Importanţa neîntreruperii tratamentului de epilare definitivă cu IPL

La sfârşitul lunii februarie am mers pentru prima oară într-o clinică de epilare definitivă din Bucureşti, locaţie pe care am ales-o după multe căutări şi multe review-uri citite. După prima vizită acolo, la Nomasvello din AFI Palace Cotroceni, am decis să scriu un material cu impresii, gândindu-mă că în ţara noastră tehnica aceasta nu este încă una suficient de populară (folosită la scară largă), însă sunt multe persoane care caută pe net informaţii pe această temă. Ei bine, am oferit informaţii la cald după prima şedinţă, iar reacţiile primite au fost extrem de multe. Astfel, m-am hotărât să fac un material după fiecare şedinţă, să împărtăşesc aici, pe blog, atât rezultatele pe care le obţin cu trecerea timpului, cât şi noile informaţii pe care le aflu şi le şi testez – aşa cum a fost materialul despre epilarea definitivă cu IPL pe gel şi cea efectuată fără gel (o să las link-ul la finalul articolului acesta). Totodată, ştiind că printre voi, cei care mă citiţi, se află şi persoane care nu stau chiar aproape de Bucureşti, menţionez că aici puteţi vedea lista completă a centrelor Nomasvello din România, plus informaţii despre celelalte 15 ţări în care există acest brand.

Ioana Radu Nomasvello AFI Palace Cotroceni Bucuresti

La primele 3 şedinţe de epilare definitivă, pe care le-am făcut la distanţă de o lună între ele, am fost conştiincioasă, respectând programul, adică neîntrerupând tratamentul şi mergând o dată la 4 săptămâni, aşa cum este firesc pentru primele şedinţe din cadrul tratamentului. Apoi a trebuit să mă întorc în Suedia pentru aproximativ 3 luni. M-am ofticat puţin, sincer, ştiind cât suflet am pus să mă trezesc mereu la 4, să prind trenul de la 5:30 dimineaţa şi să ajung în Bucureşti la şedinţele de epilare definitivă, ca mai apoi să am timp să prind trenurile pentru a ajunge acasă. Cred că, de fapt, nu m-am ofticat puţin, ci puţin mai mult… pentru chestia că a trebuit să întrerup tratamentul vreme de 3 luni. În perioada aceasta, cât am fost plecată din ţară, vreo lună n-am avut niciun fir de păr la axile, iar zona inghinală a fost şi ea în stare aproape la fel de bună (acestea fiind cele două zone pe care eu le tratez la Nomasvello AFI). Însă apoi, pentru că n-am mai reuşit să merg la şedinţele de epilare definitivă, au început să apară câte 2-3 fire pe ici pe colo,fire pe care le-am luat cu aparatul de ras. N-am avut încotro, din păcate. Deşi Nomasvello are 1200 de centre în 16 ţări, Suedia nu este printre ele.

De câteva zile am revenit în România şi am avut grijă să merg direct la Nomasvello pentru a continua tratamentul. Astfel, m-am prezentat la programare destul de ruşinată. Îmi era ruşine că am întrerupt tratamentul, că mi-am bătut joc de toate dimineţile în care a trebuit să mă trezesc foarte devreme şi să pierd câteva ore pe drum până la Bucureşti, dar mai ales îmi era ruşine de partea de bani. Pentru mine, costurile nu se rezumă doar la preţul tratamentelor de epilare definitivă, ci se mai adaugă şi biletele de tren (două la dus, două la întors) şi cartela de metro. Însă după ce am văzut rezultatele pe care le obţin chiar nu am vrut să mă opresc, astfel că sunt EXTREM de hotărâtă să duc până la capăt acest tratament de epilare definitivă cu IPL pentru cele două zone – axile şi inghinal -, dar şi să plusez cu firicelele de la mustaţă şi puful de la perciuni.

