Impresii după a treia şedinţă de epilare definitivă cu IPL @ Nomasvello AFI

Mă veţi întreba, probabil, “Ce mai poate fi nou la a treia şedinţă de epilare definitivă cu IPL?”. Ehe, şi încă ce noutăţi! :D De fiecare dată când merg la Nomasvello aflu noi informaţii, însă mai şi încerc chestii noi. În primul rând eram extrem de curioasă în legătură cu epilarea cu IPL cu gel. Practic ştiam despre gel că se foloseşte cu precădere când avem pielea bronzată, ceea ce înseamnă mai mult în sezonul estival şi câteva luni după, în funcţie de cât timp persistă bronzul. Însă el poate fi folosit şi în cazul persoanelor care nu pot lăsa cele 3 fire de păr să crească până la următoarea şedinţă, aşa că le “taie” cu aparatul de ras (cunoscut adesea drept “bic”). În cazul acesta, pentru ca lumina să poată detecta cele câteva fire de păr (fire care tocmai au fost rase de către doamna, domnişoara sau domnul care le deţine) se foloseşte un conductor. Acest conductor este un gel precum cel de la ecografie şi ajută lumina de la aparatul IPL să ajungă la firele de păr şi să acţioneze asupra lor. Super simplu, nu-i aşa?

Ioana Radu si Roxana Nastase la Nomasvello AFI Palace Cotroceni epilare definitiva

Care sunt diferenţele dintre epilarea IPL cu gel şi cea fără gel?

• Epilarea cu gel se face când părul este ras recent (de exemplu cu o seară înainte), pe când pentru epilarea fără gel este nevoie ca părul să fie puţin crescut.

• La epilarea cu gel, gelul este rece astfel încât să amorţească puţin zona şi pielea să nu fie sensibilă în timpul pulsaţiilor aparatului. Însă din cauza căldurii pe care o degajă corpul uman, gelul îşi pierde treptat capacitatea de a răci complet zona, astfel că unele pulsaţii ale aparatului se vor simţi (e o chestie suportabilă totuşi, nu vă speriaţi, ca nişte ciupituri mici). Pe de altă parte, în cazul epilării fără gel este aplicată constant punga cu gel de la congelator, astfel că zona supusă tratamentului de epilare definitivă cu IPL este uşor amorţită constant. Practic acea pungă de la congelator este un fel de compresă rece şi se aplică din 2 în 2 pulsaţii… sau din 10 în 10 pulsaţii. Depinde de cât de rece este, de rapiditatea cu care amorţeşte zona ce urmează a fi epilată, dar şi de alţi factori.

Epilarea definitivă cu gel se foloseşte obligatoriu pe pielea bronzată, aparatul având nevoie de un conductor care să conducă lumina intens pulsată exact către firele de păr. Practic, când ne bronzăm, pielea ajunge să aibă cam aceeaşi culoare ca firele de păr. Pe de o parte lumina intens pulsată are nevoie de un “ghid” (conductor) pentru a acţiona perfect asura firelor de păr a căror melanină devine din ce în ce mai greu de detectat (chestie valabilă şi pe măsură ce avansăm cu numărul şedinţelor, iar părul devinde din ce în ce mai subţire şi mai blond). Pe de altă parte, pielea bronzată este de fapt piele expusă timp îndelungat la soare, ceea ce înseamnă expunere la muuuuulte raze UVA şi UVB, iar acesta este un alt motiv pentru care se recurge la epilarea cu IPL cu gel, pentru că pielea respectivă este destul de sensibilă. De aceea nici nu este recomandat să ne expunem la soare ori să mergem la solar cu 3 zile înainte şi 3 zile după şedinţele de epilare definitivă cu IPL. Sensibilizarea pielii înainte de o şedinţă este o chestiune pe care o vom trata separat, poate într-un alt material.

Epilarea definitivă fără gel este recomandată în principiu pentru primele şedinţe, când putem lăsa părul să crească puţin, astfel încât melanina din firele de păr să poată fi foarte uşor de detectat de aparatul cu IPL. Nu e greu deloc. Practic pentru prima şedinţă trebuie să vă radeţi părul cu vreo 3 sau 4 zile înainte, astfel încât să aibă timp să crească puţin. Iar pentru a doua şedinţă îl puteţi lăsa să crească vreo 2 sau chiar 3 săptămâni. Nu vă speriaţi, firele de păr vor fi scurte, mai rare cu minim 30% şi mai subţiri. Da, rezultatele se văd chiar după prima şedinţă. Isn’t that amazing? :D

Cam atât cu diferenţele dintre cele două, scrise la cald, căci astăzi am avut cea de-a treia şedinţă şi tot astăzi am testat pentru prima oară epilarea definitivă cu IPL pe strat de gel. Da, tot la Nomasvello AFI. Mă bucur că am ales această locaţie, mă simt grozav de fiecare dată. E un sentiment pe care îl puteţi simţi pe propria piele doar dacă mergeţi acolo şi vedeţi ce specialişti IPL de nota 10 sunt. Probabil e o chestie general valabilă pentru toate centrele Nomasvello din lume. Însă eu am mers doar la Nomasvello din Afi Palace Cotroceni, fiind cel mai aproape de mine. Îmi vine să mă pup că am luat decizia asta ^_^.

