Women's World

Produse delicate pentru igiena intimă de la IntimoHelp + informații utile

By | 27.05.2020 | 2 Comments

Azi vreau să mă concentrez asupra unui subiect pe care l-am adus de puține ori în discuție pe blog, anume igiena intimă, crezând că ea face parte din rutina de îngrijire a oricărei reprezentante a sexului frumos. Din păcate, numărul pacientelor cu probleme ginecologice cauzate de igiena neadecvată a zonei intime ne demonstrează contrariul. Ce-i drept, cred că ar trebui făcute mai des campanii de informare despre așa ceva, cu diferite abordări, astfel încât să fie acoperite cât mai multe categorii de persoane. Igiena intimă corespunzătoare nu înseamnă folosirea oricărui produs de curățare, pentru că de aici apar de fapt probleme (o să explic mai în detaliu mai jos). O igienă corespunzătoare a zonei intime presupune folosirea unor produse special concepute. Din gama largă de astfel de produse aflate pe piață, azi am să vă arăt, printre informații utile, și două produse de la IntimoHelp.

De ce contează tipul produselor folosite pentru igiena intimă? De ce nu poate fi un săpun normal sau un gel de duș normal?

Acestea sunt două dintre cele mai frecvente întrebări în ceea ce privește igiena intimă. Două “de ce”-uri normale, firești, pe care poate fiecare persoană de sex feminin și le-a pus la un moment dat în viață. E cunoscut faptul că niciun om nu s-a născut învățat și așa au stat lucrurile și aici. N-am știut la început. Niciuna dintre noi nu a știut răspunsul la cele două “de ce”-uri. De ce contează tipul produselor folosite pentru igiena intimă? De ce nu poate fi un săpun normal sau un gel de duș normal? Treptat, oamenii în măsură să ne răspundă, adică medicii, ne-au explicat în mod direct în cadrul consultațiilor cât și în mod indirect prin intermediul mass mediei (interviuri, reclame, campanii de informare ș.a.m.d.) importanța folosirii unor produse special concepute pentru igiena intimă, așa cum sunt de exemplu cele de la IntimoHelp.

Ca o reamintire, am să notez mai jos câteva dintre informațiile importante pe tema asta, informații pe care multe dintre noi le-am mai auzit de-a lungul timpului. Dar ceea ce e pentru sănătatea noastră nu strică niciodată să auzim/citim din nou. ♥

• Multe dintre săpunurile și gelurile de duș pe care le folosim pentru corp conțin ingrediente care pentru zona intimă sunt neadecvate. Asta poate produse anumite dezechilibre și, treptat, poate provoca apariția probleme, inclusiv boli ginecologice grave.

• Chiar dacă un săpun sau un gel de duș lichid destinat igienizării corpului este bio sau este realizat numai din ingrediente prietenoase, el poate fi în continuare dăunător pentru zona intimă. Poate fi prea dur, adică igienizarea să nu fie delicată, ceea ce perturbă echilibrul zonei intime.

• Igiena intimă se recomandă a fi realizată cu produse special concepute deoarece zona respectivă a corpului este sensibilă.

• Igiena intimă se realizează preferabil de două ori pe zi. Doar în perioada menstruației este în regulă ca zona intimă să fie spălată mai des cu produse special concepute. În rest, însă, de două ori pe zi este suficient. O igienă prea riguroasă (de prea multe ori pe zi) poate crea un dezechilibru și, din nou, asta duce la apariția problemelor / diferitelor boli. Așadar echilibrul e important.

Produsele pentru igiena intimă nu costă mai mult decât gelurile de duș pe care multe dintre noi le folosim în mod normal. Asta înseamnă că nu e un sacrificiu să achiziționăm geluri de curățare speciale pentru zona intimă, nu ne costă nimic în plus. Ba din contră, ne ajută să prevenim anumite probleme și suntem cumva scutite și de disconfort, cât și de plata unor tratamente ginecologice.

Două produse IntimoHelp special concepute pentru zona intimă și pe care eu le-am testat de curând sunt emulsia hipoalergenică și șervețelele umede.

intimohelp emulsie pentru igiena intima

IntimoHelp emulsie hipoalergenică pentru igiena intimă este un produs special dezvoltat pentru îngrijirea zilnică a zonei intime a femeilor. Are la bază o formulă bogată în ingrediente active care curăță delicat zona intimă, fără a afecta bariera hidrolipică naturală. Totodată ajută la refacerea microflorei naturale, are efect calmant și protejează pH-ul natural al zonei intime. Emulsia aceasta poate fi folosită și în timpul sarcinii, alăptării, menstruației și menopauzei.

Avantajele emulsiei hipoalergenice IntimoHelp:
• conține acid lactic care ajută la menținerea pH-ului fiziologic și apă de trandafir cu efect calmant și antiseptic;
• conferă o bună hidratare locală și protejează împotriva uscăciunii;
• curăță delicat, oferă prospețime;
• datorită prebioticelor din compoziție, este ideală pentru femeile cu pielea delicată și pentru cele care au nevoie de îngrijire specială;
• produsul este recomandat de Societatea Română de Dermatologie.

intimohelp servetele umede pentru igiena intima

IntimoHelp șervețele umede pentru igiena intimă, adică al doilea produs pe care am ocazia să-l folosesc de la acest brand, reprezintă o variantă de urgență sau de compromis atunci când nu ne sunt la îndemână metodele clasice de igienizare. De exemplu sunt utile înaintea ședințelor de epilare, în drumeții, în călătorii lungi cu mașina sau alte mijloace de transport, dar și în perioada menstruației când igiena intimă trebuie să fie un pic mai riguroasă. IntimoHelp șervețele umede pentru igiena intimă curăță delicat și nu irită pielea, asigurând o igienă optimă a zonei intime în orice împrejurare datorită extractelor de Aloe Vera și D-Panthenol. Extractul de Aloe-Vera are acțiune antiseptică, antiiritantă și hidratantă.

Per total, consider că frumusețea unei femei începe cu igiena corespunzătoare (a întregului corp), educația și bunătatea. Abia apoi, în plan secund, frumusețea este despre imagine în sine, despre ambalaj, despre modul în care alegem să ne prezentăm lumii.

Cheers! 🥂

2 Comments

Leave a Reply