Impresii despre prima şedinţă de epilare definitivă @ Nomasvello AFI Palace Cotroceni

Azi am făcut pasul către acest domeniu care mă tenta de mult timp să-l încerc. Cu alte cuvinte scriu acest material „la cald” :D. Deşi am avut programarea la ora 11 dimineaţa, iar acum este trecut de ora 21, încă sunt emoţionată că experienţa de la clinica Nomasvello a fost de 10 ori mai interesantă decât mi-o imaginam. Din acest motiv, al curiozităţii, dar şi pentru că este o tehnică de înfrumuseţare care va lua amploare în viitorul apropiat, te invit să citeşti rândurile ce urmează şi să afli cum a fost pentru mine prima experienţă de acest fel.

Ştiu că titlul este destul de lung, însă ar fi ieşit şi mai lung dacă aş fi fost mai specifică de atât. N-a fost o singură şedinţă de epilare definitivă, ci au fost două. Dacă tot am făcut pasul acesta, adică am luat decizia de a mă apuca de tratamentul de epilare definitivă cu IPL (Lumină Intens Pulsată), am hotărât să nu merg până acolo doar pentru o singură zonă, ci să aleg să vin de hac părului nedorit de pe două zone mici ale corpului, astfel că am ales axilele şi zona inghinală. Yup, sunt curajoasă, am început fix cu cele mai sensibile zone de pe corp ^_^.

Ioana Radu Nomasvello AFI Palace Cotroceni epilare definitiva IPL

Acum haide să luăm pe rând fiecare chestie în parte.

Când mi-am făcut programarea?

Am ales să sun la Nomasvello cu 3 săptămâni înainte de a mă întoarce în România. Asta ca să mă asigur că voi face pasul acesta şi că n-o să fac cum am făcut anul trecut (adică am zis “lasă că sun eu” şi niciodată nu sunam). Am pus piciorul în prag. Ştiam că dacă am programarea făcută o să mă ţin de ea şi n-o să mai găsesc scuze să amân epilarea definitivă.

Cum am ales clinica?

M-am informat destul de mult timp în legătură cu locurile în care se fac tratamente de epilare definitivă la noi în ţară cu lumină întens pulsată (IPL). După multe materiale citite şi după discuţii cu mai multe fete, dintre care majoritatea terminaseră deja cele 8-12 şedinţe necesare la clinicile Nomasvello, am decis să merg şi eu în direcţia aceasta. Au ei şi alte beneficii, despre care am scris aici, însă motivele principale pentru care am ales Nomasvello în defavoarea altor locaţii sunt:
1. Nomasvello este un brand care îşi desfăşoară activitatea pe mai multe continente (în total fiind 16 ţări din lumea întreagă), ceea ce înseamnă că este un brand cu notorietate şi n-ar fi ajuns atât de departe dacă clientele n-ar fi fost mulţumite de rezultate.
2. Nomasvello nu este un salon obişnuit, ci un centru specializat pe tratamente de epilare definitivă cu IPL, întreaga echipă numărând 3.000 de specialişti.

nomasvello informatii generale

Ce am întrebat când am făcut programarea?

Ştiam că sunt anumite reguli de care trebuie să ţin cont înainte de a mă prezenta la o şedinţă de epilare cu lumină intens pulsată. De exemplu ştiam că nu trebuie să mă expun la soare cu 2-3 zile înainte (ca pielea să nu fie sensibilă) şi că trebuie să folosesc aparatul de ras (lama de ras / bic-ul) cu câteva săptămâni înainte, astfel încât firele de păr să fie oarecum parte a aceluiaşi ciclu de creştere. Însă am zis că nu e cazul să fac pe deşteapta şi că cel mai bine ar fi să o întreb pe doamna de la celălalt capăt al firului dacă trebuie să fac ceva anume înainte de şedinţa de epilare IPL. Mi-a dat informaţii pe care nu le-am găsit pe niciun blog ori site, informaţii esenţiale pe care le notez şi eu aici:

• Nu trebuie să luăm antibiotice în perioada în care mergem la şedinţele de epilare IPL pentru că aceste medicamente sensibilizează mult pielea. De preferat ar fi să nu luăm niciun fel de pastilă înainte de şedinţa de epilare, pentru că mai sunt şi alte medicamente în afară de antibiotice care au ca efect secundar sensibilizarea pielii. După ce plecăm de acolo putem lua pastile. Important este să nu le luăm înainte.

• Ultima oară ne depilăm (cu lama de ras / bic-ul) înainte cu 3-4 zile de a merge la şedinţa de epilare cu IPL. Părul trebuie să se vadă puţin. Eu încercam să calculez în gând dacă ar fi mai bine să-l las doar 3 zile, însă doamna de la salon cred că mi-a citit gândurile prin telefon deoarece a adăugat că ar fi mai bine să-l las 4 zile să crească. Mi s-a menţionat că e mai bine să fie mai mare, decât să fie prea mic. Motivul este că atunci când e mai mare poate fi ajustat fără nicio problemă. Aşadar, ţineţi minte regula de 4 zile :D ! Ştiu că e incomod de lăsat 4 zile, dar un mic sacrificiu nu e un capăt de ţară.