pliante Nomasvello Afi Palace Cotroceni epilare definitiva si tratamente faciale

De ce vreau să scriu astăzi despre importanţa neîntreruperii tratamentului de epilare definitivă cu IPL? Pentru că este o experienţă pe care am cunoscut-o pe propria piele, iar a scrie din experienţă este cel mai bun lucru. Aşa cum ziceam mai sus, după primele 3 şedinţe de epilare am plecat în Suedia, de unde m-am întors după 3 luni. Ce s-a întâmplat în tot acest timp? Au apărut câteva firicele, le-am luat cu lama, apoi au apărut alte câteva, le-am luat şi pe ele tot cu lama… Însă în 3 luni de zile, după câteva “sesiuni” de lamă (aparat de ras, hyper cunoscut sub numele de “bic”), părul pe cele două zone nu a crescut la fel cum era înainte de şedinţele de epilare definitivă. Însă nici simpatic nu-mi era, astfel că “i-am venit de hac” cu a patra şedinţă de epilare definitivă cu lumină intens pulsată. Vorba vine că i-am venit de hac, în fond Daniela (unul dintre specialiştii IPL de la No+vello AFI Palace Cotroceni) este cea care a făcut ca lucrurile să se întâmple, iar eu să fiu tot mai aproape de visul de a duce la bun sfârşit întreg tratamentul. Un tratament complet de epilare definitivă are 6-12 şedinţe, adică există persoane care scapă de păr după 6 şedinţe, dar sunt şi persoane la care este nevoie de 10 sau 12 şedinţe (suntem oameni diferiţi şi este normal ca tratamentul să acţioneze într-un timp diferit în funcţie de fiecare în parte). După terminarea tratamentului se mai face doar întreţinerea, adică o vizită sau două pe an. Sounds a lot like heaven treat, right? ♥ De asta sunt atât de hotărâtă să termin tratamentul, pentru a mă asigura că scap de grija epilării şi voi merge doar o singură dată pe an, pentru întreţinere. Like a princess.

De ce este important ca tratamentul să nu fie întrerupt? Nu că ar fi un capăt de ţară, pentru că reluarea lui după o perioadă (preferabil scurtă) ne poate ajuta să reluăm aproximativ din punctul în care eram când l-am întrerupt, adică fără prea multe fire de păr, iar alea suficient de subţiri şi de blonde încât abia dacă se văd, ci este important să nu întrerupem tratamentul (cele 6-12 şedinţe de epilare definitivă) pentru a nu plusa cu încă o şedinţă, adică pentru a nu cheltui nişte bani în plus. Totodată, poate cel mai important, mai râvnit şi mai aşteptat aspect: pentru a ne putea bucura pe deplin de rezultatele obţinute. Spun cu mâna pe inimă că e vis să nu avem grija epilării.

Acum, după a patra şedinţă, am plecat pentru prima oară de la clinică fără a-mi face programarea pentru luna următoare. Ştiţi de ce? :D Pentru că nu se ştie exact dacă îmi vor creşte câteva fire de păr în 4 săptămâni, s-ar putea să fie nevoie să merg după vreo 5 săptămâni sau un pic mai mult. Mă număr printre norocoasele la care tratamentul chiar a dat rezultate foarte bune după primele câteva şedinţe. Astfel că mai stau câteva zile şi apoi sun pentru a-mi face programarea. De obicei e bine de făcut cu aproximativ două săptămâni înainte, ca să ne asigurăm că prindem loc în program. O chestie totuşi bună pentru noi, clientele, este faptul că Nomasvello e deschis de luni până duminică. Cel puţin chestia asta e valabilă pentru Bucureşti.

Eu mă simt deja ca acasă acolo, la Nomasvello din mall-ul AFI, deşi am fost doar de patru ori. Însă specialiştii IPL de acolo sunt de nota 10, fără vreo exagerare. Daniela, Nuţi şi Gabi, trei persoane pe care le îndrăgesc şi cu care îmi dau întâlnire şi în următoarele câteva luni. N-oi fi eu bucureşteancă, vin “din provincie”, însă ele se poartă cu mine extrem de frumos. Chestia asta, pentru mine, chiar contează mult.

Planul meu este să duc la bun sfârşit tratamentul de epilare definitivă cu IPL (lumină intens pulsată) pentru axile şi zona inghinală, cât şi pentru mustaţă. Iar apoi o să încep să fac tratamente faciale. Practic diagnoza este gratuită ;) , iar apoi voi afla care este tratamentul cel mai potrivit tipului meu de ten. Deşi… există şanse mari să apelez la tratamentele faciale chiar mai devreme. În mai puţin de un an o să plec iar în Suedia şi vreau să mă asigur că nu ratez răsfăţul pentru ten, fie că e vorba de rejuvenare facială, tratamentul facial LED+Esthetic, curăţare facială cu ultrasunete sau curăţare activ facială.