Nomasvello produse de ingrijire epilare definitiva

Singura chestie pentru care mă oftic este că n-am apelat la epilarea definitivă cu IPL mai devreme. Pusesem ochii pe centrele Nomasvello de vreun an. Nu ştiu ce am aşteptat… Să fiu împinsă de la spate să fac pasul acesta? Să citesc mai întâi părerile altor fete? N-am făcut altceva decât să pierd timpul. Totuşi mă bucur că m-am decis într-un final şi am făcut acest mare pas. Mă simt altfel când ştiu că am pielea fină. Nu e ceva ce vă puteţi imagina până când nu încercaţi pe propria piele. E de vis!

Cel mai recent s-a convins de chestia asta şi prietena mea Roxana. Amândouă am avut programarea astăzi. Suntem atât de apropiate încât am lăsat-o să intre în cabinet cu mine şi cu Nuţi, unul dintre cei 3 specialişti IPL din cadrul Nomasvello AFI. Eu am fost astăzi pentru a treia şedinţă de epilare definitivă pentru zona inghinală şi zona axilelor. Am făcut ceva lucrări de mentenanţă şi la mustaţă. Ce să facem dacă am moştenit şi gene d’astea, acum mă chinui să scap de ele :)). Vorba vine că mă chinui, că e chiar răsfăţ să merg la Nomasvello. M-a văzut Roxana azi în toată splendoarea mea :D . Apoi i-a venit şi ei rândul. Azi a apelat pentru epilare definitivă axile, iar peste o lună sau două plănuieşte să extindă tratamentul şi pentru picioare şi zona inghinală. A fost complet cucerită de rezultatele pe care le-am obţinut eu după doar două şedinţe. Şi suntem fete cuminţi şi urmăm tot tratamentul, asta însemnând între 8 şi 12 şedinţe. Ne-am cumpărat amândouă şi emulsia hidroprotectoare despre care v-am scris şi după prima şedinţă (puteţi revedea materialul aici). #SpoiledLadies #FrumuseteaSeIngrijeste

Nomasvello emulsie hidroprotectoare pentru fata si corp

Ştiţi ce altceva e frumos? Epilarea definitivă nu e doar un moft, ci este un stil de viaţă. E un sentiment grozav să ne trezim finuţe, delicate, fără grija epilării, fără grija programărilor săptămânale sau bilunare, fără grija durerii pe care o suportăm când mergem la epilarea cu ceară sau când ne facem acasă cu epilatorul electric. Ne trezim şi suntem frumoase pur şi simplu. Zâmbim când vedem rezultatele epilării definitive cu IPL, iar acel zâmbet se simte în ochii noştri chiar şi pe parcursul zilei. E o investiţie pe care o facem în noi şi care nu se pierde. O investiţie în semn de respect, apreciere pentru propria persoană. O investiţie ca dovadă a faptului că pentru noi muncim. Din când în când trebuie să ne mai facem timp şi pentru noi.

Mă simt frumoasă de când merg la Nomasvello.

Apropo, ştiţi ce făceam eu pe 1 aprilie când toată lumea era ocupată cu glumele specifice zilei? :D Dădeam refresh paginii de la Nomasvello ca să văd care este oferta lunii. Nu mai am leac, e clar :D . E o plăcere să am grijă de mine. Ei bine, oferta lunii aprilie (de care putem beneficia timp de 30 de zile din momentul în care o achiziţionăm) constă în diagnoză Woodlamp + 2 tratamente faciale… la preţul de 99 de lei. Practic pentru acest pachet de 3 servicii s-a aplicat o reducere de 64%. Tratamentele faciale, desigur, sunt la alegere dintre Proskin, LED sau Rejuvenare IPL. Putem face un tratament de un fel şi unul de alt fel. Sau putem face două tratamente la fel. Noi decidem ce vrem şi când vrem. Important este să nu uităm că oferta poate fi achiziţionată doar luna aceasta, fiind oferta lunii aprilie, şi ne putem programa în maxim 30 de zile de la data achiziţionării.

