cu reguli morale foarte bine conturate. Una dintre regulile cu pricina era faptul că nu se culca niciodată cu nicio angajată, deși majoritatea dintre ele îl doreau. Linia dintre afaceri și plăceri era foarte clară. În aceeași măsură, Cain este un bărbat puternic și curajos, dar și idealist, dorindu-și să salveze sufletul fiecărei fete care se dezbracă în clubul lui. E de părere că toate acele fete au ajuns la o astfel de slujbă din disperare ori din pricina faptului că au fost marcate în viață și n-au fost suficient de puternice încât să meargă pe drumul cel bun. Încearcă să le salveze sufletele ajutându-le să facă bani și să-și poată croi alte drumuri în viață, fără să fie nevoite să întrețină relații sexuale cu clienții, ci doar să se dezbrace și doar atât cât erau ele confortabile cu asta.
Drumul lui Charlie, care încearcă să scape de tatăl ei vitreg și afacerea cu drogurile în care o băgase… se intersectează cu drumul lui Cain. Ea ajunge să lucreze pentru el, astfel încât să facă bani și să o poată lua de la capăt ștergându-și urmele. Însă… cei doi sfârșesc prin a se îndrăgosti unul de celălalt. Pentru el nu era ok, având în vedere că nu dorea să aibă niciun fel de relație cu nicio angajată, fiind una din regulile de bază ale clubului. Nici pentru ea nu era ok, ținând cont că plănuia doar să facă niște bani și să fugă undeva în lume, cu un alt nume, cu o identitate complet nouă. Va fi ceva între ei sau ambii renunță din cauza regulilor, principiilor și a planurilor pe care le aveau deja?
Am ales să pun respectiva întrebare pentru a nu fi spoiler. Ceea ce am scris mai sus este un fel de rezumat al, cel mult, unui sfert de carte. Astfel încât dacă decideți să o citiți să aveți multe elemente noi de descoperit.
Sincer, nu m-am simțit la fel de apropiată de cartea asta cum am fost de primele două din aceeași serie. Prima carte se numește Zece respirații scurte, iar a doua are titlul O minciună nevinovată. Ce cred eu că e în neregulă cu partea a treia a seriei, adică cu romanul În patru secunde ai pierdut totul? Cred că e un pic cam prea mult. Personajele sunt prea mult, Charlie fiind un fel de zeiță pe pământ, cu chip perfect, corp perfect, comportament și cuvinte perfecte, totul la doar 18 ani. Cain e și el un bărbat perfect. Suficient de copt și de trecut prin viață, puternic, curajos, cu un set sănătos de reguli și dorința de a salva cât mai mulți oameni din jurul lui, un fel de făt frumos pe cal/mustang alb perlat. Și nu doar personajele sunt prea mult, ci și firul întâmplărilor, astfel că în circumstanța în care fete mai naive ori mai visătoare vor citi cartea aceasta există posibilitatea să cadă într-o plasă a așteptărilor prea mari, de unde să nu mai iasă prea curând. E un pic cu dus și întors, dar per total e o carte ok.
P.S.: Fotografiile cu cartea le-am făcut la Casa Stavros, din stațiunea 2 Mai de pe litoralul românesc. Am avut cartea cu mine în mini-vacanța de anul acesta și e o locație care m-a cucerit ♥.
Am citit tot rezumatul asteptand sa aflu si parerea ta despre carte. Eram aproape sigura ca nici tu nu te dai in vant dupa povestile astea cu Feti-Frumosi si Ilene Cosanzene in varianta moderna. De-asta cam evit eu cartile de dragoste. Cred in dragoste, dar uneori in carti e prea mult… mie mi se par deprimante si cauzatoare de probleme in cuplu cartile de genul asta. Ajungi sa te intrebi de ce nu l-ai gasit si tu pe Fat-frumos.
uite ca a treia parte din seria asta nu am apucat s-o citesc. primele 2 mi-au placut, chiar mi s-au parut faine! mi-ai starnit oleaca, asa, curiozitatea