Cărţi, Topuri & Liste

Top cărţi citite în 2014

By | 27.01.2015 | 0 Comment

Este pentru prima oară când fac un top al cărţilor citite pe o anumită perioadă de timp şi mă bucur că am găsit ideea aceasta (prin intermediul ediţiei cu numărul doi a proiectului „Biblioteca Bloggerului Român”).

Autor Carte Editura
Steve Berry Moştenirea templierilor RAO
Octavian Paler Autoportret într-o oglindă spartă Polirom
Andrei Pleşu Despre frumuseţea uitată a vieţii Humanitas
Paulo Coelho Alchimistul Humanitas
Mihaela Rădulescu Despre lucruri simple Polirom
Beth Harbison Secretul unei dependente de pantofi Polirom
Zoey Dean Privilegiul Leda
John Steinbeck Şoareci şi oameni Polirom
Bogdan Teodorescu Băieţi aproape buni Tritonic
Paulo Coelho Unsprezece minute Humanitas

biblioteca bloggerului romanÎn afară de aceste zece cărţi au mai fost câteva pe care le-am citit anul trecut, în 2014, dar nu merită să le menţionez. N-au fost nici măcar acceptabile, deci clar n-au ce căuta în lista aceasta.

Pentru prima poziţie din topul meu nu a fost nevoie să mă gândesc dacă o altă carte ar trebui să se afle acolo, căci „Moştenirea templierilor” este de departe una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit de-a lungul timpului. Câteva cuvinte despre restul alegerilor… Multă vreme am evitat să citesc ceva de Coelho, recunosc, mi se părea un prototip. Dar m-am enervat suficient încât să cumpăr o carte şi… apoi am mai cumpărat încă una. Pe viitor, probabil, şi altele. Octavian Paler, Bogdan Teodorescu şi Andrei Pleşu au ajuns în biblioteca mea datorită unchiului meu, care s-a gândit să mi le ofere fără nicio ocazie. A fost un cadou minunat, un cadou pe care l-am apreciat de două ori mai mult după ce le-am terminat de citit. Drept dovadă stă faptul că toate trei sunt în top.

Acum, dragi bloggeri, vă îndemn să faceţi propriul vostru top al cărţilor citite în anul care s-a încheiat de curând. Apoi să îl „înscrieţi” în Biblioteca Bloggerului Român (mai multe detalii via Cristian China Birta găsiţi aici) şi astfel să contribuim împreună la formarea unui studiu care ne va arăta care-s cele mai citite cărţi din rândul bloggerilor, dar şi editurile noastre preferate (în funcţie de cărţile pe care am ales să le includem în top, desigur). Haideţi, ziua abia a început şi sunt curioasă să văd ce citesc bloggerii. Spor la treabă! 😀

Leave a Reply