Nomasvello oferta lunii aprilie tratamente faciale

Să-ţi spun din nou cât de frumoasă şi răsfăţată mă simt de când am decis să merg la Nomasvello? Nu-ţi mai spun, te las să te convingi chiar tu! ^_^

Dacă vrei mai multe detalii despre epilarea definitivă, te invit să citeşti şi articolele cu impresii după primele şedinţe:
> prima şedinţă
> a doua şedinţă

14 comments on “Impresii după a treia şedinţă de epilare definitivă cu IPL @ Nomasvello AFI”

 1. Bine ca m-ai lamurit si pe mine cum sta treaba cu gelul. Niste tipe de pe Facebook ziceau ca la saloanele unde se face epilare fara gel nu sunt rezultate asa de bune ca gelul ala face si desface. M-am lamurit ca se pricep la epilarea definitiva. Eu mi-am luat aparatul ala pentru acasa, dar parca nu sunt chiar rezultatele la care ma asteptam, deci posibil sa te urmez la Nomasvello.

  1. Ioana Radu says:

   Tocmai de aceea am ales să scriu acest material, pentru că am văzut şi eu câteva păreri de genul celor la care te referi şi tu. Şi eu ştiu din proprie experienţă că se obţin super rezultate şi fără gel, având în vedere că primele mele două şedinţe de epilare definitivă cu IPL au fost făcute fără gel. Şi sunt vrăjită de rezultatele obţinute! ♥ La a treia şedinţă am vrut să încerc gelul pentru că eram super curioasă să văd cum e ^_^.

 2. Nu sufar de pilozitate excesiva, ba din contra, as putea spune ca mai mult nu am, dacat am. :)) Dar chiar si in conditiile astea as apela la epilarea definitiva.

  1. Ioana Radu says:

   In exces sau nu, firele de par de pe anumite zone ale corpului chiar trebuiesc indepartate. Preferabil definitiv! :D

 3. Rokolla says:

  Imi doresc si eu sa imi fac epilare definitiva si nu stiu ce ma impiedica. Poate ca nu aveam suficiente informatii. Ma bucur sa citesc experienta ta si poate asa imi voi face si eu curaj

  1. Ioana Radu says:

   Sa-ti faci curaj, caci merita din plin! Asa cum am mentionat si in articol, singurul meu regret este ca n-am facut pasul acesta mai devreme.

 4. o femeie says:

  tu vezi rezultatele dupa 3 sedinte? Eu am doar una (acum 2 sapt. dar nu vad diferenta)

  1. Ioana Radu says:

   Ciclul de crestere al parului are 2 saptamani. Practic dupa 2 saptamani de la prima sedinta abia ajunge la final ciclul de crestere. Atunci a fost momentul in care m-am ras, iar in urmatoarele doua saptamani pana la a doua sedinta am vazut deja rezultatele. Practic urmatorul ciclu de crestere al parului a fost cu fire mai putine, mai subtiri si mai blonde. Trebuie doar sa ai rabdare si sa nu intrerupi tratamentul, iar rezultatele chiar se vor vedea.

   In cadrul articolului cu impresii de la a doua sedinta am pus si o fotografie cu axila mea dupa o luna. M-au uimit rezultatele. Daca in cazul zonei inghinale parul s-a redus cu 30% dupa prima sedinta, in zona axilelor s-a redus cu vreo 60-70%. Geniale rezultate am obtinut. Si merg in continuare, continui tratamentul (8-12 sedinte), astfel incat sa ma bucur de rezultate asa cum se cuvine.

 5. Hapi says:

  Si pe mine m-ar tenta, mai ales că nu am pilozitate excesivă. Probabil că nici nu ar fi foarte scump.

  1. Ioana Radu says:

   La Nomasvello e pret unic pentru fiecare zona – 135 de lei/sedinta. Din ce stiu, doar picioarele se iau in calcul ca fiind 2 zone (caz in care costa 135 de lei un singur picior).

 6. Raluca says:

  Eu chiar ma consider norocasa in ceea ce priveste parul. Imi creste greu si este destul de rar, pe maini nu am deloc. De cativa ani ma tot gandesc la epilare definitiva, dar parca tot nu am curaj.

  1. Ioana Radu says:

   Nu îţi trebuie curaj, pentru că te duci să ai grijă de tine. Nu e ceva de care să-ţi fie frică :p . E răsfăţ.

 7. Claudia says:

  Suna bine, as apela si eu; mie imi creste par rebel pe maini si vreau neaparat sa scap de el.

  1. Ioana Radu says:

   A scapa de parul nedorit de pe corp este visul multora dintre noi ^_^. Daca vrei sa te convingi de rezultate, poti merge la o clinica Nomasvello pentru un test (daca nu ma insel, testarea este gratuita).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>