Women's World

M-am înscris la un curs de machiaj ^_^ ♥

By | 01.11.2018 | 4 Comments

Scriam recent într-un articol despre faptul că e important să facem tot felul de activități și să învățăm și lucruri noi, fie că vrem să urmăm o carieră într-un domeniu ori e doar o plăcere personală. Ei bine, mi-am făcut un obicei în ultimii câțiva ani din a nu lăsa timpul să treacă pe lângă mine, căci viața nu se rezumă numai la muncă, ci la multe alte chestii/activități/emoții. Astfel, la începutul acestui an bifam deja două chestii importante pentru mine: luam examenul pentru dobândirea permisului de conducere categoria B și terminam cursul de specialist în Publicitate de la Institutul Eurocor cu calificativ maxim. Am cam început anul cu dreptul și intențiile mele sunt să-l termin în același stil. Astfel, am decis să mă înscriu la un curs de machiaj.

curs de machiaj

Noul curs pentru care am optat este tot la Institutul Eurocor, pentru că mă avantajează cursurile prin corespondență în perioada asta. Are 8 module, ceea ce înseamnă că vor fi 8 caiete de studiu a câte aprox. 50 de pagini. Am optat să primesc câte un caiet pe lună, adică livrare standard a coletelor, asta pentru că vreau să am timp să citesc și alte cărți (beletristică) între timp, dar și pentru că am ales plata eșalonată, adică dau banii pe fiecare modul în parte (un pic sub 100 de lei/lună, timp de 8 luni).

Cred că asta e perioada cea mai bună din an pentru a studia ceva la distanță, adică să nu scoatem nasul afară, în frig, mai mult decât e cazul, dar să ne bucurăm totuși de dobândirea unor noi cunoștințe, iar la final să ne alegem și cu diplomă. Nu că aș face eu colecție de diplome, dar trăiesc pe ideea că e bine să învățăm cât trăim, să experimentăm cât mai mult și, cine știe, să descoperim noi pasiuni.

Până nu demult machiajul a fost pentru mine doar ceva ce simțeam că e necesar să fac, acoperindu-mi cearcănele cu puțin corector, colorând un pic pleoapele pentru o privire mai dulce sau mai intensă, adăugând puțin ruj sau puțin gloss și… gata. Însă în ultima vreme am cam făcut o pasiune pentru machiaj. Îmi place la nebunie să conturez fața (deși multă vreme mi-a fost teamă să încerc tehnica contouring-ului) și să mă folosesc de produsele de make-up pentru a scoate în evidență punctele mele forte. Am ochii mari și căprui (uneori hazel, alteori negri) și am învățat să îi pun în evidență suficient încât să vorbesc mai ușor din priviri.

Mi-ar plăcea să machiez și alte persoane pe viitor, însă până nu urmez un curs nu vreau să fac experimente pe fețișoarele lor. Când o să fac pasul ăsta, anume de a machia alte persoane, vreau să mă asigur că le ofer o experiență premium. Iată unul dintre motivele pentru care am optat pentru cursul de machiaj de la Institutul Eurocor din cadrul ESCC (European School for Correspondence Courses). Asta o să fie baza mea teoretică, studiul pe o perioadă de 8 luni, plus faptul că am și teme practice, iar la final voi susține și un examen.

Anul viitor preconizez că voi face încă un curs de machiaj, curs cu multe ore de practică, astfel încât să mă simt pe deplin pregătită să le ofer altor persoane calitatea la care aspiră atunci când apelează la un make-up artist. Ce ciudat mi se pare să scriu make-up artist 😀 . Adică eu nu m-am văzut niciodată așa de importantă încât să-mi atribui o titulatură care să conțină cuvântul “artist”. Deși, la drept vorbind, cred că activitatea mea în publicitate chiar e o formă de artă, fiind nevoie de multă creativitate și mult suflet.

De câteva zile am primit coletul cu primul modul din cadrul cursului de machiaj de la Eurocor și o să mă pun iar cu burta pe carte. Dacă pe parcursul celor 8 luni de curs cineva dintre voi se oferă voluntară, să știți că o să vă machiez cu mare drag (și emoții, ca de început) 😀 . Și nu cred că o să percep nicio taxă pe durata acestei perioade, deoarece este și în interesul meu, practica fiindu-mi de ajutor.

Cheers, my beautiful ones!

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  02/11/2018

  Chiar esti pusa pe treaba si nu stiu cum gasesti timp pentru toate lucrurile faine pe care le faci. Nu ma asteptam ca, dupa terminarea cursului de publicitate sa iei unul in domeniul Beauty, dar ma bucur. Si stii de ce? Pentru ca sunt sigura ca o sa invat si eu multre lucruri impreuna cu tine ca tu esti fata darnica si ne vei povesti lucrurile interesante din curs. Contez pe tine!

  • Reply

   Ioana Radu

   01/12/2018

   Da, nu pot sa tin numai pentru mine informatiile care-mi plac ♥. Chiar zilele astea pregatesc un nou articol pe tema cursului de machiaj.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  06/11/2018

  hai la mine. te las sa ma pictezi cat vrei tu, parol! si mie imi place mult machiajul si chiar cred ca poate scoate in evidenta trasaturile care trebuie, atat cand e executat corect. mi-as dori si eu sa invat cum e cu conturarea fetei, aici ma bate rau !

 • Reply

  Mihaela

  07/11/2018

  Ma bucur mult ca ai ales cursul de machiaj pe care l-am urmat si eu fiindca o sa-ti placa fiecare lectie, sunt convinsa. Eu nu am machiat pe nimeni dar sunt mandra de mine ca am fost in weekend la o nunta si m-am machiat singura, pentru prima data la un eveniment de genul asta.

Leave a Reply