IT&C, Review produse & servicii

Unboxing & Review: mouse şi tastatură HP OMEN cu SteelSeries

By | 11.10.2016 | 5 Comments

Am făcut o pasiune pentru gama HP OMEN, iar asta nu mai e deloc o noutate. M-au cucerit, efectiv m-au cucerit toate produsele din gama aceasta, de la laptopuri şi celebrul PC desktop HP OMEN X, până la tastatură, mouse-uri şi rucsacul HP OMEN Gaming.

A fost o perioadă din viaţă când jocurile pe calculator aveau prioritate. Deşi a început prin liceu şi a continuat cam pe toată perioada facultăţii, ceea ce înseamnă fix perioada în care trebuia să fiu o adolescentă rebelă şi apoi o studentă care îşi trăieşte cei mai frumoşi ani din viaţă alături de colegii pe care poate nu-i va mai revedea niciodată, pasiunea pentru jocuri a primit mare parte din timpul meu liber. Atunci când nu eram la cursuri sau la job, eram pe servere de CS 1.6 cu nişte vecini din cartier. Iar când timpul nostru liber nu se sincroniza, dădeam atacuri pe Triburile cu doi foşti colegi de liceu (perioadă în care, apropo, puneam alarma să sune noaptea, să dăm atacurile „aşa cum se cuvine”).

Pentru mine asta a fost perioada rebelă. Apoi life happened… Dar n-am putut sta departe de chestiile de gaming, motiv pentru care am fost entuziasmată să testez PC desktop-ul HP OMEN X, experienţă despre care am scris zilele trecute. Iar acum arsenalul meu de arme s-a mărit cu două piese noi: mouse-ul şi tastatura HP OMEN cu SteelSeries. Te înţeleg dacă mă urăşti :)). Hai să ţi le arăt, ca să te corup şi pe tine un pic…

1. Mouse HP OMEN cu SteelSeries

În ceea ce priveşte viteza, unul dintre cele mai importante aspecte ale unui mouse, modelul HP OMEN cu SteelSeries este primul pe lista cu cele mai bune reglaje la această clasă (a produselor de top pentru gaming). Asta înseamnă că oferă precizie extrem de bună, fără să suprasolicite în vreun fel partea hardware a PC-ului la care este conectat.

01-mouse-hp-omen-cu-steelseries

02-mouse-hp-omen-cu-steelseries

03-mouse-hp-omen-cu-steelseries

04-omen-by-hp

05-mouse-hp-omen-cu-steelseries

06-mouse-hp-omen-cu-steelseries

Un alt aspect care m-a atras la acest mouse este faptul că e mat şi are zone de prindere laterale dintr-un material interesant (este conceput special pentru rezistenţă la transpiraţie şi la frecare – în cazul celor care se joacă agresiv sau, de ce nu, al celor care lucrează foarte mult).

07-mouse-hp-omen-cu-steelseries

08-mouse-hp-omen-cu-steelseries

09-mouse-hp-omen-cu-steelseries

10-mouse-hp-omen-cu-steelseries

Comutatoarele, preluate de pe lista invenţiilor patentate de SteelSeries, oferă o rezistenţă la utilizare de peste 30 de milioane de click-uri. Performanţa acestui mouse este cu adevărat greu de întrecut.

11-mouse-hp-omen-cu-steelseries

Ştiu că nu prea se vede în fotografia de mai sus, dar mouse-ul conectat la PC se aprinde în zona logo-ului HP OMEN şi în zona rotiţei (butonul rotativ). Am încercat să fac şi câteva poze fără prea multă lumină, astfel încât să se poată distinge aspectul pe care mă tot chinui să-l explic :D.

12-mouse-hp-omen-cu-steelseries

13-mouse-hp-omen-cu-steelseries

Partea şi mai frumoasă este că dispune de iluminare RGB inteligentă, ceea ce înseamnă că led-ul mouse-ului este capabil să redea 16,8 milioane de culori. Adică am posibilitatea să-l personalizez după cum vreau, fie că e vorba de turcoazul mării Ionice din Lefkada sau rozul de pe buzele lui Nicki Minaj. Nu există culoare pe care să mi-o doresc şi pe care să n-o primesc. Deocamdată, totuşi, îl ţin pe roşu – culoarea specifică seriei OMEN de la HP.

14-mouse-hp-omen-cu-steelseries

15-mouse-hp-omen-cu-steelseries

2. Tastatură HP OMEN cu SteelSeries

Dacă la mouse se potrivea zicala aia că „esenţele tari se găsesc în recipiente mici”, în ceea ce priveşte tastatura vorbim cu adevărat de o bestie. Una multifuncţională, super-rapidă şi cu nota 10+ la partea de design. Mi-am zis adesea că e rău să fiu mofturoasă, că uneori nici măcar nu există lucruri care să mă mulţumească dintr-un anumit domeniu. Ei bine, există o tastatură care se ridică la înalţimea aşteptărilor (şi cred că nu doar a aşteptărilor mele, ci ale noastre, ale tuturor).