• Nu ne expunem la soare şi nu mergem la solar cu 3 zile înainte şi 3 zile după tratament. Aceste expuneri sensibilizează pielea.

• Nu folosim antiperspirant care conţine alcool înainte de şedinţa de epilare cu IPL.

Ioana Radu Nomasvello AFI Palace Cotroceni epilare definitiva IPL 2

De ce am ales centrul No+vello din AFI Palace Cotroceni?

Aici răspunsul e simplu şi scurt. Pentru că e cel mai aproape de zona din care vin eu.
Dacă vrei să vezi lista completă a locaţiilor centrelor Nomasvello din Bucureşti sau chiar din ţară, o găseşti aici.

Centrul din AFI Palace Cotroceni, în cazul în care vrei să mergi unde am fost eu, îl găseşti “în zona” cinematografelor. Ca să fiu ceva mai specifică, cum mergi pe culoarul acela lung, de unde vezi frumos de sus patinoarul, în capătul lui (al culoarului) dacă faci stânga ajungi la cinema, dar dacă faci dreapta şi mergi până în capăt… there you are! Nomasvello AFI :D .

Cum a fost acolo?

Am început prin a completa un chestionar cu date precum: nume, data naşterii, sexul, culoarea pielii (sunt 4 variante din care putem alege), culoarea părului, tipul de tratament pentru care m-am dus acolo (IPL, în cazul meu), zonele pe care vreau să le tratez (axile şi inghinal, deocamdată), dacă m-am expus la soare sau la raze UV în ultimele 48 de ore şi alte câteva întrebări. La majoritatea întrebărilor e doar de bifat căsuţa corespunzătoare. La cele la care n-am ştiut exact ce să scriu am întrebat-o pe doamna de la clinică, specialist IPL, şi mi-a explicat foarte frumos. A fost chiar dulce şi mă oftic că n-am întrebat numele, căci merita să o notez aici în articol. (fac un update când mai trec pe acolo)

chestionar client Nomasvello

După completarea chestionarului am mers într-o cameră separată, am dat textila jos şi m-am făcut comodă pe patul/fotoliul fancy. Am primit o pereche de ochelari pentru protejarea ochilor (fiind vorba de lumină intens pulsată) şi mi s-a făcut un test pe o zonă de piele, după care am aşteptat să vedem dacă sunt sensibilă sau dacă e ok. Am fost ok, aşa că apoi am început tratamentul.

A durat mult mai puţin decât mă aşteptam. Ambele axile + zona inghinală = aproximativ 50 de minute. Asta luând în calcul şi timpul în care m-am dezbrăcat, am făcut testul ş.a.m.d. Am fost şi super curioasă, astfel că mi-a mers meliţa mai mult de jumătate din timp. Aveam o mulţime de întrebări ^_^. Am aflat atât de multe chestii încât nu le pot scrie pe toate într-un articol, oricum este deja kilometric.

Durere? Nici vorbă! :D Chiar dacă am ales cele mai sensibile zone ale corpului pentru tratamentul de epilare definitivă cu IPL, procesul a fost chiar interesant. Specialistul IPL are o pungă cu gel rece pe care o aplică 2 secunde pe zona pe care apoi pune 2-3 pulsaţii de lumină cu aparatul. Ce este de reţinut e faptul că pulsaţiile se reglează în funcţie de suportabilitatea fiecărui client în parte. Ar trebui să simţim nişte ciupituri mici mici. Dacă nu le simţim, specialistul IPL creşte intensitatea luminii. Dacă le simţim şi nu sunt suportabile, trebuie să spunem acest lucru, astfel încât intensitatea luminii să fie mai scăzută. Nu este în regulă dacă lăsăm intensitatea să fie peste nivelul de confort/suportabilitate. Pielea e fată deşteaptă şi ne spune singură, în funcţie de cât e de sensibilă, cât poate să suporte. Dacă îi dăm mai mult decât poate, riscăm efecte secundare (nu sunt grave, dar e mai ok să nu le avem).