Urmăresc la începutul fiecărei luni, pe pagina de facebook a Nomasvello România, care este oferta lunii. De multe ori au două tratamente la preţ de unul, ori chiar produse cadou (produse profesionale). Luna aceasta, iulie 2017, oferta lunii constă într-o fiolă tratament facial cadou (plus aplicare gratuită) pentru achiziţionarea unei curăţări faciale ProSkin + Mască. Fiola respectivă costă în mod normal 70 de lei, deci oferta lunii chiar se merită. Mmm… se merită şi mă tentează chiar. Fiola respectivă este de mai multe feluri, în funcţie de nevoile tenului. Ce să fac?! Dau repede un swipe cu cardul şi mă prefac că mi-a scăpat? :))… sau mai aştept câteva luni până să încerc şi tratamentele faciale? Până la urmă, una din teoriile după care mă ghidez este că banii investiţi în mine nu sunt niciodată bani pierduţi, indiferent de cât de mult muncesc pentru ei.

oferta lunii iulie 2017 tratamente faciale Nomasvello Romania

Link-uri utile, către articolele pe care le-am scris anterior despre epilare definitivă cu IPL & more:
1. Impresii despre prima şedinţă de epilare definitivă cu IPL (+info utile de ştiu înainte de prima şedinţă)
2. Impresii după a doua şedinţă (+poză cu axila, pentru a vă convinge de cât de bine arăta după 4 săptămâni de la prima şedinţă)
3. Impresii după a treia şedinţă (+info despre diferenţele dintre epilarea IPL cu gel şi cea fără gel)
4. Abonamente şi oferte (preţurile pachetelor sunt mai avantajoase decât achiziţionarea separată a şedinţelor).

Lots of hugs! ♥

8 comments on “Importanţa neîntreruperii tratamentului de epilare definitivă cu IPL”

 1. Cand am citit ca esti dezamagita si ofticata ma gandeam ca a crescut toata productia la loc. Daca fusera doar cateva fire, aia e, ce era sa faci daca nu sunt centre Nomasvello in Suedia? De cand am vazzut pozele tale din articolul anterior, ma gandesc tot mai serios sa ecconomisesc si eu pentru un tratament pentru zona mustatii.

  1. Ioana Radu says:

   N-a crescut toata la loc, fapt pentru care m-am convins ca tehnica asta de epilare chiar functioneaza pe termen lung, cu atat mai mult cand o sa termin complet tratamentul (simt ca pentru parul meu o sa fie nevoie de 12 sedinte, m-am pregatit financiar pentru toate). Iti spun cu mana pe inima ca merita sa faci pasul acesta.

 2. Lavinia says:

  Chiar ma bucur ca ai scris depsre asta, chiar am incercat sa o conving pe prietena mea ca dupa 2 sedinte nu are cum sa se vada mare lucru, ea a renuntat ca i s-a parut ca nu are efecte.

  1. Ioana Radu says:

   Epilarea definitiva cu IPL este un proces ce dureaza 6-12 sedinte. Sunt persoane la care efectele se vad mai repede si sunt suficiente 6 sedinte, dar si persoane care au nevoie de 12 sedinte. Eu la mine am vazut rezultatele diferit – la axile am scapat aproape complet de par dupa 3 sedinte, pe cand in zona inghinala dupa 3 sedinte mai erau ceva fire. La prietena mea, care merge tot la Nomasvello, situatia a fost invers, adica in zona inghinala a scapat mai repede de par decat la axile. Difera de la persoana la persoana si de la zona la zona. Important este sa ne tinem de tratament si sa facem toate sedintele de care avem nevoie. Se super merita ♥

 3. Emma says:

  Eu mi-am cumparat aparat dupa ce l-am folosit de cateva ori pe-al unei prietene. Si el e destul de scump (2100 lei a fost al meu) dar merita. Obisnuiam sa ma fac cu ceara ,dar acum nu m-as mai chinui:)))

  1. Ioana Radu says:

   Pentru zonele astea mai delicate nu m-am impacat cu ceara (asta dupa ce am folosit-o vreo 2 ani, perioada de timp in care durerea chiar nu voia sa se diminueze), iar acum ca am trecut la IPL mi se pare vis. Adica sa scap pe o perioada lunga de timp de parul din zonele sensibile e prima chestie de pe “to do list” la partea de “beauty”. M-am gandit si eu o vreme la varianta cu aparatul, insa stiu ca are un numar fix de pulsatii, iar cand se termina trebuie aruncat si cumparat altul. Pe de alta parte, fie vorba intre noi, am doua maini stangi cand e vorba de astfel de chestiuni, asa ca am nevoie de cineva care sa ma ajute ^_^. Pentru mine Nomasvello e chiar solutia potrivita.

 4. Drila Abigaiela says:

  Și eu as merge, dar momentan nu îmi permit.

  1. Ioana Radu says:

   Asta a fost si reactia mea cand am citit primele articole pe tema aceasta, insa apoi am facut din asta o prioritate. Nu am nevoie de o gramada de haine si multe alte chestii pe care le cumparam degeaba pana nu demult… Banii economisiti ii investesc in tratamente cu IPL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>