16-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

17-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

18-hp-omen-x

19-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

20-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

21-hp-omen-x

22-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

23-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

Cablul mi s-a părut atât de interesant încât nu m-am putut abţine să nu-l fotografiez şi pe el. Cei de la HP chiar au fost atenţi la detalii, gotta appreciate that.

24-cablu-tastatura

25-cablu-tastatura

Următorul lucru pe care l-am făcut (şi care mi-a dat o stare extrem de plăcută) a fost să desfac foliile de pe cele două zone lucioase ale tastaturii (aflate în stânga şi în dreapta tastei de „space”). Sunt un pic ciudată dacă desfacerea foliilor de pe gadget-uri noi mă face să mă simt de parcă aş fi fumat ceva? :))

26-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

27-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

Îmi place foarte mult că am multe taste pe care le pot personaliza (88 de macrocomenzi încorporate). Adică pot pune comenzi rapide, astfel încât experienţa la PC să fie cât mai profitabilă. Poate că nu pare, dar comenzile rapide chiar salvează mult timp, mai ales în cazul meu, care lucrez destul de mult.

28-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

29-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

30-hp-omen-x

O altă chestie interesantă o reprezintă cele două picioruşe de schimb (mai înalte). Ştiţi că la tastaturile ieftine sunt pe partea din spate două clape mici din plastic. Ei bine, tastatura HP OMEN cu SteelSeries are 4 picioare mici rotunde, confecţionate dintr-un fel de cauciuc fancy. Datorită lor, tastatura nu alunecă pe birou. Cele două picioare de schimb sunt mai înalte, concepute pentru zona din spate a tastaturii, pentru a o ridica astfel încât procesul de tastare să fie cât mai avantajos, păstrând intactă calitatea (adică tastatura nu alunecă, nici măcar dacă biroul este din sticlă).

32-picior-tastatura

33-picior-tastatura

34-picior-tastatura

35-picior-tastatura

Experienţa utilizării acestei tastaturi se bazează şi pe cele 20 de taste cu tehnologie Anti-Ghosting. Practic cele mai utilizate taste pentru jocuri beneficiază de siguranţă maximă împotriva erorilor de orice fel.

Când este conectată la PC, tastatura este luminată la fel ca mouse-ul, dispunând de 16,8 milioane de culori din care pot alege pentru a o personaliza. Şi pot alege nuanţe diferite de lumină pentru toate cele 5 zone ale tastaturii. Cam cât de şmecheră este chestia asta? 😀

36-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

37-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

În poze se distinge greu faptul că tastatura este luminată. Practic zona din stânga are lumină verde, zona centrală (cea cu litere şi numere) are lumină roşie, comenzile rapide de sus au lumina galbenă, iar zona din dreapta este cu violet.

Primele cuvinte pe care le-am tastat cu noul gadget:

38-ioana-radu-loves-hp-omen-x

Şi încă un detaliu care m-a cucerit este design-ul lateral care vine la pachet cu o zonă luminoasă. Tastatură mai badass&stylish de atât nu există.

39-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

40-tastatura-hp-omen-cu-steelseries

Dacă n-ai citit despre experienţa pe care am avut-o cu PC desktop-ul HP OMEN X, găseşti articolul aici.

5 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  12/10/2016

  Rasfat! Nu stiu daca imi dai voie sa te invidiez pentru tastura asta, dar o fac oricum. Pentru mouse nu te pun la zid pentru ca nu mai sunt de mult fan al soarecilor cu fir.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/10/2016

   În gaming mouse-ul cu fir e important. Am avut şi fără fir, tot de vreo 200 de lei, şi-am zis că-l sparg când a rămas fără baterie în mijlocul jocului.

 • Reply

  johnnydracu

  24/04/2017

  Este misto tastatura insa vad ca ti-ai luat teapa la fel ca si mine si ai primit varianta in format UK si nu US. Eu nu am suportat asa ceva si am returnat-o. 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   24/04/2017

   Mie mi se pare mai degraba un mix intre cele doua tipuri. Cea UK stiu sigur ca are semnul lirei sterline in loc de diez (care e mutat langa Enter). Iar tastatura mea are clar diez-ul acolo unde trebuie 😀 . Poate doar tasta Alt Gr si slash-ul sa le fi imprumutat de la tastatura UK, alta diferenta n-am simtit. Ah, si faptul ca tastele Shift si Enter nu contin si text pe ele, dar asta chiar nu vad de ce ar fi o problema, ca doar cunoastem tastele :)).

   Tu, se pare, esti chiar mai pretentios decat mine 😀 . Eu sunt extrem de multumita de tastatura exact asa cum e ♥.

 • Reply

  Alexandru Constantin

  04/01/2019

  Se pare ca ambele produse sunt rebranduite. Tastatura originala ar fi Steelseries Apex (numarul modelului depinde de felul in care sunt iluminate butoanele), iar mouse-ul este Steelseries Rival 300 cel mai probabil. Nu stiu exact cat au contribuit cei de la HP la imbunatatirea sau schimbarea lor, ar trebui un alt review/comparison pe tema asta.

Leave a Reply