Ioana Radu Nomasvello AFI Palace Cotroceni epilare definitiva IPL 3

După procesul de epilare, specialistul IPL de la Nomasvello ne masează pe zonele în cauză cu o cremă special concepută pentru astfel de tratamente. Crema este, de fapt, o emulsie hidroprotectoare. Are rol de calmare, regenerare, hidratare şi protejare a pielii de razele ultraviolete, datorită formulei pe bază de aloe vera şi ulei de măceşe. Are totodată şi factor de protecţie solară. Această emulsie este un produs marca Nomasvello, conceput special pentru persoanele care urmează tratamente cu IPL, astfel încât să ne protejăm corespunzător pielea. Eu am întrebat dacă se comercializează această emulsie sau dacă este doar pentru uz în cadrul şedinţelor de epilare IPL. Mi s-a spus că există şi pentru vânzare şi m-a bucurat lucrul acesta. Astfel am decis să-mi iau tubul de 50ml (a costat 45 de lei, deci e chiar accesibil).

emulsie hidroprotectoare Nomasvello

Cât costă şedinţele de epilare cu IPL pentru zonele alese de mine? 135 de lei fiecare. Asta înseamnă că ambele axile = 135 de lei. Iar zona inghinală = 135 de lei. În total 270 de lei. Dar fetele deştepte îşi achiziţionează pachete cu mai multe şedinţe şi beneficiază de reduceri ;) . Pentru cine vrea să vadă lista completă de preţuri, adică atât pentru tratamentele de epilare definitivă cât şi pentru alte tipuri de tratamente puse la dispoziţie de Nomasvello, lista este aici.

Am fost atât de încântată de modul în care a decurs totul încât mi-am făcut şi nişte selfie acolo, să am dovada foto din ziua în care am pus pentru prima oară piciorul la Nomasvello AFI. Totodată, am avut grijă să îmi programez şi vizita următoare. Practic primele şedinţe se fac cam o dată pe lună. După a patra şedinţă uneori acestea se fac la o distanţă de două luni între ele. Un tratament este complet după 6-12 şedinţe (depinde de culoarea pielii, culoarea şi grosimea părului, vârsta, zonele pe care dorim să le tratăm şi dacă există dereglări hormonale).

Luna aceasta, adică februarie, în toate centrele Nomasvello din ţară sunt valabile 3 oferte:
- 2 terapii faciale ProSkin = 100 de lei
- la fiecare epilare definitivă picioare = CADOU epilare definitivă pentru laba piciorului
- la fiecare epilare definitivă braţe = CADOU epilare definitivă pentru mâini

oferta Nomasvello februarie 2017

Eu sunt extrem de nerăbdătoare să treacă următoarele 4 săptămâni şi să merg la şedinţa nr. 2 pentru zona axilelor şi şedinţa cu nr. 2 pentru zona inghinală. Vreau să fiu finuţă şi dulce. Pentru mine, căci eu sunt singurul om asupra căruia am putere în lumea asta. Sunt datoare faţă de mine cu respect, iar răsfăţul de la Nomasvello cu siguranţă intră în categoria aceasta. Îmi respect corpul şi e minunat! ♥

O să revin cu un material după fiecare şedinţă. Deci te ţin la curent cu modul în care evoluează lucrurile.

Lots of hugs!
___________________________

Dacă vrei mai multe detalii despre epilarea definitivă, te invit să citeşti şi articolele următoare:
> a doua şedinţă
> a treia şedinţă

7 comments on “Impresii despre prima şedinţă de epilare definitivă @ Nomasvello AFI Palace Cotroceni”

 1. Pe nerasuflate l-am citit. AFI e destul de aproape si de mine. Eu mai astept si viitoarele tale articole sa vad daca apar rezultatele dorite. Daca totul va fi ok la tine, poate incerc si eu, stii pe zonele mele cu probleme. Ma bucur sa aflu mult ca nu doare pentru ca eu am incercat electroliza in trecut si a fost greu de suportat.

  1. Ioana Radu says:

   Mă bucur să aud că e aproape şi de tine. Cine ştie cum ne întâlnim vreodată pe acolo :D.

 2. o femeie says:

  Astept cu mare interes sa ne zici efectele ulterioare, cand incepe sa cada, cum se vede peste 1 saptamana, cum va fi dupa sedinta urmatoare etc.

  Si eu vreau sa epilez zonele astea (datorita rasului firele s-au ingrosat si mai cresc sub piele). Bon sunt blonda. Am fost deja la o sedinta dar dezamagire mare: a aplicat si nicio diferenta la prima sedinta.
  A fost la un consult in alta parte dupa 2 ani si mi-a zis ca zona axiala nici nu are rost sa fac pt ca nu e ineficient: mi-a smuls 2 radacini cu penseta si aratat si explicat ca nu am radacina suficient de neagra si nu vor ceda. Asa ca voi aplica numai in zona inghinala.

  1. Ioana Radu says:

   Au trecut 9 zile şi deja pot să spun că părul creşte mai greu. Sunt extrem de bucuroasă să văd rezultate aşa de repede, adică după prima şedinţă. Abia aştept să merg din nou şi din nou şi din nou… şi să mă bucur pe deplin de efectele epilatului cu IPL :D .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>