Women's World

Scapă de foliculită cu tratament cu IPL

By | 16.07.2018 | 7 Comments

@ Nomasvello AFI Cotroceni

Mai mult de 7 ani m-am epilat numai cu ceară de unică folosință și cu epilatorul electric. La începutul acestei călătorii de îngrijire, pentru că firul de păr devenea mai subțire decât în perioadele în care foloseam zi de zi aparatul de ras, aveam una sau două fire de păr crescute pe sub piele. Nu era cine știe ce tragedie, că le scoteam ușor. Treptat au început să fie mai multe și am apelat la tot felul de scrub-uri pentru corp pentru a scoate inesteticele fire de păr care creșteau pe sub piele. Dar scrub-ul nu e chiar o baghetă magică, așa că tot mai rămâneau câteva fire care mă exasperau și, din păcate, pe care nu le mai puteam scoate deloc la suprafață. Am încercat inclusiv cu penseta și cu acul, dar singurul lucru pe care am reușit să-l fac a fost să-mi fac niște mici răni pe picioare, fără a reuși să scot la suprafața pielii acele fire de păr care creșteau pe sub ea. Ulterior am citit pe blogul Ioanei Grama că și ea s-a luptat multă vreme cu foliculita și că soluția ei salvatoare a fost tratamentul cu IPL (lumină intens pulsată). Practic, ea a optat pentru epilare definitivă cu IPL, tot la Nomasvello, și treptat a observat îmbunătățiri în ce privește problema foliculitei.

Foliculita este o afecțiune des întâlnită, atât la femei cât și la bărbați. Ea poate fi de două feluri: microbiană sau micotică. Nu se traduce doar prin fire de păr crescute pe sub piele, ci și prin aspect acneic la baza firelor de păr și puncte roșii care pot provoca prurit sau chiar durere. Care sunt câteva dintre cauzele apariției acestei afecțiuni? Epilatul cu ceară sau cu aparatul de ras, imunitatea scăzută, înotul în piscine încălzite fără suficient clor, purtarea de haine strâmte și administrarea îndelungată a antibioticelor. Mai multe detalii despre toate acestea puteți găsi aici.

Acesta a fost unul dintre cele două motive pentru care de curând am optat și eu pentru epilare definitivă cu IPL pentru zona picioarelor. Multe dintre voi știți deja că îndrăgesc brand-ul Nomasvello de când am început tratamentul de epilare definitivă pentru axile și inghinal, rezultatele fiind peste așteptările mele. Treptat am făcut și câteva ședințe pentru mustață și puful de la perciuni, ba chiar și o curățare facială ProSkin și un tratament cu LED. Astfel, mulțumită fiind de serviciile din aceste centre (aduse pe franciză în România), am decis să fac pasul cel mare și să încep și tratamentul de epilare definitivă pentru picioare. Jumătate m-a corupt Roxana, prietena mea, ea începând tratamentul pentru picioare anul trecut. Iar jumătate m-au convins rezultatele obținute până acum cu respectivele zone pe care le-am epilat deja la Nomasvello, dar și faptul că am citit la Ioana Grama că ea a reușit să scape de foliculită.

Știam că acest tratament de epilare definitivă cu IPL are și multe alte efecte benefice, nu doar faptul că ne scapă de părul nedorit de pe corp, printre care faptul că ne poate ajuta să scăpăm de foliculită (de firele de păr care cresc pe sub piele, în cazul meu). Dar ceea ce n-am știut a fost cât de repede voi începe să văd rezultatele în privința asta. Practic am făcut două ședințe pentru picioare până acum, iar mare parte din firele pe care le aveam crescute pe sub piele au ieșit deja la suprafață.

M-am stresat atât de mult cu chestia asta, iar soluția era chiar sub nasul meu, eu fiind clientă Nomasvello AFI Cotroceni cam de un an și jumătate. Merg întotdeauna cu drag la programări și e o bucurie să o revăd pe Nuți – specialistul Nomasvello care se ocupă de mine. Totodată, de fiecare dată când plec de acolo, mai iau o bomboană cu caramel din bolul de pe birou. Dacă treceți pe acolo, nu ezitați să duceți mâna către bolul cu bomboane ^_^. Don’t be shy, my ladies!

bomboane Werther's Original

Centrul Nomasvello din AFI Palace Cotroceni este chiar în zona cinematografelor. Practic, mă relaxez la un film și apoi merg până în celălalt capăt al culoarului pentru aproximativ o oră de răsfăț. La final îmi iau bombonica cu caramel și eventual merg la shopping sau mă întâlnesc la un cappuccino cu o prietenă. Viața e frumoasă numai atunci când suntem dispuse să o facem astfel ♥.

P.S.: Nu uitați că în fiecare lună cei de la Nomasvello au câte o ofertă. De exemplu luna aceasta, iulie 2018, oferta constă în faptul că se oferă gratuit o emulsie hidroprotectoare pentru față și corp (la 50ml, cu aloe vera și factor de protecție solară 30) fiecărei persoane care plătește în avans 3 zone IPL. Eu am deja această emulsie. Atât eu cât și prietena mea Roxana ne-o cumpărăm frecvent.

oferta lunii la Nomasvello

7 Comments

 • Pingback: Back from vacation ⋆ Ioana Radu

 • Reply

  Bratu Gabriela

  17/07/2018

  Dar vad ca esti fana nr 1 nomasvello! adevarul e ca si mie imi place la ei, au tratamente faine, eu cu proskin-ul m-am inteles tare bine!

  • Reply

   Ioana Radu

   22/07/2018

   Am devenit fana pe parcurs ^_^, incercand mai multe servicii pe care ei le au si fiind multumita de ele. Ba chiar mi-am cumparat si o emulsie pe baza de plante de care sunt tare multumita si despre care cred ca voi scrie un material pe viitor.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  18/07/2018

  problema asta a firelor crescute sub piele o am si eu si, intr-adevar, uneori se infecteaza firele astea si arata urat si iti dau o stare de disconfort. Tot incerc sa exfoliez sau sa fac masaje care sa reduca numarul firelor de par crescute in piele, dar nu-mi iese 100%. Si sunt asa de enervante. Sa mai zic ca uneori fac ce nu trebuie si le scot cu acul? E clar ca as avea nevoie de un tratament de epilare IPL, dar tot aman pentru ca la mine e ceva de investit.

  • Reply

   Ioana Radu

   19/07/2018

   Stiu ce zici, ca si eu mi-am scos de cateva ori (in trecut) firele de par de pe sub piele cu acul. Si stiam ca nu e ok ce fac, dar erau enervante si nu stiam cum sa fac sa scap de ele. Acum am inceput sa le vin de hac cu IPL ^_^.

 • Reply

  O femeie

  19/07/2018

  Ce bine ca exista solutii!
  Nu am problema asta desi ma epilez numai cu aparat. Poate 3-4 fire avui toata viata…dar tin minte ca erau nasoale ca s au infectat…

  • Reply

   Ioana Radu

   19/07/2018

   Ai avut putine, dar serioase… E bine totusi ca nu te mai confrunti cu problema asta si, desigur, ca exista solutii pentru cele ca mine, care n-am reusit sa scapam altcumva de ea.

Leave a Reply